Е как си сменяте маслото? Не отвивате ли и капачката за масленият филтър?
Моята я дават 3.9л май по книга. Пущаме маслото от пробката, отвиваме масления филтър и го изчакваме докато изтече. Сагаме новият филтър, пробката, наливаме маслото и по щека маслото е на максимум. След като дам контакт и запаля в горният край на защрихованото, тоест около 1/4 между минимум и максимум.
Съгласен съм, че няма как да се изсточи всичкото масло, все остават поне едно 100г по стените на мотора.

Голф 4,масло,съвет!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Голф 4,масло,съвет!
morfei1 написа:Е как си сменяте маслото? Не отвивате ли и капачката за масленият филтър?
Моята я дават 3.9л май по книга. Пущаме маслото от пробката, отвиваме масления филтър и го изчакваме докато изтече. Сагаме новият филтър, пробката, наливаме маслото и по щека маслото е на максимум. След като дам контакт и запаля в горният край на защрихованото, тоест около 1/4 между минимум и максимум.
Съгласен съм, че няма как да се изсточи всичкото масло, все остават поне едно 100г по стените на мотора.
Ами не само, последния път в масларницата където ходих вкараха една тръба през "кутията" на масления филтър и няква машина смука поне 3-4мин. След това ми събра точно 4,5л. На предишни смени винаги 3,9 до 4л ми събираше и беше до горе. Следователно си правя извода че там доста масълце остава

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 4,масло,съвет!
веселин написа:ААААА ВИЕ ЗА МАСЛАТА ЛИ ПИТАТЕ!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Върни се в “Дизелови агрегати”