Интересно развитие на темата. Моята кола е със същия двигател 2.0ТДи 140кс на 7000км и досега не ми е светкала лампичката за DPF. Карам предимно на OMV Sprint Diesel, но съм сипвал няколко пъти от Лукоил. Движа се предимно градско, но всеки ден минавам по Цариградско, където условията са по-скоро извънградски отколкото градски.
Пиша, защото два пъти ми се случи на загася колата в момент, в който DPF-а беше влезнал в процес на прочистване. Двата вентилатора работят на макс, а от двигателя се отделя такава миризма на изгоряло и такава топлина, че е лесно човек да се шашне като не разбира. Първия път се притесних и отново запалих колата, и вентилаторите спряха. Втория път се заинатих и ги оставих да си въртят - 7 мин и спряха сами. Попрочетох тук там и разбрах, че става въпрос за DPF. Съжалявам, ако това е вече било обсъждано в други теми, но реших да споделя моя опит с OMV Sprint Diesel и това, че филтъра работи по предписание.

VW Eos сериозни проблеми с филтър за твърди частици
- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сериозни проблеми с филтър за твърди частици на VW Eos
Moля, нека колегите, които са успели да махнат DPF филтъра да дадът повече инфо - модел на колата и двигателя, къде са го махнали, какво е подменено в софт-а и колко км са минали след махането.
Предварително много благодаря. Инфото ще е безценно за другите улучили "черен петър"
Предварително много благодаря. Инфото ще е безценно за другите улучили "черен петър"

- Svets
- Автомобил: Vw Passat 2004
- Двигател: 2.0 TDI BGW
ФВ Пасат 2004 2.0 ТДИ код на двигателя BGW. Махнаха го в Крафт, по софта нищо не са пипали, минах 30000 км. и колата е като "пушка" 

- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
и аз зареждам само спринт дизел ве4е по4ти 170000км с филтъра никакви проблеми 

- tremendous
- Автомобил: Passat
- Двигател: AAZ
OMV sprint-а е много добра. А с premium-a не изпушва и грам при палене. Двигателя работи почти ,както с германската нафта, когато я докараха колата . Сипвайте смело от ОМВ 

- VRPerformance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тези филтри ги премахвам софтуерно без проблеми,през диагностичната букса,по-същия начин както се прави и чиптунинг-а,така че няма какво да е притеснявате решението е на лице 

VRPerformance написа:Тези филтри ги премахвам софтуерно без проблеми,през диагностичната букса,по-същия начин както се прави и чиптунинг-а,така че няма какво да е притеснявате решението е на лице
Най-накрая

- Svets
VRPerformance написа:Тези филтри ги премахвам софтуерно без проблеми,през диагностичната букса,по-същия начин както се прави и чиптунинг-а,така че няма какво да е притеснявате решението е на лице
А какво става с изгорелите газове, които преминават през филтъра ??? Само софтуерно някакси не мисля, че става

- VRPerformance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Филтъра след това се маха хардуерно,заедно с катализатора и колата става пушка,усеща се разлика във вървенето и економия в разходаSvets написа:VRPerformance написа:Тези филтри ги премахвам софтуерно без проблеми,през диагностичната букса,по-същия начин както се прави и чиптунинг-а,така че няма какво да е притеснявате решението е на лице
А какво става с изгорелите газове, които преминават през филтъра ??? Само софтуерно някакси не мисля, че става

- Svets
VRPerformance написа:Филтъра след това се маха хардуерно,заедно с катализатора и колата става пушка,усеща се разлика във вървенето и економия в разходаSvets написа:VRPerformance написа:Тези филтри ги премахвам софтуерно без проблеми,през диагностичната букса,по-същия начин както се прави и чиптунинг-а,така че няма какво да е притеснявате решението е на лице
Аааа супер, моя е махнат хардурено и като имам работа към Русе, ще се отбия при теб

УСПЕХ!!!
Истината е,че няма хубаво гориво в България,а доколкото знам този филтър е ужасно скъп.Иначе колата не е ли гаранционна?Какво масло й е слагано? Попринцип за колите с този вид филтър е специално,но едва ли това е причината де.Може би единственото спасение са добавки.
- lud_dj
- Автомобил:
- Двигател:
Мн хубава тема 

- nicom77
- Автомобил:
- Двигател:
Много изчерпателно сте разбили темата,което е било 2 години преди аз да си купя кола с филтьр за тварди частици.Ще се радвам някои да сподели след махането на филтара как гори колата му,как се даржи,защото ако наистина се увеличава мощноста,и освен това не ми се налага да сипвам от скапата нафта за да гася гадната лампи4ка.... си е за патент ... 

Колеги, преди известно време имах същия проблем с VW Golf 5 2.0TDi. Лампата светеше почти постоянно.
Адски много време ми отне ровенето и търсенето на различни решения на проблема, от сваляне и почистване с водоструйка и газова горелка, до елиминирането му.
Съвсем случайно попаднах в някакъв сайт, откъдето си купих течност, която ми реши проблема! Цената е много приемлива, а течността се налива в резервоара и пълниш до горе нафта!
Най-странното е, че има и някаква фирма, която го внася в България...
Адски много време ми отне ровенето и търсенето на различни решения на проблема, от сваляне и почистване с водоструйка и газова горелка, до елиминирането му.
Съвсем случайно попаднах в някакъв сайт, откъдето си купих течност, която ми реши проблема! Цената е много приемлива, а течността се налива в резервоара и пълниш до горе нафта!
Най-странното е, че има и някаква фирма, която го внася в България...
- yochcov
- Автомобил: VW Golf
- Двигател:
Колега темата е стара, но сега ми се налага...Тъй като на пазара е пълно с добавки за чистене на DPF филтър (конкретно за 2.0 ТДИ, 140к.с.) и се чудя как да подходя (варианта с премахването е най-лесния, но го оставям като краен), та има добавки за горивото има и такива които се пръскат директно във филтъра, та кажи ми ако можеш ти каква ползва и разбира се да не е като всяко чудо за 2 дни, дали те изкара доста време, че на някои от добавките за гориво, които са по стотина лева пише препоръчително е на 5 000км да се сипва и това е ъпсурд пълен (сипва се цялата опаковка 100лв. !), защото това минава летвана на всякакви подръжки и не е решение.
Върни се в “Дизелови агрегати”