brum написа:Ам да ги е.а в ушите тогава. Мен въобще не ме питаха ми направо ми натресоха акта...
Кога е било това?
Преди 2 месеца може би ми писаха фиша ... 50лв и честито

brum написа:Ам да ги е.а в ушите тогава. Мен въобще не ме питаха ми направо ми натресоха акта...
Кога е било това?
brum написа:За червен светофар не дават фиш. Акта не знам колко пари беше , но точките са 10. Мисля, че глобата беше максимум 150лв, но ако не си имал скоро нарушения и си бил примерен могат и по-малко пари, и по-малко точки да ти вземат.
maksi написа:Здравейте,колеги
Ще опиша набързо каква е ситуацията и ще се разбере за какво иде реч.
Мой познат маневрира на паркинга на голяма верига магазини(няма да казвам име да не стане реклама).По време на маневрата за излизане същият е без колан.На излизане от паркинга на магазина има знак "Стоп",на който спира,поставя си колана и потегля.След 50 метра го спират КАТ-аджийте и му пишат акт за без колан.Нямаше ли писано някъде,че при маневра е позволено да не се слага колан и нещо за частните имоти и т.н. и има ли шанс да се спечели евентуално обжалване?В акта има и нарушение за сенник на предното стъкло,което прави глобата 70 лева+8 точки и по закон може да се обжалва.
Имам и друг въпрос,който също е свързан с колана.При запален автомобил,седящ в покой на място по думите на чичко полицай колана трябва да е поставен,но какво става когато аз съм запалил колата,отворил съм предния капак и си доливам антифриз-акт ли трябва да ми пишат,че съм без колан?
maksi написа:Значи нарушението се извършва на паркинга,а акта се пише извън него
kibo_tom_8440 написа:За съжаление разпоредбата в ЗДвП е категорична, че щом превозното средства е в движение следва да се сложи обезопасителен колан.
цитат:
Раздел ХХV
(Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)
Обезопасителни колани, защитни каски, системи за обезопасяване на деца
Забележка към параграф Практика по алинеи
Чл. 137а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водачите и пътниците в моторни превозни средства от категории M1, M2, M3 и N1, N2 и N3, когато са в движение, използват обезопасителните колани, с които моторните превозни средства са оборудвани.
Значи тук не е регламентирано движението къде става - паркинг, черен път, на село, на поляната и т.н. Щом превозното средство е в днижение си длъжен да поставиш колана.
Не мисля, че обжалването ще ти помогне в случая.
slavi_tdi написа:Искам да попитам ако ти напишат фиш и до 7 дни него платиш какво става.Нешто чувам че ако него платиш минава автоматично на акт и се вземат и точки.
На мен ми писаха 20 лв. фиш за неправилно паркиране и несам го плащал а 7 дни минаха оддавна и сега незнам какво се случва.
vw_golf_4_tdi написа:slavi_tdi написа:Искам да попитам ако ти напишат фиш и до 7 дни него платиш какво става.Нешто чувам че ако него платиш минава автоматично на акт и се вземат и точки.
На мен ми писаха 20 лв. фиш за неправилно паркиране и несам го плащал а 7 дни минаха оддавна и сега незнам какво се случва.
акт+точки ако се взимат за такова нарушение
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 31 госта