Здравейте,
искам да попитам можете ли да ми препоръчате от
къде да си купя (кой магазин) гумички за клапаните?
Казаха ми, че продавали цели комплекти заедно с гарнитура и т.н.
В момента ми харчи 0.5 л масло на 1000 км. това май е много?
Вярно ли е, че между 80 000 и 120 000 км. пробег се препоръчва
профилактично да се вдига главата за да се види какво става под нея?
Благодаря предварително!
Гумички на клапани и д.р.
bobcho написа:Юнитрейд-София
Обадих се в Юнитрейд за двигател 1.8 ABS:
- гумички за клапаните - 10.30 лева/бройката (тука се задъхах и попитах повторно, да бройката ми каза търговецът);
- гумена гарнитура за капака на главата (заедно със шпилките) - около 45 кинта (забравил съм), но,
- гарнитура за главата точно - 68 лева.
Всичко с ДДС, аз им благодарих за отделеното време, и ги попитах как вървят продажбите, но не можахме да си поговорим.
Успех.
passi1 привет,
Гарнитура на главата 'Ерлинг' (около 30 кинта), гарнитура на капака на клапаните (гумена точно 29.00 от 'Ауто+'), гумичките на клапаните мисля, че са 'Ерлинг', но не съм сигурен, едва ли са повече от 15 кинта. 'Ерлинг' доколкото знам (и golfer така пише, аз не съм капацитет) са читави.
Струва ми се, че обиклаяш около същинския проблем в концентрични кръгове, подобно на мен, дано греша (ако не, ABS моторите са много здрави). Аз три седмици отказвах да 'приема' очевидното, накрая niksi (който беше на ясно от самото начало) свърши страхотна работа, след като му закарах десет кила маргарин 'калиакра' в картера ('кажи Емо тенк ю'). Това е друга тема, която събирам смелост, търпение и самоирония да постна.
Успех.
Гарнитура на главата 'Ерлинг' (около 30 кинта), гарнитура на капака на клапаните (гумена точно 29.00 от 'Ауто+'), гумичките на клапаните мисля, че са 'Ерлинг', но не съм сигурен, едва ли са повече от 15 кинта. 'Ерлинг' доколкото знам (и golfer така пише, аз не съм капацитет) са читави.
Струва ми се, че обиклаяш около същинския проблем в концентрични кръгове, подобно на мен, дано греша (ако не, ABS моторите са много здрави). Аз три седмици отказвах да 'приема' очевидното, накрая niksi (който беше на ясно от самото начало) свърши страхотна работа, след като му закарах десет кила маргарин 'калиакра' в картера ('кажи Емо тенк ю'). Това е друга тема, която събирам смелост, търпение и самоирония да постна.
Успех.
Благодаря ви за отговорите.
Emo и аз съм чул, че "Ауто+"
са надеждни продавачи и ти ми затвърди убеждението. Аз съм събрал
смелост за този ремонт и сега проучвам какво точно трябва да направя.
Казваш
"закарах десет кила маргарин 'калиакра' в картера..."
това значи, ли че си карал само
със синтетично масло? Или причината е друга?
Успех!
Emo и аз съм чул, че "Ауто+"
са надеждни продавачи и ти ми затвърди убеждението. Аз съм събрал
смелост за този ремонт и сега проучвам какво точно трябва да направя.
Казваш
"закарах десет кила маргарин 'калиакра' в картера..."
това значи, ли че си карал само
със синтетично масло? Или причината е друга?
Успех!
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Аз имах същия проблем.Та взех си гумички от Нелас комплект за 7лв. Viktor Reintz Made in Germany, гарнитурата наистина си я вземи оригинална пак от Нелас за 20лв.Viktor Reintz тя е гумена с метална част вътре .Сменяш тези нешта и забравяш.Пасата ми харчеше за 3хил.км.около 1.4л. масло.Сега обаче ако ти по стар автомобила има едно масло на Castrol казва се HaiMilidg препоръчва се за автомобили над 10г. или 100 хил.км. така че приятелю ако си в тези граници направо ти го препоръчвам,аз съм с такова а наистина разбирам от такива неща,в се пак това го работя това.Направи ги тези работи и ще чакам да благодариш.Успех