Какъв Голф 4 да си взема?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Re: Какъв Голф 4 да си взема?

Мнениеот lub0o » Пет 16 юли 2010 22:40

към колегата TiL
пропуснах да кажа че пасата го карам почти 4години,вече съм запознат с колите,повечето ремонти съм си ги правел сам-говоря всичко по окачването,най-трудното ми беше смяна на радиаторчето на парното,другото най-трудно смяна на тампоните на задния мост(целия мост свялах заради тях :D )не трябва даси тений тада ги направеш тези операции-трябва ти нерви,свободно време,инструменти и гараж с канал-всичко това си го имам
та мисля и окачването на 4-ката даси го правя сам-како се наложи
единствено се двоумя за двигателя
1.6 наистина ми е достатачен за града-единствено ме притеснява проблемът със скоростната кутия,за 7000 ще взема 2001година,та тази година би трябвало даса изчистени повечето болешки,до сега никой неми каза на 100% дали е така,а и какъв код двигател да взема
а на 1.8 колекторите неса ли като на 1.6-пластмасови
който изпадне читав него взимам
голф 4 ми наресва на визия,пак е кола от сектата :D ,масово се карат(това е голям плюс,части има втора рака)
абе неми се разделя с тоя форум :да:
павечето ремонти по пасата съм гледал от тук

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 17 юли 2010 7:59

TiL написа:Е колега щом смяташ че си слегнал добре :) Иначе аз ако бях щях да турся не по малък двигател от 1.8. Малкия двигател харчи горе долу колкото по големите но няма същия вървеж... :)

Колега, нали знаеш колко вървят и двата двигателя:
- градско - 50км/ч
- извънградско - 90км/ч
- магистрала - 130км/ч
Аман от изказвания как големите мотори на VW ги правели по-здрави, и как който си купел по-слаб и после си го биел в главата. Една камара хора карат 1,4 с климатик, а в тоя форум като стане реч за избор на двигател всеки почва да препоръчва 1,8 турбо. То така е лесно, я да видя колко хора от тия дето го препоръчват, го карат тоя двигател? Тц, единици са и в тая темичка... А градската легенда че 1,6 чупели скорости е вече доста изтъркана. Били скъпи, да може и скъпи да са но имаш възможност от поне 7-8 вида кутий каква да сложиш после. viewtopic.php?f=5&t=206892

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 17 юли 2010 8:18

joromnt написа:
TiL написа:Е колега щом смяташ че си слегнал добре :) Иначе аз ако бях щях да турся не по малък двигател от 1.8. Малкия двигател харчи горе долу колкото по големите но няма същия вървеж... :)

Колега, нали знаеш колко вървят и двата двигателя:
- градско - 50км/ч
- извънградско - 90км/ч
- магистрала - 130км/ч
Аман от изказвания как големите мотори на VW ги правели по-здрави, и как който си купел по-слаб и после си го биел в главата. Една камара хора карат 1,4 с климатик, а в тоя форум като стане реч за избор на двигател всеки почва да препоръчва 1,8 турбо. То така е лесно, я да видя колко хора от тия дето го препоръчват, го карат тоя двигател? Тц, единици са и в тая темичка... А градската легенда че 1,6 чупели скорости е вече доста изтъркана. Били скъпи, да може и скъпи да са но имаш възможност от поне 7-8 вида кутий каква да сложиш после. viewtopic.php?f=5&t=206892

Добре, колега, да приемем, че си прав. Тогава защо въобще се произвеждат по-големите мотори? Едва ли е само за комплексарчетата, които обичат да се пънат на светофара, това не развива автоиндустрия. Една кола трябва да има динамика, не може на голф да сложиш 1.4, на пасат 1.6, на фаетона "голям" 1.8 и да кажеш, че си направил кола. Тези мотори са слаби за такова купе. Стават единствено ако живееш на село или в малък град. За Пловдив, София и т.н. трудно се класират. Днешните условия изискват пъргавина и сигурност. Мотор 1.4 не може да се сложи на купе над тон и да се очаква да върви добре.

Напълно подкрепям тезата за 1.8. Още повече, че притежавам Г3 2.0 и всичко казано за големите мотори според мен е вярно. Другото е по вкус, нищо не трябва да се отрича.

luxus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luxus » Съб 17 юли 2010 9:09

Колеги всичко е и до голяма доза късмет!Карам Г4 1,6 вече почти 4 години и до сега да чукна на дърво съм сменял само консумативи.Имам комшия с А3 1,8 и се спука да прави ремонти по двигателя!Сега ако го питате него ще ви каже че 1,8 не е за предпочитане.Относно динамиката 1,6 не е за изхвърляне и не зная защо масово колегите казват че е слаб?Слаб за какво?Ако сега пак си избирах голф и ми попаднеше читав с такъв мотор пак бих си взел него.Всичко е на късмет!Поздрави

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 17 юли 2010 10:30

mania написа:Добре, колега, да приемем, че си прав. Тогава защо въобще се произвеждат по-големите мотори? Едва ли е само за комплексарчетата, които обичат да се пънат на светофара, това не развива автоиндустрия. Една кола трябва да има динамика, не може на голф да сложиш 1.4, на пасат 1.6, на фаетона "голям" 1.8 и да кажеш, че си направил кола. Тези мотори са слаби за такова купе. Стават единствено ако живееш на село или в малък град. За Пловдив, София и т.н. трудно се класират. Днешните условия изискват пъргавина и сигурност. Мотор 1.4 не може да се сложи на купе над тон и да се очаква да върви добре.

Напълно подкрепям тезата за 1.8. Още повече, че притежавам Г3 2.0 и всичко казано за големите мотори според мен е вярно. Другото е по вкус, нищо не трябва да се отрича.

Ами аз на мой ред мога да те попитам тогава защо изобщо производитела продава мотор 1,4 в купе на голф, че даже и климатик му слага да го мори още повече. Защо изобщо го продават тоя двигател, като е слаб за купувача? Може много да поспорим по тезата ти. Нормалните хора си купуват кола която да ги кара от т.А до т.Б. А не за да се дърпат по светофарите. И не че нещо, но не виждам каква сигурност ще ти даде по-мощен/сложен/ двигател пред по-слабия/по-прост/. Нали се сещаш че това е кола дето е юркана доста преди да стигне до теб, а и не я купуваш от магазина че да можеш да избереш какво да има върте. Отиваш и гледаш, и вече работата е компромис - тая е с такъв двигател, оная с онакъв, тая има това, оная има онова, тая очукана, оная е по-лъскава.
Пича иска кола, на която и е евтина подръжката, а 1,8Т не е от тия двигатели. Едно 1,6 ще му върши чудна работа. Нали е от село /Стават единствено ако живееш на село или в малък град/

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 17 юли 2010 11:53

joromnt написа:
mania написа:Добре, колега, да приемем, че си прав. Тогава защо въобще се произвеждат по-големите мотори? Едва ли е само за комплексарчетата, които обичат да се пънат на светофара, това не развива автоиндустрия. Една кола трябва да има динамика, не може на голф да сложиш 1.4, на пасат 1.6, на фаетона "голям" 1.8 и да кажеш, че си направил кола. Тези мотори са слаби за такова купе. Стават единствено ако живееш на село или в малък град. За Пловдив, София и т.н. трудно се класират. Днешните условия изискват пъргавина и сигурност. Мотор 1.4 не може да се сложи на купе над тон и да се очаква да върви добре.

Ами аз на мой ред мога да те попитам тогава защо изобщо производитела продава мотор 1,4 в купе на голф, че даже и климатик му слага да го мори още повече. Защо изобщо го продават тоя двигател, като е слаб за купувача? Може много да поспорим по тезата ти. Нормалните хора си купуват кола която да ги кара от т.А до т.Б. А не за да се дърпат по светофарите. И не че нещо, но не виждам каква сигурност ще ти даде по-мощен/сложен/ двигател пред по-слабия/по-прост/. Нали се сещаш че това е кола дето е юркана доста преди да стигне до теб, а и не я купуваш от магазина че да можеш да избереш какво да има върте. Отиваш и гледаш, и вече работата е компромис - тая е с такъв двигател, оная с онакъв, тая има това, оная има онова, тая очукана, оная е по-лъскава.
Пича иска кола, на която и е евтина подръжката, а 1,8Т не е от тия двигатели. Едно 1,6 ще му върши чудна работа. Нали е от село /Стават единствено ако живееш на село или в малък град/

1. Човетък е от софия.
2. По-мощният мотор дава пъргавина в ситуации. 1.4, както писа колегата го засилва преди да даде мигач (леко хумуристично и много ми хареса), а мощната просто я натискаш и действаш. Мощната кола ти дава възможнаст да реагираш, която малолитражната не ти дава. Случвало ми се е в натоварените отсеччки в Пловдив и с моята трудно да се вредя, та какво остава за 1.4.
Спирам да говоря, всеки има мнение. Аз казах моето.

Потребителски аватар
BluePower
Автомобил: Golf 4
Двигател:

Мнениеот BluePower » Съб 17 юли 2010 14:09

Добре аз пътувам всяка седмица от Велинград към Пловдив и обратно с 1.6 изобщо не се мачи когато изпреварвам дори на 5-та движи се супер добре което в началото дори ме учуди може би съм попаднал на добър двигател но съм много доволен от него и доста коли съм "насирал" по пътищата и никои не ми вярва, че карам 1.6 :)

Потребителски аватар
BluePower
Автомобил: Golf 4
Двигател:

Мнениеот BluePower » Съб 17 юли 2010 18:27

TiL написа:качи двама човека и ще усетиш разликата :) А аз каато си патувам винаги съм понатоварен :)

Ами аз съм студент и винаги пътувам с хора и багаж :)

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 17 юли 2010 18:51

BluePower написа:
TiL написа:качи двама човека и ще усетиш разликата :) А аз каато си патувам винаги съм понатоварен :)

Ами аз съм студент и винаги пътувам с хора и багаж :)

Ми с 1.6 трудно, изпреварване на тир с над 100кмч/ч си е опасно особено на тесен път... бая засилка ще да е. 12сек му дават по книжка ДО 100км трудно ще ги свалиш надолу... а ако си с 1.8 - 180кс проблема е никакъв. Все пак има съществена разлика!

А за човека нека покара първо малко после сам да реши, тука по нета и състезаниа си правите..

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 17 юли 2010 21:45

@TiL, то по отсечката М.Градище - Ивайловград, и с 1.8Т да си пак така ще караш, то там по скоро те ограничава пътя.

Моята кола може да гори 5, а мога да я накарм да гори и 7. Всичко си зависи от карането и от терена разбира се. Малкият мотор винаги е по-икономичен на едно и също купе.

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Мнениеот lub0o » Съб 17 юли 2010 22:13

от 10 мнения пуснати все празни приказки се говорят
никой неми отговори на въпроса-каква е разликата при голф 1.6SR 1999г. и голф 1.6SR 2001г.
2001-трябва даса по осъвършенсвани дали е така?
иначе за какво да се хвърлям на 2001г.като може и 99г.
примерно както се говори за слабости в скоростите,след 2001 и там ли е същото
а за скоростите на голф 4,питах 2-ма автомонтиори(познати)и 2-мата казаха за слабостите,звачи това не е мит
то зависи всичко от предните шафиори де

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Съб 17 юли 2010 22:33

viewtopic.php?f=5&t=161502
ей ти я темата.По-добро и четливо от това, здраве.

MMM1
Автомобил:
Двигател: Petrol

Мнениеот MMM1 » Съб 17 юли 2010 22:41

morfei1 написа:@TiLМалкият мотор винаги е по-икономичен на едно и също купе.

Това твърдение е невярно, като изключим при празен ход на двигателя. 8)
За мен 1,4/1,6л. двигатели не са за купето на Golf IV. Изпреварванията извън града с тях е мъка и направо си е опасно.

danaildel4ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildel4ev » Нед 18 юли 2010 7:18

[quote="lub0o"]от 10 мнения пуснати все празни приказки се говорят
никой неми отговори на въпроса-каква е разликата при голф 1.6SR 1999г. и голф 1.6SR 2001г
разликата е че 99г е 74киловата 101кс а 2001г се слага по новия мотор който е 75киловата и данъка става двоен 102кс

Потребителски аватар
botor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот botor » Нед 18 юли 2010 9:17

MMM1 написа:
morfei1 написа:@TiLМалкият мотор винаги е по-икономичен на едно и също купе.

Това твърдение е невярно, като изключим при празен ход на двигателя. 8)
За мен 1,4/1,6л. двигатели не са за купето на Golf IV. Изпреварванията извън града с тях е мъка и направо си е опасно.

а не е ли по опасно някой срещу тебе да изпреварва тир,въпреки че разполага със 150 коня и е самонадеян че изпреварването ще стане за 3 секунди?колата няма мозък и всичко си е до шофьора-това показва и статистиката със 5-6000 пребити на година в българия!дали ще си с 1,0 или вр6,като не внимаваш...тези спорове по принцип са са малко тъпи.няма "излишни" пари човека и се почва едно мерене-коя ще върви най много ама да гори и най малко.а по темата-карам 1,6 акл,изпреварвам без проблем,ладя си се с климатика и се радвам на живота.успех на всички :D

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”