надути маркучи на охладителната система
надути маркучи на охладителната система
Здравейте колеги,имам следният проблем.двигателя е 1.8РП с газово ловато.надути са ми маркучите на охладителната сиситема и избива през маркуча който влиза горе в радиатора.Сменил съм гарнитура на глава-с шлайф,двата тройника на главата,термостат,водната помпа е здрава,капачка на казанчето,малкото маркучи не е запушено,сменял съм и менбраните на изпарителя и досега проблема си остава,незнам вече какво да сменя,че да отстраня проблема,че неискам да си мисля къде може да избие.вече си мисля за смяна на глава или направо на колата.благодаря ви.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: надути маркучи на охладителната система
Главата предполагам е проверена или само шлаиф.Може да има частично запушване по системата(двата радиатора)друго не се сещам.
- passat19911800
- Автомобил:
- Двигател:
Проверил ли си радиатора? Може да е запушен и затова д избива точно оттам.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Изолирай изпарителя по газ, може той да ти надува системата. Спри газта от бутилката и разкачи тръбичката към изпарителя. Покарай на бензин и ще разбереш.
отвори капачката на разширителното казанче и ако мирише на газ значи някъде ти изпуска в системата, вероятно гарнитура на главата. През аспуха плюе ли много ???
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Чак,когато е загряла ли избива?Да разбирам,че водната помпа не си я сменял?
не колега не е проверена само е шлайфана.а що се отнася до газовото карал съм я и на бензин същия ефект,мисля че няма смисъл да го разкачам защото като няма газ,няма и какво да надува.ами то май само радиатора не съм чистил,но може и да се пробвам.макар че си стопля и перките се въртят.що се отнася до радиаторчето на парното съм го сменял преди 2 години
не не съм сменил водната помпа защото е здрава.
не не съм сменил водната помпа защото е здрава.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
пробваи първо с друга капачка на разширителния съд,обикновено клапана и се прецаква.....ако не работата отива на гарнитура на глава...
- indjov_GTI
- Автомобил: E30
- Двигател: M20B20 1990g
колега и моето Рп така надува като отвори големия кръг само каде неми избива никаде ,ама маркучите ще се пръснат,сменял съм кво ли не...капачка,двата радиатора(чисто нови),термостат мислех,че е от гърнитурата ,но не и тя беше здрава като го отварях и незнам и незнам...
П.С...ти имаш ли хубаво парно,защото аз не зимата едва ми изчистваше стъклото
П.С...ти имаш ли хубаво парно,защото аз не зимата едва ми изчистваше стъклото
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Може да има пукнатина в главата и да надува а за помпата казваш здрава(не хлопа и не тече) но има случаи когато торбината и отвреме на време превърта в оста(това за пластмасови перки съм го чувал).Отиди в някои сервиз да проверят антифриза за наличие на изгорели газове(поне ще имаш някаква насока след резултата).
-
Halcyon
- Автомобил:
- Двигател:
Ако си прекалил с охладителната течност се надуват много яко,дори се пръсват понякога 

ами колега парното ми беше зле,ама като оправих клапите където бяха с донапрен,ги нитовах с ламарина и вече нямам проблем.Иначе въртеше въздуха вътре в таблото.
аз като смених гарнитурата проблема си остана и я пробвахме с реактив,но резултатът беше отрицателен
аз като смених гарнитурата проблема си остана и я пробвахме с реактив,но резултатът беше отрицателен
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Halcyon написа:Ако си прекалил с охладителната течност се надуват много яко,дори се пръсват понякога
Е,точно затова е клапана на капачката
Иначе
- трябвало е да се снима главата за пукнатини,щом гарнитурата е била добра,като сте я свалили.
- възможно е проблема да си е в главата (пукнатина) или в блока (пукнатина).
За целта развии 4-те свещи и виж дали някоя от тях не е с бял нагар - сигурен белег,че въпросния цилиндър пие антифриз.
Колегите са прави - виж дали няма изгорели газове в антифриза (понякога при много малка цепка,набива газове в антифриза,но не и антифриз в цилиндъра).
Иначе може да имаш запушване на малкото маркуче отгоре за към разширителния съд (масова болка за RP ) при което колата не се обезвъздушава добре а ако все пак се обезвъздсуши,не рабои добре охладителната система и в дадне момент избива от някъде.

-
HOFFMANN
- Автомобил: Golf 3 GT
- Двигател:
колега до къде е нивото на охладителната течност в разширителя,на стъден мотор трябва да е на минимум
малкото маркуче не е запушено,антифриза е на средата на казанчето както и трябва да е,днес свалях и свещите-перфектно си работят,махнах и термостата,ако няма ефект ще си купя капачка-оригинална,защото имам и една менте с която направо си изхвърля водата като загрее.ако и тогава не се оправи се предавам
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”