Почистване на нагара в двигателя
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ivaylomihaylov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Почистване на нагара в двигателя
Има много мнения които се изказват съмнително по повод това почистване.Принципа е същия както при водно/метаноловата инжекция.Който се интересува може да намери в google видео на това как действа водата впръскана чрез водната инжекция на всмукателните клапани и как ги почиства.Предпоставката е водата да е впръскана на мъгла и в малки количества,тогава няма проблеми със здравето на двигателя.
- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
Това с газта се прилага като се източи маслото,пробката се оставя свободна и газта изтича спокойно .Има ефект със сигурност и е по малко опасен вариянт от това с водата 

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Да,това с газта освобождава и спеклите сегменти,ако има такива освен чистенето на нагара...Обаче дали сте се замисляли какво прави на гумичките на клапаните???

- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
абе ако искаш да ти мирна глава отвараш двигатела чистиш и затвараш(разбира се ако можеш
)

-
Или отваряш двигателя,чистиш го и го заебваш така...

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
и защо газта да преебава гумичките на клапаните? не ми стана ясно? Бензина е по добър разтворител. Аз следващата смяна на маслото ще промивам с 3-4 кила бензин докато не почернее яко.
Отварям пробката, наливам бензина отгоре , после като изтече в легеля пак наливам отгоре, после пак ... и така. Накрая оставям двигателя така да си стои докато се поизветри бензина, после сипвам новото масло.
Отварям пробката, наливам бензина отгоре , после като изтече в легеля пак наливам отгоре, после пак ... и така. Накрая оставям двигателя така да си стои докато се поизветри бензина, после сипвам новото масло.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
И после може много да те боли глава 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Не се вкарвайте в приключения. Ако е сменяно масло редовно, няма какаво да се чисти в мотора. Ако пък има отлагания, с тези технологии рискувате да се откъсне някое парче мизерийка и да запуши някоя маслена дупчица - на биелен лагер например. Пък и да почистиш тези мръсотии, не се вижда разлика във вървене и разход. Единствено почистване на клапаните, там има смисъл.

- freestyler911
KirilGeorgiev написа:И после може много да те боли глава
Пояснете за главата?
Доста случаи има на повреди когато маслото бива разреждано от бензина, и какво? Хората да не ходят при неврохирург? От кое ги е боляло глава?
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Не се вкарвайте в приключения. Ако е сменяно масло редовно, няма какаво да се чисти в мотора. Ако пък има отлагания, с тези технологии рискувате да се откъсне някое парче мизерийка и да запуши някоя маслена дупчица - на биелен лагер например. Пък и да почистиш тези мръсотии, не се вижда разлика във вървене и разход. Единствено почистване на клапаните, там има смисъл.
Колегата го е обяснил.Ако знаеш колко гняс има в един зле подържан мотор изобщо няма да си помислиш да го чистиш.
- freestyler911
наясно съм в моя колко има. Свалял съм картера и капака на главата....
От тия опасения не го и правя, въпреки че не мисля че ще стане кой знае какво, НО, качественото масло освен че смазва, то и почиства, от тая гледна точка сменям масло на 6-7 хиляди и нямам нииикакви проблеми. Няма да обеднея с 30 лева...
От тия опасения не го и правя, въпреки че не мисля че ще стане кой знае какво, НО, качественото масло освен че смазва, то и почиства, от тая гледна точка сменям масло на 6-7 хиляди и нямам нииикакви проблеми. Няма да обеднея с 30 лева...
-
Kaжи ни и на нас къде има качествено масло по 30 лв,та да си купуваме и ние оттам!!!
- freestyler911
lion_heart002 написа:Kaжи ни и на нас къде има качествено масло по 30 лв,та да си купуваме и ние оттам!!!
Колата ми събира почти 3 литра. Титан от Ауто+ 10/40 , излиза точно 32-33 лева мисля беше 11 на литър. Филтъра е 5-6 лева от Косер.
Другото е Максус , от Софрост, цената е 48 за 5 литра , излиза 9,6 на литър. Три литра са под 30 лева.
- Ixidor
- Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
- Двигател:
freestyler911 написа:...НО, качественото масло освен че смазва, то и почиства, от тая гледна точка сменям масло на 6-7 хиляди и нямам нииикакви проблеми. Няма да обеднея с 30 лева...
freestyler911 написа: Титан от Ауто+
...
Другото е Максус , от Софрост
Аз лично и двете марки не съм ги чувал... Което не пречи да са качествени.

- kok12
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Fuchs Titan имаше предвид