Чета, чета и само "популярните" курорти се споменават
'Айде аз като местен (макар и с не много голям опит) да "освежа" инфото
Почвам на юг от Бургас защото ги познавам по-добре:
Отманли - На плаж не съм ходил (предполагам на мен ще ми хареса, защото не съм придирчив към плажовете), но горещо препоръчвам едно заведение: "Даляна" Повярвайте ми заслужава си всяко усилие да се добере до там човек и да хапне

Цените са супер народни, а кухнята.... нямам думи
Атия - Да, поделението

там съм ходил на "плиткия плаж" и мога да кажа че е едно от любимите ми места. Хубава плажна ивица, но неподържана и неохраняема. Няма заведение или магазин на близо, но си струва за палатка в малката горичка за една две вечери макс.
Черноморец - тази година е ужас!!! Цени - небесни, плаж - претъпкан (няма място дори да минеш, освен през водата) алтернатива е от северната част от към Атия (плажната ивица е същата - "плиткия плаж")
Созопол - споменат е вече

Само ще споделя личното си мнение: Не ми харесва! Нито града, нито плажа ... Нищо!
Къмпингите.... някои са споменати някои не .... не съм ходил -> нямам впечатления!
Дюни - Самото селище лично на мен не ми харесва колко бързо се застроява последните години. И то буквално на пясъка! Иначе има хубав плаж!
"Шофьорския плаж" - чудесно място за някой да спре, да се топне, да отдъхне за малко. Нищо повече! Няма заведения, няма паркинг - спираш встрани от пътя, на слънцето ...
Аркутино - За мен лично е един малък рай! Хубава плажна ивица, близо до река Ропотамо, където има страхотни пейзажи и гледки (малко е далечко за пеша, но за разходка става ако имате време)! Има заведение (което не работеше миналото лято когато бях, но ми изглеждаше активно)
Приморско (+Перла) гледам е споменато няма да коментирам
Китен - стори ми се че и то е споменато, но ще си позволя мнение:
Плажовете ми харесват - подържани са, има къде да се пийне биричка на близо... нощния живот е добър... За цени на квартири не знам.
Лозенец - другия малък рай според мен, но с уточнението, че е за до преди година-две. Това лято ходих - почнало е да се застроява прекалено и там. Цените до олкото знам са народни от доста време. Музиката - АНТИ-чалга от много години!!! Това го казвам във връзка с една друга тема

Плажа е чудесен!
Къмпинг Оазис - допреди две-три години също малък рай. Но сега вече е като малък град - застроено пак буквално на пясъка. До колкото знам не може всеки да отиде с колата там на плаж.... Цени и други условия - незнам!
Къмпинг Арапя - Предполагам е известен на доста хора, че си струва да се иде там на каравана. Има хотели и други такива подробности, но като цяло все още си е караванен къмпинг по мое мнение!
Царево - малък град, тих, удобен за семейна почивка. Цени - нормални (има места и където са малко по-височки, но като цяло е добре в това отношение). Проблем е въпроса с плажовете - централния е зле (няма ивица, мръсен), на север - "попския плаж" - там в момента се строи яко -> според мен не си струва, Още по-на север е Арапя - на около 2км, като има автобусче до там. На юг от града е къмпинг "Нестинарка" (пак на около 2,5км) като и там вече е застроено и има доста хотели "на пясъка".
Варвара - малко селце на около 6-7км от Царево. Приятно местенце, което е удобно за семеен туризъм

За плажа не мога да кажа нищо - не съм ходил
Ами като цяло това е което се сетих от Бургас до Ахтопол

Предполагам някои няма да са на моето мнение за място или идея, но все пак за това сме тук да споделяме и коментираме. Предполагам и че съм пропуснал нещо, за което се извинявам