проблем с кормилна кутия на passat B5.5. 2004?

Техническа и сервизна информация за Passat
banov
Автомобил:
Двигател:

проблем с кормилна кутия на passat B5.5. 2004?

Мнениеот banov » Нед 11 юли 2010 4:02

днеска си купих пасат 2004 година обаче изникна един проблем сменени са му всички ремъци в сервиз обтегача всичко е ново обаче като навартя волана наляво или на дясно докрая се получава едно чукане много странно все едно превърта някой ремък или опира гумата някъде нещо подобно и волана бие .много странно чудя се дали не е нещо по кормилната кутия death

Последна промяна от Sunny на Нед 11 юли 2010 8:56, променено общо 1 път.
Причина: Заглавието и раздела

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем с кормилна кутия на passat B5.5. 2004?

Мнениеот AmW » Нед 11 юли 2010 8:58

Няма ли сервиз/майстор около тебе?
В Лондон ли си? Ако да, мога да ти препоръчам някого.

banov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот banov » Нед 11 юли 2010 12:10

в лондон съм да.аз знам има майстори даже българи само с пасати се занимават но ми е интересно от какво може да е щото колата е излезнала от сервиз миналата седмица .а ще пътувам за българия след две седмици и ако не е нещо сериозно в българия като се прибера някъде на канал да я кача ше видя от къде е ама тука на пътя да я разхвърлям хич не ми се занимава.а тука майсторите само за да дойдат до тебе вече си с 80 паунда на зад

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 11 юли 2010 13:18

Винаги в крайните положения хидравликата се натоварва много! Желателно е да се избягват.
Тогава трябва да сработва и клапан, освобождаващ свръх-налягането в системата.
При мен специално това 'биене' (или по-скоро пулсиране) не се чувства много силно, но за сметка на това ясно се чува съскащия звук от изпускащия клапан ;)
Като съвет - ако това се проявява само в крайни завъртания - нямаш грижи :да:
Просто ги избягвай.

banov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот banov » Нед 11 юли 2010 15:06

да същото нещо като пулсиране по скоро .аз не съм я карал много из града за да видя дали го има по завоите но при спряло положение бая силно си пулсира могат да се събудят комшиите.четох някъде из форума че може да е и от корите под калниците и от долу на бронятя щото били доста патраво окачени :screwy

banov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот banov » Пон 12 юли 2010 20:29

има ли вероятност да е от хидравличната течност нещо.щото казанчето беше препълнено и като го отлях до нормал.и спря да бие.ма то щото и преди така имаше моменти дето сприра и после па си се получава мамка му та за тва ми е любопитно дали може да е от предозиране на казанчето

banov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот banov » Нед 18 юли 2010 21:28

разбрах от къде ми е проблема някой ако се чуди при пълно навъртане на волана ляво или дясно ако буксува волана и шуми значи проблема е в шайбата дето ляга ремъка на алтернатора :wink: и се сменя без да се разглабя нищо само трябва да се свали ротора и всичко е ОК не че е проблем де то и бронята се сваля супер лесно само пластмаси са :D и шайбата е 25 паунда и за смяна ми взеха 15 паунда за да я развият и тва е аз сам си свалих и качих алтернатора да нема чуденки после :wink: :!:

Върни се в “Passat”