124-ка от Австрия.Дали е добра идея?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Re: 124-ка от Австрия.Дали е добра идея?

Мнениеот escrime » Чет 15 юли 2010 10:35

Да, А6 стъпва на повече пари. Не знаех, че са такъв дефицит АЕЛ + автомат.

И аз съм карал Мерц зимата в София... и аз съм бутал много... mhihi

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 15 юли 2010 12:23

escrime написа:Да, А6 стъпва на повече пари. Не знаех, че са такъв дефицит АЕЛ + автомат.

И аз съм карал Мерц зимата в София... и аз съм бутал много... mhihi

Най вече ме притесняват прекалено много електронни нИща около двигатела и въобще-излишни главоболия и неща с възможност да се счупят.Бая темички има в ауди форума за тях-катализатори,датчици,и такива системки разни дето късат нерви после :link

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Чет 15 юли 2010 13:15

Ако си вандал шофьор и не признаваш релси, дупки, канали, изкопи и т.н. А4 е със скъпо за подмяна окачване, но ако карапш нормално прослувутата им алуминиева предница си е супер здрава, колата е много комфортна, 1.9TDI е в пъти по-безпроблемен от 2.5TDI, а и колата е от последните фейслифтови А4ки с много изчистени дребни дефекти на по-старите.
Около 7000 лв. е нормална цена за тази кола.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 15 юли 2010 13:19

Извинявай,азма ти си от София,нали.?Е как се кара внимателно в София зимата в колона и задръстване.И пак казвам не искам кола която да и треперя,затова и искам автомат-пускаш радиото и си ти.С това не искам да кажа че ше минавам през дупките на газ,но и не искам карайки фикс идеята ми да е да си пазя колата,а по скоро да стигна с удоволствие дотам докадет съм тръгнал :кючек:

нема 7 бона имам 4 и обслужване :да: :012:
от 7 отива на 8500 това аУди със све :screwy

Последна промяна от Matematiks на Чет 15 юли 2010 13:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Чет 15 юли 2010 13:28

Да бе, да! Ела да видиш зимата като падне малко сняг в София, на Драган Цанков към Телевизионната кула на баира как подминавам с Пасата като пътни знаци заседнали нови S-класи и BMW-та със задно предаване и нови гуми! :lol:

братле, карал съм и в София и на много други места, а ако искаш ти заповядай януари в Русе, където има 1 метър сняг и не се чистят улиците да ти покажа как се минава с мерца....и как на бората съединителя отказва, въпреки ASR-a
п.п. предните колела са само за завиване, истинските коли са със задно предаване :twisted:

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Чет 15 юли 2010 13:36

MK4 написа:Ако си вандал шофьор и не признаваш релси, дупки, канали, изкопи и т.н. А4 е със скъпо за подмяна окачване, но ако карапш нормално прослувутата им алуминиева предница си е супер здрава, колата е много комфортна, 1.9TDI е в пъти по-безпроблемен от 2.5TDI, а и колата е от последните фейслифтови А4ки с много изчистени дребни дефекти на по-старите.
Около 7000 лв. е нормална цена за тази кола.

Тук говорим за друг 2.5 TDI, който няма нищо общо с "проблемен" :!:

smurf, с риск да се повторя - и аз съм карал Мерц зимата, и аз съм бутал! mhihi

Matematiks, прав си за зимното каране в София. Маршрута ми от 30 мин. редовно ставаше по 2+ часа. Едни добри гуми на предно или 4х4 и не ти трябва да си кой знае какъв шофьор... Стига да не те натресе някой. Каското е направо задължително, според мен. :?

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Чет 15 юли 2010 13:41

е , то всяка кола може да се наложи да я буташ :D
както и да е, да не разводняваме темата и да я превръщаме в мерц срещу фолксваген....
нема 7 бона имам 4 и обслужване

значи взимаш 124 250д или 300д, за турбодизел май няма да стигнат и си щастлив

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 15 юли 2010 13:43

escrime написа: Каското е направо задължително, според мен. :?

:( целта ми е точно да избегна такива паразитни разходи,има Гражданска(на другия) в такива случай-и повярвай ми плащат си като попове-има адвокати за тая работа-писна ми с тоя рекет Каско,че и гражданска отгоре на това-ако ги оставяш много ясно че няма да ти платят както трябва-в крайна сметка техният клиент е повредил колата ти,и е тяхно задължение да я възстановят както е била,грам не брига Шваке и сестра му Гретел mhihi :lol:

В коя Нормална държава има Каско? :deal

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Чет 15 юли 2010 13:44

smurf написа:е , то всяка кола може да се наложи да я буташ :D
както и да е, да не разводняваме темата и да я превръщаме в мерц срещу фолксваген....
нема 7 бона имам 4 и обслужване

значи взимаш 124 250д или 300д, за турбодизел май няма да стигнат и си щастлив

Да де, всяка се бута... особено Мерц. mhihi

Спорът не е за марката, а за задвижването! ;)

Аз харесвам мечоците от тия години, но за зимата ако се возиш сам в колата и не е 4матик - не, мерси. mhihi

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Чет 15 юли 2010 13:47

колега сега се сетих, че преди около месец, като купувах моята, ходих на няколко огледа в софия и имаше една доста читава, Е250ТД , бяла без клима но пък имаше ASD....ако искаш да ти дам координати...

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Чет 15 юли 2010 13:47

Matematiks написа:
escrime написа: Каското е направо задължително, според мен. :?

:( целта ми е точно да избегна такива паразитни разходи,има Гражданска(на другия) в такива случай-и повярвай ми плащат си като попове-има адвокати за тая работа-писна ми с тоя рекет Каско,че и гражданска отгоре на това-ако ги оставяш много ясно че няма да ти платят както трябва-в крайна сметка техният клиент е повредил колата ти,и е тяхно задължение да я възстановят както е била,грам не брига Шваке и сестра му Гретел mhihi :lol:

В коя Нормална държава има Каско? :deal

Прав си, няма спор.

За съжаление, обаче, не се намираме "В коя Нормална държава"... :wink:

Знам, че е паразитен и неприятен разход, но за мен поне си струва. До момента не съм имал главоболия (да чукна на дРъво). mhihi
Всъщност от както има каско просто не се ядосвам. Автомобилът остава моя грижа само за текущи ремонти. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 15 юли 2010 16:11

escrime написа:

Знам, че е паразитен и неприятен разход, но за мен поне си струва. До момента не съм имал главоболия (да чукна на дРъво). mhihi
Всъщност от както има каско просто не се ядосвам. Автомобилът остава моя грижа само за текущи ремонти. :Mr Green Fun

И аз така мислих докато не ми се наложи да го ползвам :)
Винаги съм завеждал щети за дребни работи - счупен халоген, пукнато стъкло...
Даваха някакви пари и аз съм доволен :)
Когато обаче ме удариха и се наложи колата да се прави - парите които получих не стигнаха да си възстановя колата както беше преди удъра, при положение че той не беше сериозен.
И като се замисля колко пари давам и какво получавам - май за стари коли няма много смисъл.
Бул инс имат ГО+риск кражба(за 50лв) :)

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 16 юли 2010 0:42

Мисля, че имам регистрация в поне един МБ форум.
Обаче там не е добре работата.
Там отговорите са от сорта на "щом те интересува разхода, не си за МБ", "при МБ евтино няма, щом ще караш МБ ще плащаш". Отделно ми се струва малко объркан.
Ако мислиш още, че може има изкопчиш ползотворно инфо пиши на ЛС.

По-голяма снобарщина от тук.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пет 16 юли 2010 9:41

Според мен ако е запазен екземпляра си заслужава всяка една стотинка.Незнам дали сте запознати, но ако не сте влезте в Ауди форума и прочетете за какво става на въпрос с този двигател 2,5 тди който качват първо на 100 ц4 после на А6(100 ц5-първите А6).Никога няма да предпочета Аудито с този мотор пред Мерцедес с такъв двигател.Този дизел може да се счупи но насила или ако много го мразиш невъзможни неща няма разбира се.Имам приятел който кара 124-ка 89-та с 2,5 чист дизел 90 коня ако искате вярвайте ако искате недейте има го от 15 години беше закупен от Германия на 420к.км с пълна сервизна история 95 година, тъста му направи подарък който е германец.До този момент автомобила е на РЕАЛНИТЕ 765к. и не е барнато по мотора АБСОЛЮТНО НИЩО, кара се с масло Кроон Ойл или некво МАННОЛ 10 на 40(разбира се купени от Германия директно), налага му се на 12 к да долеее около 100-200 грама.Зимата на минус 23 с нафта без добавки и други шитни, пали по-бързо от бензинов автомобил-след като подгрее разбира се.Имаше проблеми с некви тампони само които сменя и некви накрайници на кормилната щанга, а човека е рибар и ходи с него по язовири, има и климатроник (за 89-та година кола говоря) само еърбег няма.Така , че лично за мен отговора е - да добра идея е, особено с това 4х4 зимата няма спиране с тая тежка кола ще е като танк.При правилна поддръжка колата е ЖЕЛЕЗО.

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пет 16 юли 2010 9:57

eng написа:Според мен ако е запазен екземпляра си заслужава всяка една стотинка.Незнам дали сте запознати, но ако не сте влезте в Ауди форума и прочетете за какво става на въпрос с този двигател 2,5 тди който качват първо на 100 ц4 после на А6(100 ц5-първите А6).Никога няма да предпочета Аудито с този мотор пред Мерцедес с такъв двигател.Този дизел може да се счупи но насила или ако много го мразиш невъзможни неща няма разбира се.Имам приятел който кара 124-ка 89-та с 2,5 чист дизел 90 коня ако искате вярвайте ако искате недейте има го от 15 години беше закупен от Германия на 420к.км с пълна сервизна история 95 година, тъста му направи подарък който е германец.До този момент автомобила е на РЕАЛНИТЕ 765к. и не е барнато по мотора АБСОЛЮТНО НИЩО, кара се с масло Кроон Ойл или некво МАННОЛ 10 на 40(разбира се купени от Германия директно), налага му се на 12 к да долеее около 100-200 грама.Зимата на минус 23 с нафта без добавки и други шитни, пали по-бързо от бензинов автомобил-след като подгрее разбира се.Имаше проблеми с некви тампони само които сменя и некви накрайници на кормилната щанга, а човека е рибар и ходи с него по язовири, има и климатроник (за 89-та година кола говоря) само еърбег няма.Така , че лично за мен отговора е - да добра идея е, особено с това 4х4 зимата няма спиране с тая тежка кола ще е като танк.При правилна поддръжка колата е ЖЕЛЕЗО.

Правиш огромна грешка за двигателите на Ауди. C4 са Ауди 100 и Ауди А6 (първите). И двете ползват означение за купето С4.
Следващото Ауди А6 (от 1997 г. нататък) е С5. То разполага и с многораменното окачване като на А4 и на Пасат Б5.

Ауди монтират 2.5 ТДИ, който е 5 цилиндъра в C4. Моторът го има в два варианта - 115 к.с. (може и 116 да е, нямам представа) и 140. По-мощният е и с 6 ръчни предавки.
2.5 ТДИ в C5 и нататък е с 6 цилиндъра и е познат като доста проблемен.

Двата мотора в общи линии нямат много общо. :idea:

Иначе си прав. 124 е много хубав автомобил. За съжаление, обаче, не са първа младост. Не съм видял 1 или 2 изгнили като Орли. :horror:

Никой не може да даде гаранция кой мотор е читав и кой не! Зависи от състоянието на автомобилите. :idea:

П.П.: Тема за Л.С. - Ти четеш във форума на "братовчедите", е аз също. Знаеш какво пишат за АСЕ, нали? От личен опит мога да извадя диаметрално противоположни впечатления. ;)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”