Морски курорти

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Морски курорти

Мнениеот velinsl » Пон 19 юли 2010 23:30

Нека всеки опише тук в кои курорти е почивал - плюсове, минуси, заведения, плажове. Какво му харесва и какво не.

Като за начало аз понеже съм ходил само на Созопол(поне една кола съм оставил там) :lol:

+ компактно градче - всичко е доста близо
+ вече е оправен и централния плаж(не е както беше), така че има и добри плажове
+ има си заведения

- много претъпкан(ако мръднеш някъде с колата трябва д се прибереш по раничко да можеш да паркираш).
- не е от евтините курорти вече според мен.

Бил съм за 2 дена на Приморско, но не можах да го опозная за това не мога да пииша.

Поморие бях преди няколко години, беше прилично евтин, но и не беше в състоянието си сега. Тогава от кръстовището след автогарата за центъра нататък беше пустиня(2004година). След миналата година само ден голям минус.
Много ми е неприятно, че тая година ще трябва да изпия два спрайта там.

Сарафово бях за няколко часа там. Мога да пиша само за плажа - мътна вода, плуват водорасли, влизаш във водата 5-6м навътре само камъни. И това при условие, че поне седмица не е имало бурите, дъждове и т.н.

Последна промяна от velinsl на Вто 20 юли 2010 17:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
velinsl

Re: Морски курорти

Мнениеот velinsl » Вто 20 юли 2010 16:51

Бях забравил за Равда - стара инфо, но който може да я обнови(инфо от три дни престои)
+ има добри заведения (кръчми)
+ евтиниика и квартири и храна
- май няма плаж(щото помня ходихме на плажа на Несебър, до "Планета пайнер")
- дискотеки май отново няма (след кръчмата ходихме до плажа), а това изисква автомобил и трябва да има една жертва - "трезве".

Последна промяна от velinsl на Вто 20 юли 2010 17:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Вто 20 юли 2010 17:00

Хайде ако колегата няма нищо против да добавим и Обзор. :mrgreen:
Всякакво инфо ще е от полза.

Последна промяна от emohrisstov на Вто 20 юли 2010 17:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Вто 20 юли 2010 17:16

Това е тема за всички куророрти, ако има какво да пише някой за
emohrisstov написа:Обзор.
:mrgreen:, нека не се притеснява.

Последна промяна от velinsl на Нед 01 май 2011 19:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Вто 20 юли 2010 19:14

Поморие - колега не знам защо си останал с такова впечетление и поставяш минус на това хубаво градче. Разбира се всеки има различни представи за почивка, но на мен много ми харесва там. Последните 4 години ходя там за ден-два или седмица-две и мога да кажа, че е спокойно, има и тихи места освен заведенията и кръчмите, намират се хубави квартири. Плажа до гранд хотел Поморие тази година ми направи впечетление, че е изключително чист, водата чиста, а пясъка отдолу равен, без камъни и резки пропадания. Има супермаркети на прилични цени, единия от които е МЕГА, със същото име до него има "тропс къща" с готвени български ястия, който са много вкусни, също на поносими цени. Няма бездомни кучета, за седмица видях само 2. Тази година има по-малко туристи и в дискотеките почти няма хора, това е като минус за младите. Тук там се чуват стари градски песни, а петък вечер дискотеката в 3 часа беше празна. Като цяло възрастта на туристите е по-висока и повечето са по-възрастни хора или семейни + деца. Който иска яка пачанга да се насочи към Сл.Бряг, Приморско, Китен... :)

Обзор - мога да споделя впечетление от преди 2-3 години, бях на море в Сарафово и отидох с колата за 1-2 вечери до там. Спрямо Сарафово живота кипеше там, по-красиво е, има повече забавления, повече млади хора, като цяло хубава обстановка. Има магазини на прилични цени, както и заведения въпрос на търсене. На плаж не съм ходил, но за сметка на това по пътя за Space в ляво има един картинг, който става да си начешеш крастата за каране :D Space е дискотека, която я водят за най-голямата на балканите :roll: наистина доста голяма, като хамбар е, хубав купон става там :)

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Сря 21 юли 2010 8:24

Поморие, беше любимо място на нашата компания 15-20 човека ходихме 4 години подред,последната година ми се случи най неприятното нещо, в двора на районното бех изнудван от полицай да му дам 200 лева (това 2003 година си бяха много пари)за да ми върне личните документи които ми беше взел друг човек от поморие(комшията му).След пазърлък срещу 70лева си получих документите, заклех се да не стъпвам повече там.Към хората от Поморие нямам нищо против, напротив готини хора са с които съм си изкарвал перфектно,такива черни офце(като ония двамата) има навсякаде.Преди 5 години си купих апартамент на Сл.Бряг, само там ходя и съм доволен!

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 21 юли 2010 8:25

velinsl написа: Равда- май няма плаж(щото помня ходихме на плажа на Несебър, до "Планета пайнер")
".

как ще няма плаж mhihi

ти уж само Созопол си бил. :012:

за мен най хубавия курорт е Сл. бряг.
сигорно защото там живея. mhihi

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Сря 21 юли 2010 8:35

Layer написа:
velinsl написа: Равда- май няма плаж(щото помня ходихме на плажа на Несебър, до "Планета пайнер")
".

как ще няма плаж mhihi

ти уж само Созопол си бил. :012:

за мен най хубавия курорт е Сл. бряг.
сигорно защото там живея. mhihi

Май е трябвало да пиша "предимно", а не само :Mr Green Fun . Явно като се замисля съм обикалял малко повече.

miro82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro82 » Сря 21 юли 2010 10:49

На Приморско е много приятно за млади хора без ангажимент
На Албена е много добре за семейства с детенца! :beer

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 21 юли 2010 11:21

В Ахтопол също е много добре за семейни хора!

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Пон 26 юли 2010 10:24

Пресни вести от Приморско . Вчера се върнах.

+ компактно градче - 7-8 мин пеш от край до край
+ има си заведения и то доста със всякакви цени
+ Има си заведения за "богати и бедни". Парадокс, но по-близо до плажа по-евтино(може би защото се отдалечава от центъра знам ли).

- малко проблемно паркиране

Неутрано мнение за плажовете, не са лоши, но на Фона на "мръсния" Златна рибка в Созопол бледнеят.

Сравнено със Созопол самия град е много по-добър - на Созопол всички заведения са съсредоточени в центъра и 1-2 има извън него, докато в Приморско е опасано от такива на всякъде. До нашата квартира в радиус от 50 метра имаше 1 ресторант и 3 заведения за ядене, пиене. Музиката е до 12 навсякъде. След 12 само в дискотеката и на Южния плаж. В другите заведения също има музика, но е приглушена. Има музика за всякакви вкусове, особено "чалга" :mrgreen:(всички слушат, само някои не си признават).

Забравих да допълня - северния плаж е по-хубав от южния. Макар хавлиите да са на педя една от друга и да има водорасли(на двата плажа) - почти няма камъни или и да има са големи и не толкова неприятни

Последна промяна от velinsl на Сря 28 юли 2010 11:50, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Вто 27 юли 2010 23:56

Имам преки впечатления от Равда отпреди 2 години - спокойно местенце с ниски цени по заведенията и нощувките, плажа е добър, водата не става бързо дълбока. Нямаше дискотеки.
Прясно прясно - Кранево - Вечер е доста шумно, цените са сравнително ниски по кръчмите. Плажна ивица дълга, като на места става дълбоко още на 3-тия метър. Южния плаж е по-добър /лично мнение/.

Последна промяна от marianchev на Чет 26 яну 2012 0:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Сря 28 юли 2010 1:03

Синеморец
+Перфектен плаж + водна площ,
+на южния плаж може да влезеш на 100 метра навътре и пак е до гърдите
+има няколко места за гмуркане
+изключително спокойно - по подходящо за семейни и тежки хора
+ 2 плажа и добри гледки за любителите на пейзажи
+Турция е на 30 мин
+река Велека,ако някой му се проходи на сладоводен риболов (почти нищо не се хваща,ама карай)
+Безплатен плаж (северния)*
+Не толкова навалица и доста места за паркинг,като цяло не е толкова комерсиализиран

-Доста е далече от познатите ни масови курорти
-Изключително лош път до там (по миналата година)
-Сравнително не ниските цени по заведенията и неналичието на повече хранителни магазини.Щом от Сл.Бряг отидох на Синеморец и ми се видя скъпо....
-Не ми хареса че от 12 дена там,изкарах 10 в тоалетната....ядох цаца още първата вечер,и момента в който се качих в автобуса да се прибирам,ми мина корема...

*Марианчев,на северния плаж,не мога да ти кажа дали 100% е нуди но имаше доста мъже и жени нуди голи :Mr Green Fun
не по цици или прашки,а :) нуди.Макар,че бях неприятно изненадан да гледам нечия малка пишка да ми се подмята по пясъка,но всичко се компенсираше с другия пол.И аз и приятелката ми не сме нудисти,но не ни пречеше да сме на този плаж ,както и на самите нудисти (имаше огромни вълни,а това ни е любимо).А и е доста голям този плаж така,че не се притеснявай от липсата на място,ако някой ика снимки ще му пратя.
Аз го препоръчвам като местенце,просто някое левче отгоре трябва да има :)

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 29 юли 2010 10:43

Тука всички споменават градовете и селцата. А никой нищо не казва за кемповете :) .

Смокини - евтинко, част от бунгалата от тази година година са пооправени с хубава дограма и държат хладно вътре. Цените са много народни - за 3-4лв си правиш хубава закуска, за 5-6лв - хубав обяд. Магазинче има и цените също са прилични. Таксите за палатка почват от 8лв/ден за палатка със 1 човек, 12лв/палатка със двама човека. Можеш да опънеш палатката както на пясък, така и под дървета на сянка.

Гората между градина и златна рибка - точно зад Баш Бара. Много яко местенце. Само за палатки и можеш да спиш до когато искаш, защото дърветата пазят сянка. Извън къмпинги е и не се плаща и такса за палатката. Тоалетни има зад самият бар - на 200м от палатките. Баня - в къмпинг Градина (7-8 мин по плажа), магазин - пак в къмпинга и е със прилични цени. Събират се основно млади хора. Проблем е, че понякога става доста населено и със многото хора се появяват и неприятни индивиди с примитивно поведение.

Иракли - тази година за първи път ходих там. Палатките могат и на плажа, и в гора да се опъват. За храна се ходи до близките села. Има и една кръчмичка/ресторанче на паркинга преди плажа. Трябва да се внимава как се складира хранат, защото съм чувал, че има набези на черни прасета (местните гледат някаква смесица между диво прасе и домашно прасе и ги пускат да живеят лятото по полята).

Карадере - най-красиво от изброените :) . За него описанието съвпада с горното, с разликата, че не знам дали има черни прасета. За храна се ходи до Бяла. А там има един прекрасен човечец, дето е единственото място от където можеш да си купиш место (мляно или на пържоли) от Бяла. Казва се дядо Тошо. И пържолите му нямат равни :) .

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muku » Съб 31 юли 2010 17:48

Чета, чета и само "популярните" курорти се споменават :)
'Айде аз като местен (макар и с не много голям опит) да "освежа" инфото :)
Почвам на юг от Бургас защото ги познавам по-добре:
Отманли - На плаж не съм ходил (предполагам на мен ще ми хареса, защото не съм придирчив към плажовете), но горещо препоръчвам едно заведение: "Даляна" Повярвайте ми заслужава си всяко усилие да се добере до там човек и да хапне :) Цените са супер народни, а кухнята.... нямам думи :)
Атия - Да, поделението :) там съм ходил на "плиткия плаж" и мога да кажа че е едно от любимите ми места. Хубава плажна ивица, но неподържана и неохраняема. Няма заведение или магазин на близо, но си струва за палатка в малката горичка за една две вечери макс.
Черноморец - тази година е ужас!!! Цени - небесни, плаж - претъпкан (няма място дори да минеш, освен през водата) алтернатива е от северната част от към Атия (плажната ивица е същата - "плиткия плаж")
Созопол - споменат е вече :) Само ще споделя личното си мнение: Не ми харесва! Нито града, нито плажа ... Нищо!
Къмпингите.... някои са споменати някои не .... не съм ходил -> нямам впечатления!
Дюни - Самото селище лично на мен не ми харесва колко бързо се застроява последните години. И то буквално на пясъка! Иначе има хубав плаж!
"Шофьорския плаж" - чудесно място за някой да спре, да се топне, да отдъхне за малко. Нищо повече! Няма заведения, няма паркинг - спираш встрани от пътя, на слънцето ...
Аркутино - За мен лично е един малък рай! Хубава плажна ивица, близо до река Ропотамо, където има страхотни пейзажи и гледки (малко е далечко за пеша, но за разходка става ако имате време)! Има заведение (което не работеше миналото лято когато бях, но ми изглеждаше активно)
Приморско (+Перла) гледам е споменато няма да коментирам
Китен - стори ми се че и то е споменато, но ще си позволя мнение:
Плажовете ми харесват - подържани са, има къде да се пийне биричка на близо... нощния живот е добър... За цени на квартири не знам.
Лозенец - другия малък рай според мен, но с уточнението, че е за до преди година-две. Това лято ходих - почнало е да се застроява прекалено и там. Цените до олкото знам са народни от доста време. Музиката - АНТИ-чалга от много години!!! Това го казвам във връзка с една друга тема :) Плажа е чудесен!
Къмпинг Оазис - допреди две-три години също малък рай. Но сега вече е като малък град - застроено пак буквално на пясъка. До колкото знам не може всеки да отиде с колата там на плаж.... Цени и други условия - незнам!
Къмпинг Арапя - Предполагам е известен на доста хора, че си струва да се иде там на каравана. Има хотели и други такива подробности, но като цяло все още си е караванен къмпинг по мое мнение!
Царево - малък град, тих, удобен за семейна почивка. Цени - нормални (има места и където са малко по-височки, но като цяло е добре в това отношение). Проблем е въпроса с плажовете - централния е зле (няма ивица, мръсен), на север - "попския плаж" - там в момента се строи яко -> според мен не си струва, Още по-на север е Арапя - на около 2км, като има автобусче до там. На юг от града е къмпинг "Нестинарка" (пак на около 2,5км) като и там вече е застроено и има доста хотели "на пясъка".
Варвара - малко селце на около 6-7км от Царево. Приятно местенце, което е удобно за семеен туризъм :) За плажа не мога да кажа нищо - не съм ходил

Ами като цяло това е което се сетих от Бургас до Ахтопол :) Предполагам някои няма да са на моето мнение за място или идея, но все пак за това сме тук да споделяме и коментираме. Предполагам и че съм пропуснал нещо, за което се извинявам :)

Върни се в “Пътеводител”