Вода от плафона............
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Вода от плафона............
Колеги от къде може да влиза тази вода,предната част на тавана ми вече е във засъхнала мръсна вода от дъждовете ,днес погледнах ,че около плафона отново всичко е мокро ,от уплътнението на предния прозорец ли минава водата или ?
- rogy_boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Вода от плафона............
шибидах имаш ли ако е така като отвориш предните врати има едни сплескани маркучета сигурно са запушени.Ако не виж антената
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,дали не е редно да напишеш за каква кола питаш,има ли шибидах и въобще малко информация за оракулите...
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Колата е аватара ,просто забравих да казвам модела от толкова много ремонти и питания,B5.5 без шибидах съм...а каква е логиката от антената да стига точно около предния плафон водата и влагата...на предишните големи дъждове помня ,че дори и сенниците ми бяха мокри и сега цялата предна част на салона ми ,който е нов е съсипана 

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
На по-старите пасати (Б3) и голф 3 съм чел,че опуска от уплътнението на предното стъкло,може и някое уплътнение на тавана да е,най-добре да се свали тавана в предната му част и да се полива отгоре обилно с вода-би трябвало да си покаже от къде тече 

- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
тези дни ще го разглобя ,сигурно ще играе силикона ако видя от къде пуска толкова много....
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
а челно стъкло да си сменял 

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Отиди при тези дето са ти сменявали стъклото да си оправят кашата.Ако мислиш ти да клепаш със силикон по добре се откажи.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
аз не съм сменял стъкла ,освен предният собственик...явно е от прозореца ,ще се разкача всичко и ще ги творя.....
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а може би е от багажниците - просто предполагам . от стъклото е малко вероятно според мен.
водата влиза от всевъзможни места .
например аз скоро бях наводнен отзад в ляво в багажника след дъждовете .оказа се че е от едното амортисиорче на 5-тата врата чието "ухо" за което е закачено не беше добре стегнато към купето и от там влизаше вода . стегнах го и взе че спря да влиза
водата влиза от всевъзможни места .
например аз скоро бях наводнен отзад в ляво в багажника след дъждовете .оказа се че е от едното амортисиорче на 5-тата врата чието "ухо" за което е закачено не беше добре стегнато към купето и от там влизаше вода . стегнах го и взе че спря да влиза
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
Преди малко слизах в колата и бяха големи псувни по кенефа гледам мръсни капки по таблото
мисля мисля ,откъде е дошла,пуснах чистачките ,че вънка валеше и какво да видя малка диря от капки по стъклото тръгваща от предната част на плафона ...
Забелязах че като покарах колата и като спрях се насъбра още повече вода и се чудя дали горе тавана не плува и да се стича пред плафона...или е предния джам или антената или от задния прозорец ако може да е стигнала

Забелязах че като покарах колата и като спрях се насъбра още повече вода и се чудя дали горе тавана не плува и да се стича пред плафона...или е предния джам или антената или от задния прозорец ако може да е стигнала

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз съм с 5-ца и при мен влиза в двата горни ъгъла около предния джам. ходих при един спец-тенекиджия и той рече, че най-евтиното ми решение е читав силикон на фугата м/у джама и самия покрив, но било временно. той препоръча полиуреатанов някакъв, аз от собствен опит препоръчвам кд на вюрт (не е реклама...).
ПС още не съм го пробвал, но човекът уж сериозен и мисля да опитам. споделете ако имате подобни опити...
ПС още не съм го пробвал, но човекът уж сериозен и мисля да опитам. споделете ако имате подобни опити...
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Ако тече от стъклото единственото решение е да се свали и да се залепи наново.Ако е сменяно някога най-вероятно на джамджията ръцете му са били завряни в гъза и не е нанесъл лепилото където трябва.На един приятел беше такава ситуацията и водата се стичаше право във бушонното табло
Мой колега го свали и го залепи наново и вече няма такива проблеми