Роми пребиха пътник в софийски автобус

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Роми пребиха пътник в софийски автобус

Мнениеот groznika » Чет 15 юли 2010 22:55

Щом държавата е безсилна, щом властите мълчат, щом полицията чийто заплати плащаме не може да ни помогне... въпрос на време е всеки да се защити както намери за добре!

Етническото напрежение в страната ескалира бавно но славно с всеки изминал ден. heavy metal zork

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 15 юли 2010 23:03

дам чичи е прав , скоро ще трябва да хващаме калашниците ...
а най-интересното е , че и пребития е циганин (така четох)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 15 юли 2010 23:47

Имам 4 годишен богат опит - служебни отношения със Самоковски роми / со кротце , со благо .... со .... mhihi mhihi mhihi
Така че - заставам зад всеки протест - целящ да спре мангализацията на държавата!
Но моята - и не само моята прогноза е - че .... демографската обстановка се променя не в полза на мнозинството от българското население
Емил Кало: „Циганската престъпност се премълчава“ [редактиране]
Емил Кало е председател на организацията на евреите в България "Шалом" От негово интервю на 30 Юни 2005:[39]

- основният криминогенен елемент на нашето общество е циганското малцинство. Това е статистика. Защо го казва само един политически субект? Защо, когато стана драма, както в "Захарна фабрика", медиите правят опит за неговото, в кавички, справедливо представяне?
- (...) Време е политическата класа да каже: да, ромите са криминогенна група, те крадат, убиват и изнасилват. (...) Ами програмата "От социални помощи към заетост"? Бяха изхарчени сума пари, мои и ваши. Какво стана с тази програма? Ама не с елементарния отговор: 270 000 души получиха работа. Каква работа получиха?
- Подпираха метли.
- Ето! Вие го знаете и аз го знам. (...) Откъде накъде това малцинство ще се ползва с привилегии, питам аз? И което и да е малцинство? Аз никога не съм искал привилегии за еврейската общност.
Цигански расизъм [редактиране]
Според някои оценки причината за неуспеха на интеграцията и в частност за гореупоменатите злоупотреби и престъпления е чувството за етническа идентичност на циганите, привързаността им към начина им на живот и едно разпространено сред тях негативно или дори расистко отношение към другите етноси. Аргументът е, че за циганина кражбата от, и даже убийството на нециганин не е грях.

Според проекта „Ромско езикознание и ромски език“ [3], циганите наричат другите народи с думата „гаджо“ (не-цигани) и в частност славяните - с „дас“, произхождаща от староиндийска дума за "слуга", „роб“ (вж и тук) - тази словоупотреба може би е била вдъхновена от факта, че средновековните латински и гръцки думи 'sclavus', 'sklavos' (роб) произлизат от 'slavus', 'slavos' (славянин
Тъй че - опичайте си акъла .... на мен лично не ми се става роб на циганско мнозинство след години - според Цветелин Кънчев - сега близо милион са съгражданите ни цигани
Извинявам се за нарушаването на точката от правилата , касаеща етническата толерантност , но не мога да не изразя патриотичната си позиция !!!
Пра-прадядовците ми са загинали в борба с турските башибозуци - за България
а сега други потъпкват родовата памет - пазейки етнически мир и етническа толерантност - пазете ги още - и ще видите докъде ще стигне чувството за безнаказаност :banghead:

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пет 16 юли 2010 0:08

Веселине , ще ти се поклоня следващия път като те видя!
:bowdown
След горепосочените ФАКТИ , излизам с извода че скин хедс движението е полезно :roll:
Преди години когато то беше в разцвета си , нямаше такива цигански неволи , а сега са факт :banghead:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пет 16 юли 2010 0:15

Проблемът е, че днес ако един циганин убие за да открадне... по медиите веднага ще излязат 100 експертни мнения и заключения, че човекът бил неук, безработен, алкохолизиран, подтиснат, депресиран, ДИСКРИМИНИРАН и тн. и от не май къде в пристъп на загуба на разсъдък е извършил злодеянието за което дълбоко се разкайва и обещава, че "Няма вече".

Ако аз обаче убия циганин докато защитавам съпругата си например... по медиите пак ще излязат 100 експерта, които да ме нарекат расист, нацист, скинар, анархист, куклуксклан, Гьобелс, Химлер, Хес и тн.
Ще ме изкарат звяр рушащ устоите на демокрацията и разсипващ етническия мир в световен мащаб!

Подобно нещо ще се случи на ВСЕКИ, който се опита да нададе глас и да възроптае срещу престъпленията на ромския етнос. Циганските престъпления се прикриват и омаловажават, а извършителите се крият зад псевдо дискриминация и измислени провокации.

Българинът не бил толерантен? Дрън дрън та пляс! След като търпим всичко това и си траем ако не сме толерантни то здраве му кажи!

Тук е мястото на държавата която трябва да вмени отговорност на тези "хора"! Да им вмени респект към полицията, законите и тн. Да спре безчинствата им и да ги направи отговорни граждани наравно с всички останали!
Не може аз да плащам ток, а те да го крадат безнаказано, не може да плащам данъци а те да ми живеят на гърба, не може аз да си пращам децата на училище а те на просия по светофарите, не може аз да работя а те да крадат! НЕ МОЖЕ!!!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 16 юли 2010 0:19

Може да не ви се става роби, но вие отдавна сте роби на тях. Аз имам много случки с цигани в София и гарантирам, че 99% от българите там не смеят да им направят нищо. Дори да ги видят, че убиват детето им или крадът. Иначе на писъци и на репчене са големи там. Като дойде време за действие без да се мисли много всички се спотайват. Както и полицията нищо не е направила в случая. Та тя работи, за да ги закриля. Особено голяма закрила има над джебчиите. Както и над телефонните измамници. Щото е доходоносно и ги спонсорират добре. Ако друго говорят сега за акции измислени. Още преди 2 години като се махнах от Овча Купел усетих накъде вървят нещата в гетото и се сдобих с оръжие. Ето, че вече се налага да се използва ако минавате от там. :roll: Но на вас стиска ли ви? Или само можете да им плащате издръжка?! :roll:

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пет 16 юли 2010 0:31

black` написа: Ето, че вече се налага да се използва ако минавате от там. :roll: Но на вас стиска ли ви? Или само можете да им плащате издръжка?! :roll:

не искам да използвам оръжие за свлачища, от ръката по добро оръжие няма!

ПП: Всеки път като спра на светофара на семинарията се моля да тръгне да ми мие прозореца , ама досега нема кой :banghead:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 16 юли 2010 0:32

Хубави мнения прочетох, добре обосновани, различни от "...на сапун". Дано се получи добър дебат и модераторите да не сметнат темата за такава, противоречаща на правилата.
Разсъждаваме как може да променим нещата...
Значи като решение не можем официално да предложим напалм.
Трябва някак тия хора да ги вкараме в релси.
Нали цвета на кожата няма значение? И те са хора като нас?
Ами ако са такива - да излязат от гетата, да се хванат на работа, да си плащат наема и сметките по същия начин, по който аз си ги плащам.
Как ще стане?
Ако институциите се хванат в ръце и изселят незаконните постройки, след което ги съборят.
Ако се самонастанят - да ги изгонят, ако нямат документ за собственост.
Това според мен ще е едно добро начало.

Разбира се всяко правило си има изключение - има и свестни. Един бивш съученик е таксиджия в момента, храни жена + дете (едно!). Завърши гимназията с нас, завърши курс по cisco (безплатно естествено), бута се насам-натам...

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 16 юли 2010 6:31

решението е като с бездомните кучета... всеки обществено опасен индивид се екзекутира... Нека да направят закона като в щатите... тръгне ли към мен заплашително, удари ли ме, има ли свидетели - вадя пистолет/пушка и го разстрелвам. Същото и за моето имущество - кола/къща... е тогава да видим кой мангал ще влезе в двора или ще точи бензин... А тук какво ?! Нямам право да си защитя живота... Жалка работа

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 16 юли 2010 6:53

Нали уж все реват , че не са грамотни , че са прости , че не знаят закони ....
Значи може , като отидат в Германия , Англия , Испания , Италия , Франция , Холандия .... въобще в белите държави на ЕС - да не правят пакости - щото знае , че само да го снима Биг брадър как плюе на улицата - земи тоя черен печат
Всичко тръгва от тоягата - тя е най-кадърния ограмотител и възпитател mhihi

Последна промяна от веселин на Пет 16 юли 2010 6:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 16 юли 2010 6:53

това е пълна простотия Луд
като щатите викаш...
дето избиват по 20-30 деца в училищата...

Веско и в "белите" държави имат огромни проблеми с тях
всичко е заради начина им на живот
те са по лесната част...

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Пет 16 юли 2010 7:24

black` написа:Като дойде време за действие без да се мисли много всички се спотайват. Както и полицията нищо не е направила в случая. Та тя работи, за да ги закриля. Особено голяма закрила има над джебчиите. Както и над телефонните измамници. Щото е доходоносно и ги спонсорират добре.

Ето го проблема !то го проблема ! Ще се спотайват защото са ги е страх от хората на които плащат заплатите. Защо не идат за 1-2 месеца някъде всички милиционери и политици...да ги няма в БГ за няколко месеца...да си останем само ние. Да се лишим то тяхната "помощ" за известно време. След като се върнат ще заварят България корено различна ! Такава каквато всеки е искал да бъде :) Преди време пусках доста често теми във форума на политическа основа и разбирасе бяха заключвани. Не виня никой..така трябва по принцип, но ще дойде време и и заради безучастието и слепотата ни форума от автомобилен ще се превърне във форум за изповеди с преобладаващи теми - "ограбиха ме" ,"пребиха ме" , "изнудиха ме", "изнемогвам" . За N-ти път го казвам..нека света да не свършва до предното стъкло на Голфа :) Не бъдете късогледи. Всичко е навързано в този живот и пряко ще се отрази и на голфа ви :) За да имаме силна автомобилна общност като Германци или Американци и като влизат по нащите форуми да цъкат с език трябва съсзнанието да ни е изчистено от мисли преди заспиване като "дали ще ми разбият колата тази нощ" , "дали ще си намеря халоганите на сутринта" .... "откъде да си намеря винетка за утре" . Силна държава - силен форум - красиви коли :) Само трябва да измислим начин да пратим някъде за малко всички милиционери и политици :banana

Последна промяна от Stoi на Пет 16 юли 2010 7:44, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 16 юли 2010 7:41

Ще оставя тази статия без коментар.
Тя изцяло покрива моето мнение по въпроса:

source: http://thrasher.blog.bg/politika/2010/0 ... zym.545432
14.05 21:28 - Циганският расизъм
автор: thrasher категория: Политика

Тази статийка я окрих в сайта на Алтермедия http://bg.altermedia.info
Източник на статията е вестник “Национална гвардия” , бр.2 , юни 2008 ; http://www.bgns.net

В България, а и в доста други европейски страни, се харчат значителни средства за така наречената „ромска интеграция”, като успехът навсякъде е нулев. Интересно е да разгледаме основната причина за неуспеха на това иначе толкова благородно дело. За тази цел в следващите редове ще Ви представим някои непознати за средностатистическия човек факти за това как циганите гледат на останалите народи и в частност на нас, Българите. Подробно ще се спрем на тяхната расистка култура и привички, които са причина те да бъдат гонени през цялата им история от всяко едно място, където са попадали. Всеки от вас ще може сам да прецени, дали причините за изгонването им през 1500-та година от Холандия, преследванията през 18-ти век в Англия, стерилизирането им през миналия век в скандинавските държави и екстрадирането им от Италия днес се крие в коренното население на съответните държави или расистката циганска култура предизвиква естествени защитни реакции във всеки един народ, без значение от епохата, в която са се разигравали дадените събития. За начало е добре да уточним, че нещата трябва да бъдат наричани с истинските си имена. Ако говорим Български език, трябва да наричаме мургавите ни събратя “цигани”, защото това е Българската дума. От доста време медиите опитват да наложат думата “ром”. Тази дума е неподходяща, защото звучи чужда и смешна за много цигански групи, които не я употребяват като самоназвание. Но основната причина да не използваме думата “ром”, е циганският расизъм, който стои зад нея.

Циганите имат специална дума за „нециганин”
Тази дума е „гаджо” или „гадже”. Тя е обидна и означава „дивак; некултурен човек”. Този факт е засвидетелстван от всички изследвания за циганската идентичност, като също така е записан в „Енциклопедия Британика”. Проектът Rombase на университета Karl-Franz в Грац, Австрия, пише следното:
„Всички определения за „нецигани”, използвани от циганите, са основно с обидно значение.” Те имат поговорка като: „Гаджо никога не казва нещо вярно”. С течение на времето циганите са изградили непреодолими граници между себе си и останалите народи. Тези граници обаче са непреодолими само в една посока – един „гаджо” никога не може да стане истински „ром”. Нециганин, който говори цигански език и спазва циганските традиции, който е приет в общността и смята себе си за „ром”, бива възприеман като „ром” в по-малка степен от един асимилиран циганин, който не говори цигански. Да бъдеш „ром” се счита за право по рождение, а да бъдеш „гаджо” може да бъде научено. Предимно негативният образ на нециганите е много ясно изразен, особено в литературата и в устните предания на циганите. Те гледат на нециганите с недоверие, присмех и презрение.” По-горният цитат е взет от изследване, проведено с подкрепата на Европейската общност в рамките на програма „Sokrates” и със съдействието на австрийската академия на науките. От него става ясно, че циганите са „изградили непреодолими граници между себе си и останалите народи”. Никой у нас не говори за това. Никой не казва, че циганите сами се изолират и гледат на останалите народи с „недоверие, присмех и презрение”. Защо тогава останалите презрени народи трябва да плащат за благоденствието на циганите-расисти? Българите нямат дума за „небългарин”. Българите нямат проблеми да живеят с представители на други народи, включително с цигани, стига те да живеят като нормални хора. От друга страна, циганите доброволно се отделят в гета, в които почти не допускат представители на други етноси, освен циганския. Кой е расистът в случая?

Циганите имат специална дума за „Българин”
В циганския език съществува думата „дас”. В миналото тя е означавала „роб”, а в настоящето циганите в България наричат Българите със същата тази дума. Според проекта „Ромско езикознание и ромски език“ на Манчестърския университет, „циганите наричат другите народи с думата „гадже“ или „гаджо” и в частност славяните – с „дас“, от оригинална индийска дума за „роб“ – игра на думи, вдъхновена от подобността на гръцките думи ‘склавос’ (роб) и ‘славос’ (славянин)”. Така наречените „Български цигани” (цигани, чийто майчин език е Българският) се наричат от циганоезичните цигани „даскане рома”, а турците ги наричат „гяур ченгенеси” (източник: „Ромското всекидневие в България”, 2006, Алексей Пампоров, стр. 62). Сиреч „дас” в превод на турски е „гяур”. За жалост на Български тази дума не може да се преведе, понеже нямаБългарска дума за „небългарин”. Накратко казано – ние Българите за циганите сме не само диваци, но и роби.

Циганската традиция „махриме”
Различните специалисти, проучвали „ромската” идентичност, са стигнали до извода, че тя се основава на разделението „ние – другите”, „бог – дявол”, „чист – нечист”. Тук предоставям информацията от проекта Rombase, споменат по-горе:
„Циганите имат една дуалистична философия, която разделя доброто от лошото. „Махриме” наричат ритуалната нечистота. Терминът се отнася до разделението „чист – нечист”. „Махриме” определя границите между половете, между възрастите, между циганите и „гаджетата”. Причината, заради която спазващите традициите цигани се стараят да имат минимален контакт с нецигани, е най-вече от социално естество. Донякъде тази изолация е избрана от тях самите и е тясно свързана с разбирането, че те са различни и превъзхождат нециганите в културно отношение. Трябва да се отбележи, че достъпът на циганските жени до света на нециганите е много по-ограничен, а преминаването на границата се наказва много по-строго в сравнение с мъжете. Например, за много цигански групи отношения между цигани и нецигански жени за позволени, докато отношения между циганки и нецигански мъже са строго забранени. Без значение на пола, винаги когато е възможно те отбягват работа, която води до зависимост от „гадже”. Още за „махриме” от книгата „Ромското всекидневие в България”, 2006, на Алексей Пампоров, стр. 286-288:
“Вярванията, свързани с ритуалното омърсяване, са представяни като сърцевина на ромската култура, която служи, за да изрази и подсили етническата граница, и която създава фундаменталното разграничение между ромa и гаджe.” В България махримето бива представяно като възлов елемент в развитието на циганския етнос, а наличието му като критерий, че групата се придържа към ромската традиция. Според Марушиакова, до махриме може да се стигне, при неспазване на груповата ендогамия; неоказване на помощ на член от групата неуважение към вътрешните органи на властта и предпочитане на органите на макрообоществото. Също така източник на махриме са някои ритуални забрани, както и хранителни такива за контакт с нечисти в ритуален смисъл индивиди. Де факто, всички изследвания акцентират върху два вида махриме – един, който разграничава мъжете от жените и друг, който разграничава циганите от не-циганите. Съответно в една скала на ритуалната чистота най-чист е мъжът ром, а най-нечиста е гаджи – жената нециганка. Според разделението на „ромската дуалистична философия”, нециганите са част от „лошото”, те спадат в категорията „други”, а отношенията с тях са в категорията „нечисти”. Изниква въпросът – как и към какво да се интегрират Български граждани, които считат останалите Български граждани за нечисти, избягват контакти с тях и не искат да работят работа, в която са подчинени на представители на друг етнос? Някои изследователи правят уточнението, че в България тази традиция е размита, понеже по времето на централизирана планова икономика циганите са били принудени да работят и да се хранят редом до нецигани. Само че сега вече имаме пазарна икономика и съгражданите ни не са принудени да се трудят. Нашата икономика освен това е от такъв тип, че трудещите се са задължени да издържат нетрудещите се. Следователно циганите имат всички условия да продължат да спазват расистките си традиции.

Циганската сегрегация
Според различните програми за „ромска интеграция”, циганите живеели сегрегирано – в гета – и трябвало да бъдат „десегрегирани”. Никой не задава въпроса „А кой ги е сегрегирал”? Истината е, че циганите сами искат да живеят в гета. По времето на комунизма се раздаваха апартаменти на цигани в блокове с Българско мнозинство, с цел десегрегация. Но самите цигани доброволно продаваха тези апартаменти и купуваха апартаменти на Българи, живеещи в цигански квартали. Небезизвестният квартал Столипиново в Пловдив възниква по подобен начин – цигани се заселват, купуват апартаменти от Българи, други построяват незаконни къщи и постепенно създават едно огромно гето. Циганската сегрегация всъщност се дължи на гореспоменатите цигански традиции, според които те трябва да отбягват контакти с нецигани. Всички Българи, представители на НПО-та и други, които твърдят, че циганите били жертви на дискриминация, също се страхуват да минат сами през някоя непозната циганска махала. Значи те също спомагат за сегрегацията. Тези хора казват, че са за „интеграция”, но същевременно одобряват изучаването на цигански език в училище и „запазване на ромските традиции”. Ако искат да се борят против сегрегацията, трябва да се борят срещу циганските традиции и циганския език, защото те са расистки по своя характер. Самото начинание „интеграция чрез запазване на традициите и езика” е безумно. Думата „интеграция” произлиза от латинската дума „integer”, която значи „цял”. Който иска интеграция, трябва да работи в насока малцинствените култури да се приобщават към културата на Българската нация, която трябва да бъде цяла и единна, а не както в момента да подхранват расистки настроения в малцинствата.

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Пет 16 юли 2010 7:58

"
Спри или по циганина/българина ще стрелям

Краят му се вижда и не се очертава като особено щастлив. Но по-добре ужасен край, вместо лицемерен етнически модел без край. В който има също толкова мир, колкото и в невропаралитичния газ. Не могат да се случат толкова много съвпадения за толкова кратко време и да ги обединява само случайността. Дядо да застреля в двора си цигански крадец на череши – който е още малък, но вече неприлично криминален за малолетната си възраст. Тумба цигани да убият млад мъж. Собственик на умряло куче да започне да отмъщава на обичайно заподозряното население от обичайно заподозряната махала. Друга тумба да пребие сам възрастен човек в автобус, а ние да казваме – „ми няма етническо напрежение, къде го видяхте”.

Видяхме го в пограничните райони на фалшивия мир – където свършва кварталът от картата на градоустройствения план и започва незаконното шперплатово гето. Усещаме го и по себе си – детайлите престанаха да ни интересуват, когато вземаме страна. Значение има единствено етническата принадлежност. Достатъчно е да си циганин или българин, за да спечелиш общественото мнение. Както и да го настроиш срещу себе си. Така след време ще започва историческият разказ за прехода от сегашния модел към следващия – в чието заглавие ще отсъства думата „мир”.

Когато маскираните българи бият немаскираните в трамвая на връщане от Бусманци – това са расизъм и ранен ренесанс на ксенофобията. Когато цигани бият българин в автобуса – пак ли е толкова лесно да се лепят етикети. Трябва да е лесно, иначе ще се получи дискриминационно – и към жертвите, и към биещите ги.

Общественият транспорт е нещо като Отца и Сина и Светаго Духа на съвременната доктрина за права на малцинствата. Преди 55 години в етнически нетолерантния американски Юг чернокожата шивачка Роза Паркс отказва да отстъпи мястото си на бял мъж, за което е арестувана и глобена. А жестът й предизвиква Автобусния бойкот в Монтгомъри, където изгрява звездата на Мартин Лутър Кинг. Заради историческото значение на наглед маловажната случка автобусът е запазен и може да бъде видян в музей. А след смъртта си храбрата шивачка стана първата жена, чиито тленни останки подобно на мъртвите президенти са изложени за поклонение в Капитолията. Циганите от балканския автобус обаче приличат толкова на Роза Паркс, колкото Цветелин Кънчев напомня на Мартин Лутър Кинг. Трябва да е някакъв майтап, че въобще има политик с малко име Дон. Но това също ще е част от бъдещия разказ за края на модела.

За разлика от US чернокожите bg циганите никога не са били роби в страната си (или поне не са били сами). А държавата е правила много повече за тях, отколкото те за нея. Затова и не би трябвало да имат оправдания, че животът им не е по БДС. Усвоителите на интеграционни пари досега ни убеждаваха, че етносът има значение. Че заради него масата цигани живее зле, а не защото я мързи. Че заради него не ги вземат на работа въпреки английските им MBA дипломи. И че заради него деца се раждат от деца. Мисленето ни вече дотолкова е убедено, че с етноса можем да обясним абсолютно всичко - и хулиганите в градския транспорт, и смъртта на едно куче от пограничен район. Превърнахме се в нетърпеливи изпращачи на лицемерния мир, а следващата еволюция е да се превърнем и във войници. Късно е да не бъдем етнически субективни, защото самата система не е обективна. Тя и в момента иска да забравим за пребития дядо в автобуса или поне да мислим за боя му като за пънкария. Може и да е така, но от количествените натрупвания мозъците ни вече са качествено изменени.

В Германия тези дни съдят двама тийнейджъри, убили мъж в мюнхенското метро, защото им попречил да преджобят по-малки ученици. Жертвата Доминик Брунер беше награден посмъртно с държавно отличие за гражданска смелост. А на нас може само да ни е мъчно за пребития дядо. Който сам си е виновен – като ги е видял, че са тумба, не е трябвало да им забранява да пушат в рейса. Ако това е посланието – приятно пътуване тогава с автобуса на етнически мир, който наближава последната си спирка. Нещата вече са такива, че е почти невъзможно да не ги приемаме етнически лично."

източник : http://ianchefff.blog.bg/drugi/2010/07/15/spri-ili-po-ciganina-bylgarina-shte-streliam.577134

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 16 юли 2010 8:16

DragoGT написа:това е пълна простотия Луд
като щатите викаш...
дето избиват по 20-30 деца в училищата...

Веско и в "белите" държави имат огромни проблеми с тях
всичко е заради начина им на живот
те са по лесната част...

стига бе Драго.... кое е простотия ? Избиват деца... а тук не умират деца ли ? Колкото повече оръжие има в мирното население, толкова по-малка е престъпността. Чел съм няколко подобни чуждестранни изследвания, доказано е, повярвай ми... Грешно е възприето социалистическото убеждение, че оръжието убива... убиват хората :idea: Оръжието е за респект, и инструмент за самозащита.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”