голф3 1.6 АЕК при пълен десен завой нещо пука. ПОМОЩ!
-
vasil_5rov
- Автомобил:
- Двигател:
голф3 1.6 АЕК при пълен десен завой нещо пука. ПОМОЩ!
Привет на всички колеги. Нещо в Голфа ми препуква като завивам пълен десен. Ако някой може да ми каже от какво е ще съм му много благодарен. А м/у другото от както се появи този проблем колата ми започна и да дърпа на ляво. Сменил съм двата накраиника и съм минал стенд, но този проблем си остана. HELP!!!
- sensho1980
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф3 1.6 АЕК при пълен десен завой нещо пука. ПОМОЩ!
Забелязал ли си това само напред или и назад го прави ами при потегляне чува ли се според мен ще да е каре ама нека и други кажат своите мнения
-
vasil_5rov
- Автомобил:
- Двигател:
sensho1980 написа:Забелязал ли си това само напред или и назад го прави ами при потегляне чува ли се според мен ще да е каре ама нека и други кажат своите мнения
здр. колега значи много добър мой приятел ми сменя съединителя. След като извади и двете вътрешни карета ми каза че са много добре. Маншоните също са добри. А това пукане се чува само еднократно ако съм навъртял пълен ляв. или пълен десен на задна. Та моя приятел предполага че е тампона на амортисьора . Но ще е добре да чуя и още няколко мнения. HELP
- DiabloS
- Автомобил: Skoda Octavia 1.8 20V
- Двигател: AGN
- Контакти:
И аз имам 1.6 АЕК от няколко месеца и имам същият проблем само при навиване на пълен ляв или десен и само на заден ход се чува единично изпукване ... Ама не ме дразни толкова и засега мисля така да го оставя 
Здравейте, май е често срещан този проблем и ако някой го е решил да пише как 

- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
vasil_5rov написа: А това пукане се чува само еднократно ако съм навъртял пълен ляв. или пълен десен на задна.
Та моя приятел предполага че е тампона на амортисьора .
Васко, казвай му да не предполага, ами направо да ги сменя тампоните на МакФерсона
И да, много хора го имат тоя проблем.
Лечението е лесно, ама... като оправят изкопите по пътищата - ще се избегнат и тези дефекти
Сменяйте!
После задължително стенд преден мост
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
radotom написа:vasil_5rov написа: А това пукане се чува само еднократно ако съм навъртял пълен ляв. или пълен десен на задна.
Та моя приятел предполага че е тампона на амортисьора .
Васко, казвай му да не предполага, ами направо да ги сменя тампоните на МакФерсона![]()
![]()
И да, много хора го имат тоя проблем.
Лечението е лесно, ама... като оправят изкопите по пътищата - ще се избегнат и тези дефекти
Сменяйте!
После задължително стенд преден мост
аз като ги сменям два пъти вече (сега с усилени от Пасат) пак си пука на задна при пълен ляв или десен!
след като 4години никой не ми реши проблема сега си карам така и не ми прави впечетление!
- predator4o
- Автомобил: 1996 VW Golf MK3
- Двигател: 1Z 1.9 TDI 90 PS
Колега, и аз съм на мнение да смениш тампоните на макферсона - лагерите в тях се разбиват (то по наш'те пътища кое не се разбива де, ама ...
). Скоро приятел с 2-ка ГТИ видя същото, и при мен го имаше със старите тампони, ма изчезна след смяната
Нека и майсторите да дават мнения, да няма объркване 
). Скоро приятел с 2-ка ГТИ видя същото, и при мен го имаше със старите тампони, ма изчезна след смяната
Нека и майсторите да дават мнения, да няма объркване Re: голф3 1.6 АЕК при пълен десен завой нещо пука. ПОМОЩ!
и тях съм сменил и всичко ми е здраво от долу по колата и пак си го има така че ??????
-
nikigada
- Автомобил:
- Двигател:
Предницата ми е 6-ца и при мен имаше еднократно изпукване на задна. Онзи ден смених каре - дясно и маншон с смяна на грес на лявото викам си от тях ще е - да ама не пукането си остана. Всичко отпред е ОК и пак си припуква когато си иска не редовно но го има.
Поздрави!
Поздрави!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Характерно пукане се получава от тампона на ск кутия, без да е разбит. Ама да се гадае по описание, все едно доктора да ти прегледа гърлото по телефона...

- parabadabal
- Автомобил: VW Golf 3 GT
- Двигател: AEK
- Контакти:
и аз казвам тампоните макферсоните + лагерчетата. моята колица преди година беше болна точно от това... сега май пак се разболява от същото...ама кво да се прави,нали си имаме европейски пътища...
-
GT limited edition
- Автомобил:
- Двигател:
И аз го имам това ендократно "пукане" , и аз мисля че е от макферсоните , до два сервиза се допитвам и получавам еднакакъв отговор - "Трудно се намират свястни тампони " , такаче и да спре да пука ще е временно 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”