Проблем с ABS на пасат-за ключ проблема е решен благодаря
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с ABS на пасат-за ключ проблема е решен благодаря
Здравейте колеги,изчетох доста неща по въпроса който повдигам но все пак искам да питам за един проблем който се появи на колата ми.Значи педала на спирачката ми е твърд както при загасена така и при запалена и в движение кола,все едно е загасена и е напомпано по него няколко пъти няма никакъв ход и колата почти не спира,ако приемем че релето е здраво(78)къде да търся проблема.Колата е пасат седан 2.0 Е 115 к.с 92 г.Благодаря предварително на всички!Значи открихме че проблема е в датчика на електронната помпа на ABS.А сега следващия ми въпрос:Става ли такава помпа на моя пасат 2.0 Е 115.к.с(или въпросния датчик който е на помпата на моя пасат)от пасат Г60 като привидно са еднакви(помпите и датчиците) на външен вид?
Последна промяна от nikireno на Пон 19 юли 2010 12:01, променено общо 2 пъти.
Re: Проблем с ABS на пасат Б3 2.0 115 к.с седан
nikireno написа:Здравейте колеги,изчетох доста неща по въпроса който повдигам но все пак искам да питам за един проблем който се появи на колата ми.Значи педала на спирачката ми е твърд както при загасена така и при запалена и в движение кола,все едно е загасена и е напомпано по него няколко пъти няма никакъв ход и колата почти не спира,ако приемем че релето е здраво(78)къде да търся проблема.Колата е пасат седан 2.0 Е 115 к.с 92 г.Благодаря предварително на всички!
Oт колко време го имаш този проблем ?
Да си сменял наскоро накладки ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм сменял скоро но възможно ли е да е от това,все пак има някакво феродо по накладката,а и лампата на ABS свети постоянно но тази за накладките не свети само първоначално след контакт и след запалване си гасне.!Четох доста мнения и не знам откъде да започна май няма да се размина без майстор все пак,благодаря ти за отговора.Иам ли някакъв начин да се тества ABS(накладките)в домашни условия?
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Провери си сервото.
- Nikunata
- Автомобил:
- Двигател:
Залагам на изгоряла помпа на АБS /не може да ти вдигне налягане-по добрия вариант е да е датчика които изключва помпата/Помпата се ремонтира/нова около 500 лева/
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Nikunata написа:Залагам на изгоряла помпа на АБS /не може да ти вдигне налягане-по добрия вариант е да е датчика които изключва помпата/Помпата се ремонтира/нова около 500 лева/
И аз така

Рядко,но се случва да заниме и датчика,който се подменя няма да казвам с каква мъка.Иначе вероятно е заминала помпата или е изгорял предпазителя и (т.е. е тръгнала да си заминава) или е отишло релето.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи колеги установи се къде е проблема-в един датчик на помпата на ABS-а.Датчика се намира точно до помпата(горната )на съединителя не е на колелата.Двигателя е 2.0 Е 115 к.с,ако някои гоима или има представа къде да го намеря моля нека ми пише едно лс или на тел.0899928489;0886622575;.Благодаря
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Нов е безумно скъп,както може би вече знаеш.Втрора ръка има по 20-30лв.Пиши на Vaskoto1 ,при него се подмотва един,който май работи 
Иначе ако ти се чака до другата седмица,като си махна моя АБС (той си работи изцяло),ще ти дам датчика ми.

Иначе ако ти се чака до другата седмица,като си махна моя АБС (той си работи изцяло),ще ти дам датчика ми.