Браво, доста караш:)
На мен лично ми казаха да не смесвам маслата в сервиза. Досега бях с Лики Моли 10W40 и ми остана 1/2Л , а сега съм с Мобил пак 10W40,
А ти все пак си била с минерално.... принципно не би трябвало да има проблем де....
Смесване на масла?
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Катя-не ти е толкова дръглив Голфа-щом те слуша толкова добре!Моят съвет е ако си без турбо-20w50 лятото и 15w40 зимата!/минерални/Ако си с турбо-10w40 полусинтетика/и лято и зима/!Максимален интервал за смяна 8000!За да го караш още доста!И през три смени на масла-промивка на двигателя с добавка-профилактично за почистване на гадостите във него!
Последна промяна от веселин на Съб 10 юни 2006 12:50, променено общо 1 път.
juve написа:сорри за оффтопика ама какво му имаше на Молито та го махна и го смени пак от същия клас ама от друга фирма ? Питам защотои аз се каня да слагам такова и ме заинтересува причината .....
Ами просто минах 8000 км с него. Исках пак лики моли с MoS, но нямаше и взех Mobil на промоция. Иначе Лики-то беше по евтино от Мобил-а
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Източвайки старото масло,неминуемо с част от старото остават мизерии/най общо казано-иначе някой химик може подробно да обясни какви вредни за двигателя хим.съединения се образуват/и така от смяна на смяна-акумулират ерозионното си действие върху триещите се елементи!Някой може да коментира,че това е свръхзагриженост и излишен разход-така да е -всеки си решава за себе си и за автомобила!Трябва да се има предвид употребата на добавка за промиване на двигателя в старото масло преди смяната,че може да усили течовете от пропускащи гарнитури!Катерина написа:Никога не съм ползвала разни добавки. Необходимо ли е при условие, че маслото върши И ТАЗИ РАБОТА?

Върни се в “Дизелови агрегати”