проблем с заключване на вратите

Техническа и сервизна информация за Passat
Slartie
Автомобил:
Двигател:

проблем с заключване на вратите

Мнениеот Slartie » Сря 14 юли 2010 10:56

здравейте,
от известно време, САМО при заключване от вътре в купето, задна дясна врата се отключва след това сама.
след 10-15 цикълна на закл./откл. и тя се заключва.
при заключване от вън, с дистанционното или от бравата, за щастие, няма проблеми :)
също така, ако отключа само багажника ( с 3тия, среден бутон на дистанционното) задна дясна врата също се отключва, и после след затваряне на багажника не искат да се заключат.

не е болка за умиране този проблем, но в София карам само заключен, и нали се сещате, че най удобното място да си метна чантата е задна дясна седалка, а врата си седи отключена...а циганета..бол:)

колата е Пасат 2004-та

дайте някаква идеа къде може да е проблема.

благодаря!

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Re: проблем с заключване на вратите

Мнениеот williams_vn » Сря 14 юли 2010 11:01

в бравата има едни микро ключета и те не работят и вратата го брои за грешка и за това се отключва пак на мене шофьорската ми врата е така ама нямам време да я правя нали с алармата се заключва

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Сря 14 юли 2010 11:22

williams_vn написа:в бравата има едни микро ключета и те не работят и вратата го брои за грешка и за това се отключва пак на мене шофьорската ми врата е така ама нямам време да я правя нали с алармата се заключва

Шоф-та мисля че трябва да си е така!На мен и на голф четворката ми беше така и сега на пасата!И аз имам същия проблем като колегата,но със задна лява врата!Дали проблема е в микроключето?То не е ли само за плафоните?

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Сря 14 юли 2010 11:25

не трябва да е така като взех колата си беше добре ама след 3-4 месеца се прецака нещо от време на време се оправя ама нямам време да се занимавам проблема е в самата брава мисля че имам задна брава може да се пробва ако колегата реши може да се види внимание нека ми пише на лично да се разберем

Slartie
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slartie » Сря 14 юли 2010 12:26

трябва да се смени цялата брава ли?
егати...

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 14 юли 2010 12:51

Това е ТВОЯТА тема. :041:
Aко си умел с поялника, колофона и тинола, можеш да си смениш сам и само микроключето/тата...

Slartie
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slartie » Сря 14 юли 2010 13:40

мерси за темата.
ще пробвам да се справя, ако не ..ще му мисля после:)
мерси още веднъж!

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Сря 14 юли 2010 15:55

Бях мернал подобна тема всички врати се заклучват а една се отклучва,лека беше адаптация на централното(вратата)с ваг-кома но при теб с алармата си работят нормално незнам дали и лека е същия.

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Пон 31 яну 2011 11:31

Здравеите колеги.Използвах търсачката но така и не открих решение на проблема, които имам.Пасата е В5 99г.Бях на път, когато се наложи да спра и отворя задна дясна врата.След това затварянето стана невъзможно.С една отвертка натисках езичето и видях,че не заключва.Пробвах какво ли не, не ще и не ще!Играх си близо час на пътя, пробвах десетки пъти. Дори отвън притисках вратата, включвах централното и пак не се заключва.Накрая вързах вратата с въже от вътрешната страна за срещуположната и така 100км.
На другия ден, въоръжен с инструменти отивам и ще започвам да разглобявам.И какво се случва:Вратата се отваря и затваря без никакъв проблем и без никаква намеса от моя страна.Сигурно я отварях и затварях сто пъти и се затваряше, без отказ.Направо съм втрещен.Ще бъда благодарен,ако споделите опит.

Evolution20
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Evolution20 » Пон 31 яну 2011 12:40

Колеги имах подобен проблем с врата на Passat B5, оказа се че машинката на заключването се е намокрила и оттам се получават аномалий в конкретната врата. Като да не се заключва, или в движение проблемната врата да започва да се заключва и отключва без причина. :) :) . Затова ще кажа на колегата все пак да има едно на ум и за подобен проблем, да няма намокряне на някой от тези възли.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пон 31 яну 2011 19:38

Нека и аз да споделя нещо за моя пасат...след едно миене преди месец, започна да ми прави следната аномалия...след заключване на колата от дистанционното, се задейства и алармата която сигнализира с едно бипване.Да обаче това бипване го няма всеки път и се налага 2-3 пъти да заключа и отключа докато се появи сигнала.Пробвал съм всички врати и микретат си работят защото лампите вътре в купето се светкат и гаснат нормално...Та искам да попитам...този звуковия сигнал ако не се чуе...означава ли че не е активирана алармата? Алармата е оригиналната

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Вто 01 фев 2011 13:49

Благодаря ви за отговорите.Вероятно намокряне е причината за това,защото беше на автомивка преди.

Върни се в “Passat”