колеги помогнете имам колата от скоро и имам чувство че мн гори в града мидимо се марда стрелката а километрите малко за 600км ми изгори пове4е от полувината резервуар нчкаре кам 35л изван драда аз сам от сливен. някои да ми каже от какво мойе да е това или е нормално за тич километри да изготи 35л ако се каши на компиутар дали ште покаже каква е причината благодарч предварително
Даже ме очудва ниския разход за градско . Аз със същия мотор , но Пасат комби и с динамичничко каране съм на около 6,5 л./100 , че и 7 . Извънградско се радвам ако е 5-5,5 .
Поредната тема от рода на: "Бяхме 10 аверчета в колата, под 180 на магистралата не падахме, багажника беше пълен до горе, даде ми разход към 3.9 на 100 и ми се вижда много - кажете как да го сваля?".
Как пък не се спряхте с тъпизмите.... Колко точно искаш да ти харчи, или ти се иска да връща ? При мен под 9 в града не пада, под 6 извън града също.
колеги не сте ме разбрали колата гори 6 изван града и не сам ч натискал пове4е от 120 не сам карал от сливен до софия за това казвам че ми гори мнного а в града несам засичал но е мн повече тя като бензинова кола гори
е ти колко очакваше да ти гори колега ? 4 на 100 ли ?да я мирише само а ? мисля че 5,5-6 извънградско при скорост 100-120 е нормално,да не кажа че е мн. добре...
За Голф е множко все пак , но от първо засичане не хубаво да се правят изводи . Елементарни неща като въздушен филтър също оказват доста голямо значение в разхода , да не говорим за други неща . Е и ръчната - също .
Със стария си Голф 1.6 ТД с подобни скорости (120 км) съм падал и под 4л/100 , ама то купето я има 600-700 кг , я няма ...
колеги на колта не работи и разтоварваштич клапан на турбината вазмойно ли е и от него да е висок разхода исега 6те се помача да кача снимки да видите какво става вапрос
А какво значи "не работи и разтоварваштич клапан на турбината" ?
Ако е заял отворен - турбината не прави необходимото налягане при определени режими на двигателя и колата работи с богата смес - пуши и не върви. Ако е заял затворен - ще имаш почти винаги по-големи налягания от необходимите и на финала ще натрошиш турбото. Ако е заминал електромагнитния клапан или мъркучите за управление са се нацепили - ту едно от горните, ту другото.
колеги пак се обръщам към вас с въпроса много ми гори колата, голф4 тди90 кс имала чип и е 130 кс.разхода извън града ми е 6 на 100 без да е тормозена средна скорост от 120 км.а в града ми е много по голям може да се каже почти двойно. кажете ми какво да правя побърквам се с тази кола имам я от скоро и вместо да се радвам аз се ядосвам моля помогнете ми