радиатор, мотор на перката, букса

Техническа и сервизна информация за Passat
svetlozarbonev
Автомобил:
Двигател:

радиатор, мотор на перката, букса

Мнениеот svetlozarbonev » Пон 05 юли 2010 18:33

Здравейте, надявам се някой да помогне :) Буксата която е на мотора на перката на радиатора е разхлабена от удар и не преви контакт за да върти перката. Когато я придържам, моторчето заработва и перките се въртят. Та въпросът ми е - подменя ли се само буксата или трябва цялото моторче.Има ли вариант да се прекрепи с нещо. Днес пробвах със система от свински опашки :D и работи, но не мисля че е подходящ вариант, например от вибрации от някоя дупка и системата може да откаже :D Благодаря ви предварително :)

Потребителски аватар
lud_dj
Автомобил:
Двигател:

Re: радиатор, мотор на перката, букса

Мнениеот lud_dj » Пон 05 юли 2010 18:34

Може да се побългари :mrgreen: качи една снимка на буксата да го изомуваме , че несе сешам как изглейдаше !

svetlozarbonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetlozarbonev » Пон 05 юли 2010 18:55

ето и снимки :)

Потребителски аватар
lud_dj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lud_dj » Пон 05 юли 2010 19:03

със по едно малко дървено винтче неможеш ли да я захванеш от 4 те страни

svetlozarbonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetlozarbonev » Пон 05 юли 2010 19:08

леле наистина не бях се сетил, звучи добре. А мога ли да засегна някой чарк вътре в моторчето :)

Потребителски аватар
shareez
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shareez » Пон 05 юли 2010 19:19

колега вьтре има 2 бобини ,2 кондензатора един ретан и четкодьржатеки пробвах няколко варианта докато накрая изгоря сам прежени новото струва 218лв

svetlozarbonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetlozarbonev » Пон 05 юли 2010 19:30

би ли ми казал какво си пробвал....и аз да опитам. Дали 6те изгори и да купувам нов или да не работи все тая, поне ако може нещо да се направи преди да се тръгне по магазините :)

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 08 юли 2010 9:56

Колега щом търсиш лек финансово вариант защо не се хванеш и да си го отремонтираш както трябва. Капака на който е буксата се разкапсулова внимателно и елементарно и след ремонта си го капсуловаш обратно. Само преди ден го писах и в друга тема тук.
:idea: Ако не ти се занимава просто си купуваш вентилатор 2ра ръка, като проверяваш за луфт на оста и приключваш терзанията. Върви около 25 лв.

svetlozarbonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetlozarbonev » Чет 08 юли 2010 13:51

Благодаря и на колегата Dpop! Не мисля, че бих могъл да си го отремонтирам, защото нямам нито един инструмен в момента :D Може би ще си го взема употребявано от един колега във форума, стига да стане този който продава за моето пасаторче :)... и май само клуче ще ми трябва за смяната ако не се лъжа!

П.С. От скоро съм във форума, но останах изключително доволен от колегите във форома, доста неща научих и получих изключително полезни съвети. :applause: :beer

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Чет 08 юли 2010 23:37

Само като вземеш друго моторче пробвай, щото както си вързал кабелите ми се струва, че преди моторчето е проблема...

svetlozarbonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetlozarbonev » Пет 09 юли 2010 11:50

не няма проблем с кабелите, това връзване е част от една с-ма от свински опашки, с която си въобразих, че ще постигна някакъв резултат но само си загубих времето :D

Потребителски аватар
baobab007
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baobab007 » Пет 09 юли 2010 15:41

Най-добре иди при някой жичкаджия да ти смени кабелните обувки вътре в буксата и нещата ще си дойдат на място. Там амперажът е висок и не е хубаво да имаш хлабав контакт. Би могло да се направи и без букса - само с нови кабелни обувки на жиците, но на това място има винаги прахоляк и влага и затова германецът го е направил с букса, а при мен върху нея има и гумен маншон :) Освен това при повечето мотори тази букса се фиксира с една П-образна тел, която я държи притисната към мотора на перката

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 10 юли 2010 7:24

Тая букса е различна от моята
Изображение
Ако проблема е в основата на самата букса, аз бих прилепил кабелчетата там и тая букса може да се смени с друга.

svetlozarbonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetlozarbonev » Пон 12 юли 2010 10:28

Здравейте! Проблема от части е решен, купих си моторче с перка и дифузьор от колегата "krumov" (много приятен човек :) ), успях по някакъв начин да сваля старият дифузьор с перките (2 часа страшен зор, има много тръби и основно пречат тези за климатика, един болт долу чак под климатика еджам се стига и по 1/4 оборот). Сега остава да сложа новият. Него съм го разглобил на две части: 1. дифузьор; 2. перка с радиатор. Налице са следните проблеми:
1. Дифузьорът влиза през маркучите но е различен от старият, и незнам точно как да го прикрепя. От 4 винта пасват за дава от странанта на въздушният филтър, като за др. 2 си мисля да приспособя някакви планки че да захвана на другите от странанта на акумулаторът
2. След, като евентуално по някакъв начин, монтирам дифузьорът, как да прекарам перката през всички тези тръби (главно на климатика). Мотъра на новата перка е по-голям от старият понеже е само една перка, а старият беше с 2 с ремък.Така като гледам ще застане по-средата на радиатора (той е 1 цял и доста голям)
3. След като евентуално монтирам всичко това, дали ще загрява колата като дифузьорът няма да бъде на цялата площ от радиатора. Предполагам че няма да е проблем

И така натоварих ви с проблемите си ;)

Поздрави :)

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пон 12 юли 2010 11:43

С колко е по-малък новия дифузьор?

Върни се в “Passat”