Проблеми с термосуич, прегряване и .....

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Пет 26 ное 2004 21:57

А термостата?Ако тои задържи?Нали датчика за вклучване на перката е на изхода на радиатора/тоест,ако термостата не отвори датчика не се загрява/?А по вапроса с турбинката на водната помпа-според мен е абсурдно!Имам в предвид моя опит в сервиз и мнението на маисторите.Не съм запознат с 1,3,но има ли възможност да е останал въздух в системата?Тогава се получават тези истории

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Съб 27 ное 2004 11:23

Pichaga написа: .... лопатките на водната помпа са изхабени и на празен ход не дава достатъчно дебит за да влезе достатъчно гореща вода в радиатора .....

Това да го видя - няма да повярвам. Как така тези перки се изхабиха от вартене на вода :shock: Освен да имаш камани в твойта водна система :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 29 ное 2004 15:15

ами не знам идеята била, че ако е карана с вода може да са корозирали лопатките
термостата отваря на 100 % напълно и навреме, това е проверено долната тръба е яко гореща, и суича се нагорещява, ама на колко градуса никой не знае

Потребителски аватар
nofear
Автомобил:
Двигател:

Мхм

Мнениеот nofear » Пет 03 дек 2004 22:21

Абе защо сички имат проблеми с този термостат и от там изникват други проблеми , я водна помпа , я датчик ...
Значи да си излея и аз душичката с моя проблем , като за начало да започнем с термостата .. първо не искаше колата да ми загреее над 70 градуса , смених термостата и сега ми поддържа 100 .. 105 мисля че това е доста много ....
Сега пък излезна че датчика е прецакан и показва грешна температура .. просто сичко е както се казва тъмна индия :twisted: и никой не иска да ти обясни а само ти зимат паричките :twisted:
иначе на моя термостат си пише 87 градуса и нищо повече и е с марка BEHR ... като стария ми .. оффф незнам вече какво да мисля ... перката ми се включва на 100 градуса ... иначе термостата отваря може би на 95 / но никой не знае с точност /

:x Ако някой може да каже как да си оправим тези проблеми , ако ли не ще сменяме гарнитурка а от там и ........... :x

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”