Най-накрая пострадах и моята кола...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Най-накрая пострадах и моята кола...

Мнениеот stefan4o » Вто 20 юли 2010 18:30

След дълъг шофьорски стаж от цели 10 години днес бях участник в ПТП. Първото за мен и колата. Всичко стана доста бързо и неусетно, но с достоен завършек. По принцип гледам да карам спокойно и по правилата, но днес приятел с Кади ме изкуши и белята стана. Просто не успях да спра навреме и не спазих дистанция от предния участник в ПТП-то. Пък и аз се бях зазяпал доволен от двубоя с кадито и миг невнимание ми костваше доста нерви, притеснение и... пари. Нацелих се в спрял Голф Мк2 и съответно той мръдна напред и чукна леко Форд Транзит (на форда пораженията са нулеви). Реших да извикам КАТ, тъй като не съм фен на устните договорки и исках всичко да си е както си му е реда и да си понеса акта. По чл.23, който е за спазването на безопасна дистанция ми бе съставен акт за причинена верижна катастрофа. Утре ми предстои да ходя при застрахователя (ДЗИ), за да ми огледат колата, съответно предполагам, за да може да се изплатят някакви щети на пострадалите участници. Най-хубавото в тая кофти ситуация е:
1. Че няма пострадали хора
2. Че и тримата излязохме разбрани хора и нямаше бабаитски прояви
3. Че фаровете ми останаха цели :horror:
Темата не я пиша за да приемам "съболезнования" или съжаление от колегите, а за да покажа на всеки един, който не спазва правилата до какво води това. Оттървах се наистина леко. Надявам се по колата да няма големи поражения, на пръв поглед маската, решетката, бронята и основата й са за боклука. Ще пусна тема в другия раздел какво точно търся, моля, ако има колеги, които продават такива части да видят в раздел "Купува".
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Най-накрая пострадах и моята кола...

Мнениеот muns61 » Вто 20 юли 2010 18:38

Съжалявам, че другите участници в ПТП - то са излезли разбрани! Трябваше да нацелиш някоя мутра, та да ти натроши канчето! Да ти излязат всякакви бабаитски мераци.
Аман от състезатели! Преди месец ме нацели един такъв...

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 20 юли 2010 19:19

muns61 написа:Съжалявам, че другите участници в ПТП - то са излезли разбрани! Трябваше да нацелиш някоя мутра, та да ти натроши канчето! Да ти излязат всякакви бабаитски мераци.

Ихаааа!!! А ти ако беше нацелил мутра, която да те изкара тебе виновен, дали щеше да ти е хубаво?

Колега, съжалявам за случката, на мен също ми се случи подобна, с тази разлика, че аз не се правих на състезател, ами просто гледах дали идват коли от улицата, в която се включвах, мислейки си че форда пред мен ще мине. Е да, ама той спрял и... mhihi
Евала, че си викнал кат и че си осъзнал грешката си. Сега остава и да не я повтаряш :)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 20 юли 2010 19:29

В такива случаи не викаш КАТ, ами пишете протокол, признаваш вината си и се разминаваш с акта и глобата, а пострадалите от теб се обезщетяват от Гражданската ти.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 20 юли 2010 19:35

ISRalien написа:
muns61 написа:Съжалявам, че другите участници в ПТП - то са излезли разбрани! Трябваше да нацелиш някоя мутра, та да ти натроши канчето! Да ти излязат всякакви бабаитски мераци.

Ихаааа!!! А ти ако беше нацелил мутра, която да те изкара тебе виновен, дали щеше да ти е хубаво?

Колега, съжалявам за случката, на мен също ми се случи подобна, с тази разлика, че аз не се правих на състезател, ами просто гледах дали идват коли от улицата, в която се включвах, мислейки си че форда пред мен ще мине. Е да, ама той спрял и... mhihi
Евала, че си викнал кат и че си осъзнал грешката си. Сега остава и да не я повтаряш :)

...............................
Всеки си носи последствията за безотговорността.
Ами ако твоето дете се случи на пътя в този момент?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 20 юли 2010 19:39

За моя радост нямаше пострадали покрай инцидента. А ти, колега, защо така с лошото? Желаеш ми всичко най-лошо май като гледам? Като споменах
2. Че и тримата излязохме разбрани хора и нямаше бабаитски прояви

Имах предвид, че никой от трима ни не прояви ни най-малка агресия. На всеки се може да се случи да сбърка и аз не отричам ни най-малко вината си, признах си я и пред КАТ, без да се оправдавам.
Предполагам, че ти си застрахован от грешки и на теб никога не може да ти се случи? Мерси все пак за мнението ти, беше важно да знам, че тук има останали още форумни бабаити и ти си точния пример за това.

Потребителски аватар
birmana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот birmana » Вто 20 юли 2010 19:44

Аве muns61 ти малооумееееен ли си или си тъп ,колега на всеки се случва и аз съм преживявал лека катастрофа жажното че сте здрави,те ламаринитте се оправят :)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 20 юли 2010 19:48

birmana написа:Аве muns61 ти малооумееееен ли си или си тъп ,колега на всеки се случва и аз съм преживявал лека катастрофа жажното че сте здрави,те ламаринитте се оправят :)

Хайде по-спокойно и без персонални квалификации, за да не отиде някой в заслужена почивка!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 20 юли 2010 19:52

Има 3 категории, в зависимост от това как се учат хората. Първа се учат от чуждите - това са мъдрите. Не си от тях.
Втора - учет се от своите. Това са повечето, дано си от тях. Третата са глупаците, които не се учат от ничии - гледай да не си от тях.
Не пожелавам на никого да му се случва беда, но ми е писнало от състезатели по улиците.
През 93 -та карах Ланча Бета 1,6 двувалка карбуратор, 100 и няколко коня с пипнат мотор. Който е карал, знае за какво става въпрос. Много ми бяха смешни голфчетата и кадетите, които се опитваха да се дърпат, но никога несъм го правил в града. Заведох веднъж двама познати на хубав ненатоварен път и това е. Инак на доста познати оправях колите след подобни изпълнения. Със здраве и да не се повтаря!
:beer

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 20 юли 2010 19:56

Ljubon написа:В такива случаи не викаш КАТ, ами пишете протокол, признаваш вината си и се разминаваш с акта и глобата, а пострадалите от теб се обезщетяват от Гражданската ти.

Зависи, човека, в който аз се натресох не беше съгласен на тоя вариант, въпреки, че имах протокол в жабката.
Някой си му казал, че нямало да мине пред застрахователя и да сме викали кат mhihi
Аз - виновен, правя квот' ми каже, та си почакахме :)

Потребителски аватар
n-i-k-o
Автомобил: mk2 i passat b3
Двигател: ev 1984 rp 1992

Мнениеот n-i-k-o » Вто 20 юли 2010 19:56

ето

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Вто 20 юли 2010 19:59

Съжалявам за случката колега,на всеки се случва!Точен човек си и си извикал кат!Колата се прави за няколко часа максимум,не е сериозен удара!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 20 юли 2010 20:00

birmana написа:Аве muns61 ти малооумееееен ли си или си тъп ,колега на всеки се случва и аз съм преживявал лека катастрофа жажното че сте здрави,те ламаринитте се оправят :)

Да, малоумен и тъп съм, щото имам почти 30 год стаж шофьор и нямам по моя вина инцидент. Малоумен съм, че сина ми, като се качи накола и ми звъннеше вечер, сърцето ми прескача.
Половинта от проблемите на движението в градовете идват от бабаитлъка на доказващите себе си.
По - добре форумен бабаит, отколкото шосеен.
Като се сдобиете с деца и те станат шофьори, ще ме разберете.
:beer

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Вто 20 юли 2010 20:00

Колко познато.... кофти е ,че колицата е пострадала,ама ще я оправиш,слава Богу,че е е допуснал да пострадаш(те) в птп-то,а само ламарините :)

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Вто 20 юли 2010 20:02

ISRalien написа:Аз - виновен, правя квот' ми каже, та си почакахме :)

Има нема 3ч на дъжда :да: mhihi :screwy

Колега, съжалявам за случилото се, и шапка ти свалям за това че като един честен човек ставаш и си признаваш грешката! Здраве да е! На всеки може да се случи !Браво, че всички сте били разбрани хора.
Пожелавам ти повече никога да не ти се случваи дано щетите са малки :да:

Последна промяна от Night_elf на Вто 20 юли 2010 20:03, променено общо 3 пъти.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”