Карам с масло 15W40. Към 8000км минах и реших да долея малко.
Оказа се,че в някоя автомивка най-брутално са ми откраданали шишето от багажника. В нас имам една бутилка 10W40 (Shell HELIX). Мога ли да долея от него ?
Все още са 7600 точно. А и не е ли на 10000км смяната? И то при условие ,че не пуши ,а и побра около 100 грама.
(на всички коли до сега съм сменяла на 10000км.)
На кола 91-ва година какво масло да и сложа Оставям я в сервиза - пълнят с някакво си там и ми слагат лепенка да не забравя следващото "презареждане" жени- какво да ги правиш - изобщо не знам даже ако се смесят минерално и синтетика или полусинтетика какъв ще е крайният резултат.
Катерина написа:Е-сега ходих до колата. Пише синтетика на Kastrol 15W40 .Другото шелското -полусинтетика 10W40 . И за тоя дръглив голф никакви смени преди 10000км.
На тоя дръглив дизел е добре на 8000 да го сменяш.
Катерина написа:Е-сега ходих до колата. Пише синтетика на Kastrol 15W40 .Другото шелското -полусинтетика 10W40 . И за тоя дръглив голф никакви смени преди 10000км.
На тоя дръглив дизел е добре на 8000 да го сменяш.
Ако искаш да го караш още без да ти харчи масло-7500-8000 км.
Че доливане на 100 грама харч ли е на масло? При условие че е до горе на щеката? Долях стотина грама , защото индикатора започна да премигва два пъти,вместо веднъж след запалване на двигателя:)
Поне аз мисля , че е напълно нормално за кола на 16 години и 130000км.
Но все пак благодаря за съветите
Жена , ама ми се пада и без това по два-три пъти в годината масло да сменям. Тоя голф го имам от август 2005 и сега ще му е трета смяна вече (без да смятам първоначалната смяна при покупката). Значи четири