Здравейте колеги.Имам следния мальк проблем с колата си.
Колата притриса сьвсем леко.В повечето случай го прави преди да е загряла.Забелязал сьм даречем когато я запаля не го прави, след 1 минута малко като загрее и почва прави го до достигане на определена температура, примерно 70 градуса и след това изчезва.Имам наблюдения че е свьрзано с работната температура на двигателя.( но нищо чудно и да си ваобразиавам.)
Направих лог фаил и наблудавам следните яавления.
1-во колата си мени оборотите . От 882 до 903 ,като и до 924 скачат но рядко.В ваг ком е показана граница от 790 до 870.Моите са по високи и се менят
2-ро Незнам какво точно е това но мисля че е количеството впрьскано гориво ( ingekted quantity ) при мен тези стоиности сьщо се менят ( незнам дали е нормално )
3-то ( незнам дали това има нещо общо с проблема )Показателите на дебитомера се менят когато колата е на място без да давам гас.Исканите стоиности на свободна скорост без гас са 250 ,докато реалните са от 450 до 470 менят се ,когато подам малко гас и нещата заспиват - двете стоиности се изравниават.
Не разбирам много.хезнам дали тези неща са нормални.Ще кача и лог фаил.При нужда мога да направя нов или да проверя други показатели.Благодаря предварително

Голф 4 Тди 131 к.с. мальк проблем с оборотите
Голф 4 Тди 131 к.с. мальк проблем с оборотите
- Прикачени файлове
-
- LOG-01-001-013-003.xls
- (38 KиБ) Свален 120 пъти
Re: Голф 4 Тди 131 к.с. мальк проблем с оборотите
Вариантите са общо взето два, според мен.
Тъй като съм сменял маховик на ASZ колата леко претрисаше когато е студена - при първо палене, но пък не менеше оборотите... поне стрелката не се местеше.
По ме съмнява да имаш някакво запушване по дюзите - горивната система, понеже там вибрацията не е постоянна, когато се появи - оборотомера играе, а така също количеството гориво на 1-ви канал се променя, а не трябва да е така на празен ход. Отделно, при работа на празен ход и вибриране на мотора, показанията на 13-ти канал, на някои от цилиндрите или дюзите е извън норми, но същевремено когато мотора работи нормално вибрация няма - всичко си е в рамките на нормалното. Това се случи на мой познат с AVF мотор. С добавката която му препоръчах.... не се е оплаквал скоро.
При теб 13-ти канал е добре, но пък 1-ви.... не съвсем.
Пробвай с тази добавка, която се сипва на един резервоар, дори и да я сложиш в по концентрирано състояние няма да повредиш нещо. Слага се веднъж на 2000км минимум. И сподели впечатление. http://www.liqui-moly.de/liquimoly/prod ... _5139.html
При положение, че центровката ти е нормална и няма някакви течове от тамдем помпата, сменили сте горивния филтър, не караш с някоя измислена нафта.
Тъй като съм сменял маховик на ASZ колата леко претрисаше когато е студена - при първо палене, но пък не менеше оборотите... поне стрелката не се местеше.
По ме съмнява да имаш някакво запушване по дюзите - горивната система, понеже там вибрацията не е постоянна, когато се появи - оборотомера играе, а така също количеството гориво на 1-ви канал се променя, а не трябва да е така на празен ход. Отделно, при работа на празен ход и вибриране на мотора, показанията на 13-ти канал, на някои от цилиндрите или дюзите е извън норми, но същевремено когато мотора работи нормално вибрация няма - всичко си е в рамките на нормалното. Това се случи на мой познат с AVF мотор. С добавката която му препоръчах.... не се е оплаквал скоро.
При теб 13-ти канал е добре, но пък 1-ви.... не съвсем.
Пробвай с тази добавка, която се сипва на един резервоар, дори и да я сложиш в по концентрирано състояние няма да повредиш нещо. Слага се веднъж на 2000км минимум. И сподели впечатление. http://www.liqui-moly.de/liquimoly/prod ... _5139.html
При положение, че центровката ти е нормална и няма някакви течове от тамдем помпата, сменили сте горивния филтър, не караш с някоя измислена нафта.
Според мен,липсва налягане на моменти от тандем помпата.
Кьм morfei1.Здравей ,варианта с помпа дюза елемент го изключвам ( наблюдавам ги постоианно и мисля 4е са в нормите ).При мен на оборотомера не се вижда че се променят оборотите,само с ваг ком.И по принцип при мен са малко високи. Според ваг ком трябва да са 790 до 870.Как стоият при теб нещата.
Иначе сьм сменил горивниа филтьр, и всички такива дреболии,единственото което не сьм и ме самнява е температурен датчик.Колата я зареждам с хубава нафта.
Мога ли с ваг ком да проверя дали е добре центровката, и как.
Благодаря за сьвета за добавката.
Дори и да не помогне точно с проблема ще покарам колата няколко резервоара с добавка .
Иначе сьм сменил горивниа филтьр, и всички такива дреболии,единственото което не сьм и ме самнява е температурен датчик.Колата я зареждам с хубава нафта.
Благодаря за сьвета за добавката.

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
sven84 написа:Кьм morfei1.Здравей ,варианта с помпа дюза елемент го изключвам ( наблюдавам ги постоианно и мисля 4е са в нормите ).При мен на оборотомера не се вижда че се променят оборотите,само с ваг ком.И по принцип при мен са малко високи. Според ваг ком трябва да са 790 до 870.Как стоият при теб нещата.
Благодаря за сьвета за добавката.Дори и да не помогне точно с проблема ще покарам колата няколко резервоара с добавка .
Колега, трябва да ти държи 903 оборота на ваг-ком точно, това са оборотите за почти всички 1,9ТДИ мотори. При пускане на клима може да си подаде малко газ, но пак трябва да ги върне на 903

903 оборота. Мислъта ми беше, когато имаш вибрация, как са дюзите на 13-ти канал?. Центровката я виж на 4-ти канал мисля беше
.
Имаш ли течове от тамдем помпата?

Имаш ли течове от тамдем помпата?
Незнам кое точно е тандем помпата
.Направил сьм снимка.Мисля че е това което сьм оградил с червено.течове на открих.Мога ли с ваг ком да проверя дали тя работи добре?
Когато колата трепери ( вибрира мотора ) сьм гледал помпа дюза елементите и са в нормите.
Имам приател които може да погледне центровката но и ако тя е в ред незнам кьде да тьрся проблема.

Когато колата трепери ( вибрира мотора ) сьм гледал помпа дюза елементите и са в нормите.
Имам приател които може да погледне центровката но и ако тя е в ред незнам кьде да тьрся проблема.
Да, това е тамдем помпата. Вижте и и центровката. На 13-ти може и да няма промяна (което е хубаво), но пък на първи на празен ход горивото ти е малко. Трябва някъде около 5мг да е без климатик... а твоето беше около 3~3,8.... 4.1, което според мен е малко.
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Ще отупам прахта от тази тема, но реших да не пускам нова. Боря едно ТДИ ASZ, което има подобно поведение. На студен старт, подгрева светва за макс 1 сек при външна температура около 10 градуса. След около 1 мин работа на ПХ двигателя започва да се клати странно (вибрация няма, просто се покалща напред назад). Никакъв странен шум. Разлика с натиснат и пуснат съединител почити няма. Записва се грешка за Т датчик G62 (Short ti Plus) -> Intermittent . Някой срещал ли е този проблем, че още е с транзитен номер и не искам да мисля, че демфера е капут. Загрее ли над 20-30 градуса и мотора заспива. Направих грешка, че не срваних живите данни на Т датчик с Т на вън преди да го запаля.
G62 е температурен датчик, който често дефектира и е хубаво да се смени, с хубав оригинален зелен Хела.
- niki1_j
- Контакти:
Мен това ми е ясно, въпросът на деня беше дали е възможно да клатушка мотора заради грешно показания по описаният начин.
Вероятности колко искаш, една от които е демпфер, защото най се усеща при студн мотор в студено време.
Отговора на деня е: (ма предполагам го знаеш)
Каква точно грешка ти дава и какво се случва с колата? От малкото инфо което си дал за грешката.... хвърлих боб, и предположиш, че можеби е тази
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/17664/P1256
ето и нагледно клипче
Докато си караш, стрелката рязко пада ли, и след това рязко да се вдига?
Докато работи колата и е студена, чуваш ли странен шум от към скорости? При гасене, чуваш ли прищтракване от към скорстната кутия?
На вагком гледана ли е на 1,4,13-ти канал, студена топла?
Отговора на деня е: (ма предполагам го знаеш)
Каква точно грешка ти дава и какво се случва с колата? От малкото инфо което си дал за грешката.... хвърлих боб, и предположиш, че можеби е тази

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/17664/P1256
ето и нагледно клипче
Докато си караш, стрелката рязко пада ли, и след това рязко да се вдига?
Докато работи колата и е студена, чуваш ли странен шум от към скорости? При гасене, чуваш ли прищтракване от към скорстната кутия?
На вагком гледана ли е на 1,4,13-ти канал, студена топла?
- niki1_j
- Контакти:
Този клип го гледах да ... идеята туке е че датчика май отчита по-висока температура при чисто студен мотор. При около 8 градуса външна температура и първи старт за повече от 24 часа, стойностите му бяха около 18-20.
Грешката е точно тази
Няма шум от към скоростите, при палене, гасене и различни варианти на потегляне. Скоро ще сменя датчика и ще кажа какво се случва.
Грешката е точно тази

Няма шум от към скоростите, при палене, гасене и различни варианти на потегляне. Скоро ще сменя датчика и ще кажа какво се случва.
niki1_j написа:Няма шум от към скоростите, при палене, гасене и различни варианти на потегляне. Скоро ще сменя датчика и ще кажа какво се случва.
според мен е малко вероятно да имаш проблем в демпфера, ако няма шумове
Върни се в “Дизелови агрегати”