124-ка от Австрия.Дали е добра идея?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: 124-ка от Австрия.Дали е добра идея?

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 16 юли 2010 10:00

Matematiks написа:Тва с ръждата наистина малко ме плаши :talk: :012:

Колега, ръжда имат всички коли, мани ги колегите какво ти говорят, гледай двигателя да е читав, ламарини колко искаш ще ти ги направят! Ако икасш кола да няма ръжда вземи си чисто нова. Предишната ми кола беше карана в София, ти казвам имаше повече ръжда от всеки Опел, а колата беше Волво! Така че всичко е много относително. Ако някой ми каже че като си вземе кола нов внос и не пипа нищо по нея, направо приказва приказки ! Всичко се прави стига колата да ти хареса! По-добре малко ръжда отколкото умрели магарета, и в случая идва че няма кой да ти мъкне хубавото купе! Ще си кажеш ще го ремонтирам двигателя, еми по-добре си вземи нова кола, че ремонта на тая кола е колкото нейната цена ако ли не и повече! Та нека да не спорим а да ти кажа, че разхода в София с тоя двигател няма да е под 15-се на 100км както и да го смяташ! Колата е тежка задръствания колко искаш и автоматика качва разхода, та дано намериш нещо читаво! Но от Германия или Шфейцария :да:

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пет 16 юли 2010 10:10

IceHeart написа:

... По-добре малко ръжда отколкото умрели магарета...

Стига бе, готин!

Това са пълни глупости и се надявам да го осъзнаваш. Какво се случва, когато напълно здрав автомобил натресе някой гнилоч? :roll:

И какво като е била от София колата? :shock
Това абсолютно не го схванах...

И ремонтите по тия коли не са стотици хиляди левове.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пет 16 юли 2010 10:18

escrime, тука примемам - сбъркал съм модела -онова старото А6 е фейса на Ц4 и дефакто пак си е Ц4, а не Ц5.
mhihi

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 16 юли 2010 10:19

escrime написа:
IceHeart написа:

... По-добре малко ръжда отколкото умрели магарета...

Стига бе, готин!

Това са пълни глупости и се надявам да го осъзнаваш. Какво се случва, когато напълно здрав автомобил натресе някой гнилоч? :roll:

И какво като е била от София колата? :shock
Това абсолютно не го схванах...

И ремонтите по тия коли не са стотици хиляди левове.

Колега, виждам че и ти си разбирач! Аз предпочитам обратното щото нямам намерение да се бутам в другите коли. То не че някой иска де! Истината е да ни пази господ от ПТП-та и от камикадзета дето бързат за някаде! Но според мен двигателя е най-важното нещо в колата също така и окачфането и най-накрая купето ! Ако ми кажеш че кола над 10 години няма корозия на купето ти направо ме караш да се смея и то сериозно! Ако искаш истински здрава кола, да не е над 5 години тогава корозията не я гони! Ся ще кажеш твоята кола няма ръжда, щот е от Италия, да ама не! Всеки материал след време почва да се разгражда, короезира, въпреки че някой не си личи че имат ръжда но отвътре материала отслабва и при удар става баница, така че на тия години тоя Мерцедес от коя и държава да го вземе няма да има голямо значение! Но нека да не спориме! Истината е че Мерцедеса си има скъпа подръжка, е ако взимаш 1000 евро заплата няма да ти прави впечетление! Айде със здраве и да не прецакваме темата на пич-а :да:

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пет 16 юли 2010 11:00

[/quote]Колега, виждам че и ти си разбирач! Аз предпочитам обратното щото нямам намерение да се бутам в другите коли. То не че някой иска де! Истината е да ни пази господ от ПТП-та и от камикадзета дето бързат за някаде! Но според мен двигателя е най-важното нещо в колата също така и окачфането и най-накрая купето ! Ако ми кажеш че кола над 10 години няма корозия на купето ти направо ме караш да се смея и то сериозно! Ако искаш истински здрава кола, да не е над 5 години тогава корозията не я гони! Ся ще кажеш твоята кола няма ръжда, щот е от Италия, да ама не! Всеки материал след време почва да се разгражда, короезира, въпреки че някой не си личи че имат ръжда но отвътре материала отслабва и при удар става баница, така че на тия години тоя Мерцедес от коя и държава да го вземе няма да има голямо значение! Но нека да не спориме! Истината е че Мерцедеса си има скъпа подръжка, е ако взимаш 1000 евро заплата няма да ти прави впечетление! Айде със здраве и да не прецакваме темата на пич-а :да:[/quote]
Колега не се заяждам, но по повод ръждата мога да ти покажа кола която няма капчица ръжда на 18 години е, няма гараж и стои пред блока-мой приятел я кара.Гледали сме я ен на брой пъти отвсякъде-вежди , прагове, пода отдолу, там където са гумените уплътнения за прозорците, гумените лайстни на вратите страничните.Дори той като я купи имаше 3-4 драскотини , малки но до тенекия-така си и стоят но ръжда няма.Марката няма да я споменвам, mhihi а за любопитните ще кажа че е Ауди Б4 :respect

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 16 юли 2010 13:40

ходих да гледам неска въпросния днес.Двигател и турбина да кажем доста приемливо,слаган беше някакъв кулер самоделка,но доста добре направен опрелено,мотора сух,работеше супер.Обаче:цялото купе,включително и отзад на багажника на края му достА РЪЖДА ,около дръжките-всичките адски изгнило.Вътрешните ръбове на вратите -дупки,веждите не защото бяха правени скоро,личеше си ,дали тук или там незнам.Но,когато легнах отдолу обзеха ме тръпки.Сичко леж от ръжда,заедно с генрацията барабар,направо ужас.Имаше омасляване под радиатора отпред,незнам от какво,не се скиваше.И двата семеринга на диффа течаха.Двата маншона на външните карета скъсани :shock
Санто беше БАЯ прав :don't worry

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 16 юли 2010 13:59

muns61 написа:Под ръждясване на австрийките нямам предвид боядисаните детайли на купето, макар че и там е трагедия, особено на евтини модели.
Говоря за ходова част, спирачки и тем подобни. Заддни дискови спирачки - кошмар. Предни дискове на Мондео - разпадат се. Ауспуси - трагедия. Спирачни тръби - ужас.
Много сняг и много химия, няма как да не се отрази.

Напрао съм потресен колко си прав :shock беше много зле.Лошото е че окачването на 4 матик е различно,иначе яко пазар надолу на тая и една английска иии......Има на по 250000 такива за смешен лев с десен волан

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пет 16 юли 2010 14:36

Просто не е била твоята. ;)

Ще се намери читава. Търпение е ключа към бараката. :да:

П.П.: Айде обясни на IceHeart дали ламарините са важни или не... mhihi

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 16 юли 2010 14:46

escrime написа:П.П.: Айде обясни на IceHeart дали ламарините са важни или не... mhihi

Пич няма какво да ми обяснява, лично аз съм имал доста коли от Германия и Австрия и дори от Шфейцария, и няма такава дето не ръждясва, просто всички са такива, все пак са на години и са карани това е истината! И не искам да доказвам на никой нищо просто ако си мислите че за 3 бона ще си вземете кола от магазина жестоко се лъжете! Неможе да лъжеш маймуната с трици! ма така е нали сме Гъзари ще караме коли по 3 бона и ще се фалиме колко запазена ни се е паднала! Е да така е ма няма как да стане тоя номер! Иди сам в Австрания или Германия дори и Италия и си намери сам читава кола. Знаеш ли кога ще намериш сам читава такава, когато се научиш да се изхождаш прав по голяма нужда! Аре моля не лъжете човека че за 4 бона ще си вземе читава кола и то Мерцедес! Аман от разбирачи, на който колите не ръждясват, а забравих вашите са от алпака! :applause:

п,п Не е била неговата кола защото не е отишал с точната сума! Лично ще му кажа на момчето ако иска читава кола, да прежали 10 бона и ще си вземе читава кола, но не и Мерцедес и БМВ, ако искаш да караш такива коли купи си ги чисто нови ади със здраве и стига флоод вече знам че сте клавиатурни майстори, да не дойде ред да ви се развали колата, после и двигателя ще ви е виновен, ма важното е КУПЕТО да е здраво, може магарето да е умрело, ма каруцата да е здрава :кючек:

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пет 16 юли 2010 17:19

IceHeart написа:
escrime написа:П.П.: Айде обясни на IceHeart дали ламарините са важни или не... mhihi

Пич ... може магарето да е умрело, ма каруцата да е здрава :кючек:

Батко, молим ти се, спри се бе! Яко изпрегна в тая тема!

1. Неизгнили коли се намират.
2. Коли от т.1 се намират с читави двигатели.
3. Съжалявам ако не си виждал запазени коли. Аз съм виждал, карал и поддържал такива. Нито са мит, нито са легенда. Кисело ли е гроздето или просто е високо?
4. Едно нещо струва толкова, за колкото може да бъде купено в конкретен момент, а не за колкото ти си мислиш в момента, за средната пазарна цена, по Шваке или по каквото и да е друго.
5. Аз не ти правя оценка нито на колата, нито на познанията :arrow: ако обичаш, ограничи до абсолютен минимум желанието си да ме клишираш или квалифицираш. Дръж си на мнението, без да газиш моето.
6. Ни мен си ме виждал, ни кочината, която дера. Дали ѝ е здрав мотора или купето ме остави аз да се притеснявам. За твоето Волво от СОФИЯ разбрахме вече. Моята кола си е моя грижа.
7. Погледни по-горе какво съм писал за поддръжката на коли в немско и у нас и ако искаш си редактирай мнението.
8. Сравнението ти за изхождането хич не е точно.
9. 10 бона на едно място са си пари. Сигурен ли си в това, което твърдиш, и то за колата, за която говорим ли се отнася?!
10. Що да съм клавиатурен майстор?
11. Що ми пожелаваш да ми се чупи колата?
12. Върни се на т. 5.
13. Верно аман от разбирачи! :dummy:

Моля, ако имаш забележки по горното, от тук нататък да водим кореспонденция само на ЛС :!:

Matematiks, успех в търсенето! Познавам 1-2 човека, който пряко или косвено са в бизнеса с автомобили. Ако излезе информация за автомобил като търсения от теб ще ти пратя ЛС с детайли.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 16 юли 2010 17:25

Предишната ми кола беше Хонда, от Австрия, перфектния гнилоч... всичко и беше вред само ръждата се беше заформила и се убедих че по-голямо наказание няма от това... единствената кола от която по принуда се отървах и ще си остане единствената :да: Кърпиш боядисваш за 500-600-1000лв и на втората зима пак цъфтиш... а в моргата един двигател нормално износен без скорости и периферия за 300лв го отнасяш... а и кой сменя двигател въобще, двигателя се прави лесно! Такаче не ми говорете за ръждясали коли, едно ауди Б4 за 3000лв не ръждясва, а чувството да ти пропадне крика в прага като сменяш гуми е несравнимо :да:

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Мнениеот m2595 » Пет 16 юли 2010 17:28

Matematiks написа:ходих да гледам неска въпросния днес.Двигател и турбина да кажем доста приемливо,слаган беше някакъв кулер самоделка,но доста добре направен опрелено,мотора сух,работеше супер.Обаче:цялото купе,включително и отзад на багажника на края му достА РЪЖДА ,около дръжките-всичките адски изгнило.Вътрешните ръбове на вратите -дупки,веждите не защото бяха правени скоро,личеше си ,дали тук или там незнам.Но,когато легнах отдолу обзеха ме тръпки.Сичко леж от ръжда,заедно с генрацията барабар,направо ужас.Имаше омасляване под радиатора отпред,незнам от какво,не се скиваше.И двата семеринга на диффа течаха.Двата маншона на външните карета скъсани :shock
Санто беше БАЯ прав :don't worry

Явно този Мерцедес е имал вземане-даване с някой Опел mhihi Споко, с малко търпение ще намериш твоята кола. :wink:

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Пет 16 юли 2010 17:56

вземай си 124ка и се раждаш , само нацели точната ;)

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 16 юли 2010 22:10

Нещата отиват на дебнене в Германия май-време имам не съм на зор,а и имам приятел в Хановер-че се чека.Има много читава тук ма е 8 бона и отиаме при гроздето :mrgreen:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 17 юли 2010 12:39

hooligan_sk написа:... Кърпиш боядисваш за 500-600-1000лв и на втората зима пак цъфтиш... :да:

Имал си голям късмет, че колата е устискала чак до втората зима! Обикновено цъфтиш още след първата!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”