Ето логове + видео със стойности при работа на място:
http://tinypic.com/player.php?v=5ffe9z&s=3
Много благодарности на Alek за съдействието!

Харчи много - дебитомер, софтуер? (AVF)
- mopowah
- Автомобил: 2021 VW ID3 Pro Performance Max
- Двигател:
Re: Харчи много - дебитомер, софтуер? (AVF)
- Прикачени файлове
-
- Passat2004AVF.xls
- Log channels - 1,3,8,10,11
- (30 KиБ) Свален 235 пъти
Последна промяна от mopowah на Пон 19 юли 2010 9:42, променено общо 1 път.
- mopowah
- Двигател:
Мастъри, как ви се струват стойностите в логовете?
Тази игра на числата и високите обороти на празен ход във филмчето имат ли някакво обяснение или са нормални?
Също така забелязахме, че дори и при настъпването до 4000 оборота не вдигна повече от 87 и малко градуса, трябва нов термостат или?
Турбото сякаш се развърта малко бавно, може би му трябва почистване?
Тази игра на числата и високите обороти на празен ход във филмчето имат ли някакво обяснение или са нормални?
Също така забелязахме, че дори и при настъпването до 4000 оборота не вдигна повече от 87 и малко градуса, трябва нов термостат или?
Турбото сякаш се развърта малко бавно, може би му трябва почистване?
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
Махнал ли си катализаторът? Аз скоро премахнах този "тумор" в системата и колицата се отпуши осезаемо и на ниските предавки ( мислих си, че 1ва ми е супер къса, а сега е различна ), както и на високи обороти - сега още по-лесно се развива турбинката, за да подкара колата до 180 км/ч ( вчера тествах за около 1 минута на магистралата, не ми се рискуваше да я надувам да видя колко ще е макса без катализатор, с него съм вдигал до 207км/ч някъде по скоростомер )
- mopowah
- Двигател:
Не съм го махал, на 167000 км е.
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
софтуера си е оригиналния и дебитомера е ОК.
Колега извънградско как я караш колата? Тоя разход сам без клима ли го мериш? Градско 10-11 ми се струва нормално, ако караш в пиков час през "пикови" места.
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
10-11 градско е нормално в София, но по-скоро зимата или на упер къси разстояние сега лятото и то с климатик.
Съдя по моята, която е с абсолютно същия мотор като на колегата...
П.П. моята не е 4х4
Съдя по моята, която е с абсолютно същия мотор като на колегата...
П.П. моята не е 4х4
- mopowah
- Двигател:
Не ме притеснява толкова градското, сега когато няма коли по улиците падам и до 8-9/100 с мега-икономичното каране само по булевардите и с повече късмет на светофарите.
Инак с климатик из нормален софийски трафик под 12/100 трудно, зимата е същото, въпреки че паля на двигателя на 90 градуса (♥ Webasto).
Извънградското ме притеснява някак си, не мога да го сваля под 6/100 дори и по празни прави пътища с галене на педала до 90 км/ч.
Тъй като ми предстои чужбина, исках да се уверя, че колата е в пълна изправност, докато местните майстори са ми под ръка.
Не изключвам и варианта да си въобразявам и разхода да е напълно нормален, но ме стреснаха в сервиза, че дебитомера не бил изправен и затова предпочетох да питам. А както казват - от питане глава не боли.
Инак с климатик из нормален софийски трафик под 12/100 трудно, зимата е същото, въпреки че паля на двигателя на 90 градуса (♥ Webasto).
Извънградското ме притеснява някак си, не мога да го сваля под 6/100 дори и по празни прави пътища с галене на педала до 90 км/ч.
Тъй като ми предстои чужбина, исках да се уверя, че колата е в пълна изправност, докато местните майстори са ми под ръка.
Не изключвам и варианта да си въобразявам и разхода да е напълно нормален, но ме стреснаха в сервиза, че дебитомера не бил изправен и затова предпочетох да питам. А както казват - от питане глава не боли.
Колега градския разход ми се струва нормален. На ARL 4x4 (на Леон, а той си тежи) 8-9 градско си ми прави при икономично каране и както ти каза късмет по светофарите, иначе при ръчка или доволно задръстване си скача. Извънградско ми е странно, че не можеш да го свалиш, това наистина и мен би ме притеснило. При 90 км/ч ако имаш нерви да пробваш трябва да падне под 5.
Върни се в “Дизелови агрегати”