Датчик за нивото на водата в миячното казанче?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Датчик за нивото на водата в миячното казанче?

Мнениеот mupk0 » Пон 19 юли 2010 11:54

Абе на Г2 заводски има ли такава екстра ? Много мразя като реша да пръсна и да се окажа на сухо :@ Та идеята ми е ако няма,не може ли да преправя датчика за антифриза някакси?Отделно ако нямам лампичка на таблото за нивото на антифриза(не виждам и букса около казанчето си),ако сменя казанчето и си купя и датчик,какво още трябва да направя,за да работи?

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Датчик за нивото на водата в миячното казанче?

Мнениеот enigma79 » Пон 19 юли 2010 12:13

mupk0 написа:Абе на Г2 заводски има ли такава екстра ? Много мразя като реша да пръсна и да се окажа на сухо :@ Та идеята ми е ако няма,не може ли да преправя датчика за антифриза някакси?Отделно ако нямам лампичка на таблото за нивото на антифриза(не виждам и букса около казанчето си),ако сменя казанчето и си купя и датчик,какво още трябва да направя,за да работи?

За казанчето,можеш да го смениш с такова с датчик,но ще трщбва да намериш буксата на температурния датчик,или казано на кратко,като ти намале е антифриза и задейства червената лампа,диод,за температурата на таблото.Друг вариант е собствена,отделна лампа,диод,ама играчката е къде ще я монтираш,по принцип на нашите табла има свободни позиции на таблото,но си е голяма играчка.Минал съм през това,монтирах си диоди за ръчната и смукача,не питай каква разправия е,но си заслужаваше цялата играчка :да:

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 19 юли 2010 12:48

Мене това ми е и целта.Мисля да си сложа на таблото 2 лампички и да си ги обознача.Да пусна кабелчета и така.Идеята каква е?Минава 12 от източник до датчика,в момента в който датчика отчете ниско ниво,минава тока напред към диода и накрая завършва с маса?Така ли е ? Отделно за казанчето на чистачките ще има ли вариянт да стане такова от антифриз поставено в по-ниско ниво отстрани?

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 19 юли 2010 14:02

Не,датчика е на минус,на него е съпротивлението,а + е директно в диода :да:
Ето линка с моите
viewtopic.php?f=5&t=163521

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 19 юли 2010 16:44

Благодаря :) Сега ще си сложа и диод за ръчната,безтуй да понапълним малко символите :D Сега остана само да се надъхам и да започвам кълцането.Само не разбрах защо си правил това със съединенията зад таблото с резисторите?Това преди диода за смукач и ръчна ли е поставено?Защо просто не взе диоди за 12в и да не преправяш или нямаше ?

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 19 юли 2010 16:53

mupk0 написа:Благодаря :) Сега ще си сложа и диод за ръчната,безтуй да понапълним малко символите :D

Така,значи върху платката не можеш да запояваш,прегаря,затова аз съм изкарал сигналите отвън с клеми,всички датчици работят с минус,плюса отива дирекно,диоди може да ползваш всякакви,моя единия изгоря,имах една стара клавитура с леко жълт отенък на диода,пасна идеално за ръчната.Пожелавам ти успех,а за казанчето на чистачките,може да си вземеш от някое старо казанче или сам да си направиш,ето една проста схема,взимаш една тръбичка,вътре да е куха и навираш вътре два кабела,отдолу трябва да ти са на височина да имаш малко разтвор,отгоре с две клеми на всеки един кабел,така като налееш водата,разтвора той ще затвори веригата,от там с едно реле,мисля че се водеше с нормално отворено и диода,така като ти падне разтвора и се изгуби контакта,релето се задейства и пуска напрежението към диода,цялата схема трябва да ти вързана към ключа на колата,или по точно към това реле :да:

Последна промяна от enigma79 на Вто 20 юли 2010 10:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 19 юли 2010 18:34

Страхотна идея.Ще я погледна,обмисля и ще видя как и кое мога да набавя и като я започна,ще сложа снимков материал :)

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пон 19 юли 2010 18:38

Kолеги за какьв диод за рьчната става вьпрос?При положение че си има отделно на таблото индикатор (П)доста голям? :talk:

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 19 юли 2010 19:48

HEARTLESS написа:Kолеги за какьв диод за рьчната става вьпрос?При положение че си има отделно на таблото индикатор (П)доста голям? :talk:

Къде е този индикатор :oops:
На таблото при мен го нямаше,говоря за пасатския,пък и досега от форума на снимките на колегите,никъде него виждам да има :talk:

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 20 юли 2010 10:20

Абе има си и на таблото отстрани,ама пак понякога го забравям(1-2 пъти се е случвало) пък и да има занимавка,че иначе няма да е интересно :P

ivo_92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_92 » Сря 06 апр 2011 19:11

Като не искате да ви остава на сухо резервоарчето просто веднаж дваж в седмицата доливайте. Предполагам че някои си отварят капака на колата веднаж в седмицата да видят кво става (проверка на масло и там другите)

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 06 апр 2011 22:24

Така е идеята беше да се направи датчик.Все още нищо не съм направил,но ще се чуе лятото като ми остане повечко време.

jordanik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanik » Чет 07 апр 2011 0:02

Не е нужно да го измисляш ти,те от VAG са го измислили.Отиваш в Ауто+ и си взимаш помпичка за казанчето с вграден в нея датчик за нивото 4А0 955 651B/23 лева/ от Ауди80/там казанчето е навряно в подкалника и това е единствения начин да се следи нивото/.Аз така направих и сега си имам индикация на таблото.
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 07 апр 2011 9:57

jordanik написа:Не е нужно да го измисляш ти,те от VAG са го измислили.Отиваш в Ауто+ и си взимаш помпичка за казанчето с вграден в нея датчик за нивото 4А0 955 651B/23 лева/ от Ауди80/там казанчето е навряно в подкалника и това е единствения начин да се следи нивото/.Аз така направих и сега си имам индикация на таблото.
Изображение
Изображение

то като гледам двете помпи нямат нищо общо...ще трябва да се измисли нещо.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Чет 07 апр 2011 17:23

Имаше една тема с капачка с поплавък от руски автомобил, като се използва свободно място за диод по таблото-поплавъка пада, дава контакт и ето ти сигнал на таблото, доливаш-изплува и си готов. Целия филм е в монтирането на датчика към казанчето-дали вътре в него, дали за капачката, както и прокарването на кабелче до таблото.

Върни се в “Направи си сам!”