Роми пребиха пътник в софийски автобус

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Роми пребиха пътник в софийски автобус

Мнениеот Ludia » Пет 16 юли 2010 13:38

Vizor написа:
groznika написа:2. Да се промени законът защото в момента можеш да се събудиш през нощта и да го видиш как сваля златния синджир от врата на закланата ти жена и НЯМАШ право да му посегнеш дори! Мине ли ти през вратата без разрешение... да знае, че е пътник без значение циганин, не циганин, китаец или марсианец!

Имам някакъв много бегъл спомен, че в момента имаш право да го застреляш ако е в дома ти без той да е извадил каквото и да било оръжие. Приеха нещо такова преди няколко години, но не съм сигурен дали не са го махнали пак..

тц, можеш единствено да звъннеш на 112.... огнестрелно оръжие можеш да ползваш САМО и ЕДИНСТВЕНО за НЕИЗБЕЖНА САМООХРАНА. Т.е тогава когато живота ти е заплашен. И въпреки всичко, шанса след това да те осъдят е много голям... Т.е в конкретния казус, лицето трябва да е извадило нож, да ме е ръгнал 1-2 пъти и тогава мога да стрелям... Иначе само ако се разхожда у нас, не мога да стрелям...

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 16 юли 2010 14:15

За да си върнем България трябва да се повторят някои събития от не дотам далечното минало. Само така ще се оправи тая "държава" :patriot :patriot :patriot

Golf_go
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_go » Пет 16 юли 2010 14:51

Не е расизъм, не е дискриминация, не е нетолерантност...просто един въпрос имам.
Знае ли някой от вас, защо през Априлското въстание, което е през 1876 година, в градовете, които първи въстават-а именно Копривщица, Панагюрище и т.н.- първите жертви на въстаниците в тези градчета са циганите? Като към турците, които са били пленявани се е подхождало с толерантност и са били оставяни живи, но именно циганите са били избити! Защо ли?
Всеки има в дома си, предполагам, "Записките" на Захари Стоянов-припомнете си ги.

Потребителски аватар
Garion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garion » Пет 16 юли 2010 16:39

Golf_go написа:Не е расизъм, не е дискриминация, не е нетолерантност...просто един въпрос имам.
Знае ли някой от вас, защо през Априлското въстание, което е през 1876 година, в градовете, които първи въстават-а именно Копривщица, Панагюрище и т.н.- първите жертви на въстаниците в тези градчета са циганите? Като към турците, които са били пленявани се е подхождало с толерантност и са били оставяни живи, но именно циганите са били избити! Защо ли?
Всеки има в дома си, предполагам, "Записките" на Захари Стоянов-припомнете си ги.

Щото така е правилно :Mr Green Fun

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Пет 16 юли 2010 17:59

Ludia написа:
Vizor написа:
groznika написа:2. Да се промени законът защото в момента можеш да се събудиш през нощта и да го видиш как сваля златния синджир от врата на закланата ти жена и НЯМАШ право да му посегнеш дори! Мине ли ти през вратата без разрешение... да знае, че е пътник без значение циганин, не циганин, китаец или марсианец!

Имам някакъв много бегъл спомен, че в момента имаш право да го застреляш ако е в дома ти без той да е извадил каквото и да било оръжие. Приеха нещо такова преди няколко години, но не съм сигурен дали не са го махнали пак..

тц, можеш единствено да звъннеш на 112.... огнестрелно оръжие можеш да ползваш САМО и ЕДИНСТВЕНО за НЕИЗБЕЖНА САМООХРАНА. Т.е тогава когато живота ти е заплашен. И въпреки всичко, шанса след това да те осъдят е много голям... Т.е в конкретния казус, лицето трябва да е извадило нож, да ме е ръгнал 1-2 пъти и тогава мога да стрелям... Иначе само ако се разхожда у нас, не мога да стрелям...

Термина е Неизбежна Отбрана. Ако извади нож и те нападне имаш право да стреляш, но не да му изпразниш целия пълнител... Това е в рамките на неизбежната отбрана и се доказва лесно... Ако имаш под ръка Наказателен Кодекс може да го отвориш там е описано абсолютно всичко за НО...

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 16 юли 2010 18:09

RoadRunner написа:
Ludia написа:
Vizor написа:

Термина е Неизбежна Отбрана. Ако извади нож и те нападне имаш право да стреляш, но не да му изпразниш целия пълнител... Това е в рамките на неизбежната отбрана и се доказва лесно... Ако имаш под ръка Наказателен Кодекс може да го отвориш там е описано абсолютно всичко за НО...

да, прав си, обърках термина :да:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 16 юли 2010 18:51

groznika написа:Чакайте, чакайте...
Проблемът с малцинствата и престъпленията им е основно концентриран в големите градове. До колкото съм пътувал из милата ни родина... спомням си селца които са населени САМО от цигани! Е да ама тези цигани са някак различни. Имат си собственост, отглеждат животни, обработват земя, плащат си данъци и въобще живеят нормален живот.
Значи за едни може, а за други не така ли? Май нещата стават, че едни искат и живеят нормално, а други не искат и се тъпчат по гета, тънат в мизерия и се изхранват с кражби.

Ей тука не си прав.
Знам как се заселват тия села...
Например - имаш баба в с. Левуново.. Бабата умира след време, къщата остава празна. Ти я продаваш, щото няма да се заселиш да живееш в Левуново...
Е да, ама няма и кой да я купи, поради същата причина.
Циганите редовно минават да вземат ако е останало нещо, ако не - просто да потрошат джамовете.
След време си принуден да продадеш къщата на циганите на смешна цена, щото е по-добре от нищо.
Между Видин и Михайловграааааааааааад има 3-4 такива села, е вервай ми, до сега една крава/овца/коза не съм видял, само полуголи циганета тичат по осевата...
Изхранват се от помощи и от грабежи на малкото останали българи в селото...
Точно в тия села гледката е най-зле!

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 28 юли 2010 21:42

http://dnes.dir.bg/news/prestapnost-fra ... 12800?nt=4
http://dnes.dir.bg/news/romi-dania-tzig ... ia-6796969
Генното инженерство "може да бъде превърнато в смъртоносно оръжие, което да се насочи към унищожаването на определени етнически групи", се казва в обръщение на британските лекари. Според д-р Вивиан Нейтънсън, председателстваща комисията по наука и етика към Британската медицинска асоциация (ВМА): "Това е особено ужасяваща мисъл... Ние трябва да преценим факта, че има налице потенциал за страшно оръжие със значителна избираемост на поразяването. То би могло да се разпространява чрез газ, спрей или да бъде поставено във водоизточници... да убива, да прави хората безплодни или да причинява раждането на деца с малформации. Ако вие сте някъде диктатор и искате да се отървете от определена група хора от населението, която би се противопоставя... бихте могли да използвате това." Можете само да си представите какъв материал за "опити" вече имат военните, още повече след като сте се запознали с целия изложен в книгата материал.

:bowdown :bowdown ,чакам експериментите..

Върни се в “ОФФ-Топик - други”