Направо ще опиша случката която ми се случи днес.
Звънят ми на домашния телефон вчера, жена ми си е била в къщи и разговаряла със служител на НАП който попитал за мен и къде съм. Жена ми обяснила, че съм на работа. Служителя казал НЕЗАБАВНО да отида при тях, защото имали въпроси към мен, при което жена ми настръхнала. Звъни ми по телефона и ми обяснява, че най-късно днес до обяд да отида. Отивам аз сутрита в 9 часа преди работа за да не закъснея, и жената която се е обадила ме прие и почва да ми обяснява как трябвало държавата да ми върне 5.06лв., но нямало да ми ги преведат понеже съм имал неплатени глоби от 2001 и 2002г. съответно 100лв. и 15лв. Попитах това са глоби от преди 8-9 години давност нямат ли? Отговори ми, че явно системата не ги е свалила като с изтекла давност и си ми стоят. Попитах от къде са тези глоби, на какво основание са, за какво са, от кого са, не можа да ми отговори на нито един въпрос - имаги в системата значи са от нещо?!?!?!
Имах акт преди 2 години и като отидох да си платя глобата платих и още един за минал период и с това задълженията към КАТ свършват.
Как мога да разбера от какво са глобите и за какво след като НАП незнае?

НАП що за чудо е?!?!?!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Re: НАП що за чудо е?!?!?!
Честито колега
Системата им се нарича СУП а те на галено и викат СУПАТА. И наистина е пълна чорба. Всички публични задължения имат 5 годишен давностен срок. И започват да текат от годината следваща годината на възникването им. Таке че хич не се притеснявай за актовете и им тегли една майна. Ако те карат да подписваш нещо внимавай, защото има случаи на прекъсване на давноста ако ти сам собственоръчно декларираш, че имаш такова задължение. Пиши, че всичко си платил и да си гледат работата!!!

- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
embi4a написа:Ако те карат да подписваш нещо внимавай, защото има случаи на прекъсване на давноста ако ти сам собственоръчно декларираш, че имаш такова задължение. Пиши, че всичко си платил и да си гледат работата!!!
Ъъъъ, лошо! Подисах, че няма проблем да ми ги удържат тези 5лв. от едната от сумите.

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE

демек си подписал , че имаш задължения
трябваше да се консултираш преди да подписваш
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Еми така е, докато не си знаем елементарните права ще плащаме измислени глоби и ще ни го слагат постоянно 

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
сделка с дявола..
сега на тая патка ще и вдигнат бонуса, че е изтискала невинен данъкоплатец за сума, която по закон вече не дължи
сега на тая патка ще и вдигнат бонуса, че е изтискала невинен данъкоплатец за сума, която по закон вече не дължи
- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тъпо... ще чакам още 5 г. и пак ще изтече давноста.
На босия няма как да вземат цървулите

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
filipov написа:Тъпо... ще чакам още 5 г. и пак ще изтече давноста.
не, точно. 2012-2013 ти изтича абс. давност от 10г
мани ги, аз ако съм нищо няма да плащам. какви данъци, какви 5 лева? (тва е много на място
)
красьо черния имал 95 хиляди, като ги плати - тогава да търсят и нормалните хора. тия герб се оказаха най-големите боклуци

красьо черния имал 95 хиляди, като ги плати - тогава да търсят и нормалните хора. тия герб се оказаха най-големите боклуци

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
filipov -1 вата ти грешка е, че си отишъл без да си призован по надлежния ред с писмо с обратна разписка.
Твоето е : "една жена каза.." Откъде може да си сигурен , че който се е обадил по телефона е от НАП
Твоето е : "една жена каза.." Откъде може да си сигурен , че който се е обадил по телефона е от НАП
директен отговор на въпроса-това е държавна агенция,която насила прибира пари от отрудените,бедни ,нещастни българи и ги дава на мързеливите ,нагли и агресивни цигани ,защото :
1.винаги идват някакви избори и трябват гласове,а те гласуват организирано
2.управниците ги е страх от тях
3.българина-белия-трябва да се мачка,да е с ниско самочувствие,в калта...
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
kiko написа:директен отговор на въпроса-това е държавна агенция,която насила прибира пари от отрудените,бедни ,нещастни българи и ги дава на мързеливите ,нагли и агресивни цигани ,защото :
За съжаление е така ! Нищо против циганите , но само те трепят хора и остават ненаказвани ...
п.с. Малко не в помощ на колегата , обаче си е самата истина !
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
И сега колегата може да ви прати благодарствени телеграми, че двамката сте причина за заключването на темата.
Както и да е!...
Както и да е!...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”