Смяна гумички или сегменти? Загрява в града! РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Смяна само на гумички или смяна и на сегменти?

Мнениеот lion_heart002 » Пон 12 юли 2010 18:20

Ако има нужда да се сменят се сменят на свалена глава и се набиват с азот доколкото ми е известно!Пробвай първо с гумичките преди по-сериозния ремонт и ги питай ако няма да си ги сменяш ти какви пари ще искат,100 лв пряко сила излиза,айде при теб да е 120 понеже си 16 клапана!

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Пон 12 юли 2010 18:22

За водачите братле се сваля тиквата. По-лошото е, че тогава се сменят и клапаните и задължително се райбероват и напасват от определени хорица. Там парите са като за смяна на сегментите. А сегменти се прецакват най-вече от прегряване на мотора. Виждал съм много поражения-изтънели и меки, затиснати в канала си и какви ли не сегменти. Пробвай първо с гумички и ако е зле, прави по-надолу. :012:

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Пон 12 юли 2010 18:27

lion_heart002 написа:Ако има нужда да се сменят се сменят на свалена глава и се набиват с азот доколкото ми е известно!Пробвай първо с гумичките преди по-сериозния ремонт и ги питай ако няма да си ги сменяш ти какви пари ще искат,100 лв пряко сила излиза,айде при теб да е 120 понеже си 16 клапана!

Значи те ми искат 100 лв труд само за смяна на гумичките на клапаните! аз гумички на клапани съм си купил както и гарнитура за капака на главата!
Казаха обаче, че при тоя разход едва ли щяло да се оправи само от гумичките! било за сегменти :? и ми сочат един Мерцедес 240E, който харчил по 6 литра масло на 10000 км и му сменили първо гумичките пък не се оправило и продължило да харчи масло и сега го отваряли два пъти според техните думи и на собственика му било излязло двойно по-скъпо като труд :!:
Което има донякъде логика ама........ще те послушам и ще пробвам първо само със гумичките, щото и сегменти ако трябва да сменям отива на доста пари :( и ми е притеснено пък това за луфта във водачите, единствено мога да се надявам да е в допустимите граници, иначе трябва да се сваля и главата мамка му :?
Иначе за цялостен ремонт ми искат 300 лв труд + 100 лв за стругар престъргване на ръбчето което е образувано от гарнитурата!
отделно сегментите са си цифра и те (115 лв за оригинални заводски за едното бутало за 4 те става 460 лв само сегменти :? и ще ми отиде по добре да сменя колата мамка му), те ми казаха че за Мерцедес сегментите били по 27 лв за едното бутало :shock което ме втрещи и естествено ги попитах читави ли са тия сегменти че са толкова ефтини и то за Мерцедес :bishop те казаха читави са и че са нямали оплакване досега :| абе странно!
Също ми казаха че задължително при ремонта се сменяли и биелни лагери, както и водачи на клапаните ако са износени!

Последна промяна от moreg на Пон 12 юли 2010 18:39, променено общо 1 път.

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Пон 12 юли 2010 18:39

100 лв е що-годе приемливо...все пак е София...Гумичките са по 2лв на клапан качествените!А иначе тези момчета на знам колко са ти близки,обаче може да ти кажат,че са ги сменили.....а всъщност да не са...Ако можеш стой там по време на процедурата!!!Гумичките се сменят без да се сваля тиквата!

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Пон 12 юли 2010 18:40

lion_heart002 написа:100 лв е що-годе приемливо...все пак е София...Гумичките са по 2лв на клапан качествените!А иначе тези момчета на знам колко са ти близки,обаче може да ти кажат,че са ги сменили.....а всъщност да не са...Ако можеш стой там по време на процедурата!!!Гумичките се сменят без да се сваля тиквата!

Така и ще направя! там ще стоя докато работят!

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Пон 12 юли 2010 18:56

Чудесно!Абе колега,ти 7 години си го карал без да смениш нито веднъж тези гумички ли??? :applause: Значи мотора не ти е създавал проблеми никакви! Ще споделиш какво е станало след смяната на гумичките,но мисля,ще си решиш проблемите!А и 100 лева за труд пред 400 е доста по-поносимо...

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Пон 12 юли 2010 19:06

lion_heart002 написа:Чудесно!Абе колега,ти 7 години си го карал без да смениш нито веднъж тези гумички ли??? :applause: Значи мотора не ти е създавал проблеми никакви! Ще споделиш какво е станало след смяната на гумичките,но мисля,ще си решиш проблемите!А и 100 лева за труд пред 400 е доста по-поносимо...

Значи 7 години си го карам без да сменям нищо освен свещи! ама си го карам и му доливам масло :oops: е писна ми ще фалирам вече :? иначе колата си върви екстра! ще пиша обезателно какво е станало след смяна на гумичките, като мина поне 1000 км ама то ще си проличи веднага!
Тоя моя е от първите KR ри 87 ма година ветеран с тънките колектори! бая е каран не от мене де! аз съм му навъртял откакто съм го купил около 30000 км и върви добре!
Мисля си обаче че двигателя е на мининум 300 000 км ама никога няма да разбера на колко е точно, щото са връщали километража, радомирските апаши!

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Пон 12 юли 2010 19:52

Колега, тия те метат по върбите брате, какви са тия сегменти за 115 лева бе? Това е цена за комплект бутало и сегменти за твоята кочина и то маркови а не "КИНГ". Сменяй си майсторите, щото са те набарали, че нищо не разбираш и ще те кецат на сухо... :horror: death
... па и 100 лева за престъргване на главата... тц тц тц , това е 45 лева бе... :bishop

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 12 юли 2010 20:25

След толкова глупости в темата, нещо изясни ли ти се?
Почвай от гумички, нататък е лесно...
:beer

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Вто 13 юли 2010 7:42

fantomasss написа:Колега, тия те метат по върбите брате, какви са тия сегменти за 115 лева бе? Това е цена за комплект бутало и сегменти за твоята кочина и то маркови а не "КИНГ". Сменяй си майсторите, щото са те набарали, че нищо не разбираш и ще те кецат на сухо... :horror: death
... па и 100 лева за престъргване на главата... тц тц тц , това е 45 лева бе... :bishop

Еми бате това 115 лв е цена за комплект оригинални заводски сегменти, поне толкова казаха, че струват в Unitrade! няма да ги купя то това ясно, няма да сменям и сегменти това също е ясно!
Ще си сменя гумичките и ще си карам :wink: ако продължи да харчи масло, ще сменя колата и работата ще се оправи :beer
Благодаря на всички, които се включиха и дадоха ценни за мене съвети!

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Вто 13 юли 2010 8:05

moreg написа:
fantomasss написа:Колега, тия те метат по върбите брате, какви са тия сегменти за 115 лева бе? Това е цена за комплект бутало и сегменти за твоята кочина и то маркови а не "КИНГ". Сменяй си майсторите, щото са те набарали, че нищо не разбираш и ще те кецат на сухо... :horror: death

Еми бате това 115 лв е цена за комплект оригинални заводски сегменти, поне толкова казаха, че струват в Unitrade! няма да ги купя то това ясно, няма да сменям и сегменти това също е ясно!
Ще си сменя гумичките и ще си карам :wink: ако продължи да харчи масло, ще сменя колата и работата ще се оправи :beer
Благодаря на всички, които се включиха и дадоха ценни за мене съвети!

Ако това е цената за всичките 4 бутала съм съгласен, но ти беше споменал по-горе 115 лева за 1 бутало и аз изпращях... :horror: :dummy: Както и да е, като смениш гумичките сподели има ли файда от цялата работа, или ще сменяш и друго или колата... Успех колега! :да:

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Вто 13 юли 2010 8:47

Значи 115 лв струват само 3 те броя сегменти без буталото!
това говориме за пълен оригинал VW колега! то наистина е безбожно скъпо ама толкова искат германците какво да правиме :(
Сметни 115 лв x 4 и ти става ясно колко идват оригиналните сегменти за тая кола :banghead:
Ще споделя естествено, но мисля да се оправи само от гумички! сегменти няма да сменям, то по добре колата да сменя :D не си заслужава просто!
А относно оригиналните части, с тях просто забравяш за всякакви проблеми! избягвам алтернативните защото толкова съм патил, че ми е идвало да се разкъсам от яд :banghead: :banghead: :banghead:
По добре някой лев отгоре, отколкото после стотици левове отгоре, това поне ми показва практиката!
Помня имаше един теч от двигателя на един семеринг, който беше сложен на много кофти място, и смяната му ми отне половин ден нерви, пот, кръв по ръцете и псувни, смених го с някакъв алтернативен, и минах 10 км и пак протече :horror: идваше ми да се гръмна :screwy след това си купих оригинален естествено доста по-скъп от алтернативния и пак след половин ден нерви, пот и рани по-ръцете го сложих и работата заспа!
Е от тогава просто винаги слагам оригинални части особенно на отговорните места

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Сря 21 юли 2010 10:07

Така огънат сегмент на какво ви намирисва? прегряване или? :?
Изображение

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Сря 21 юли 2010 14:16

Ако така се в извил при ваденето-да...на блока хонинга да не е станал син???Щото тогава положението е неспасяемо-казвам го от личен опит...

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 21 юли 2010 17:25

Прегряван е. Виж да няма повлякло по буталата. Ако няма, нови сегменти и си готов.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”