Здравейте колеги,
Към колата ми има интерес от чужденец.Въпроса ми е следния как би трябвало да стане продажбата,защото той иска да ми преведе парите и аз да ми пратя колата с автовоз или нещо такова.Но аз незнам как ще стане това като трябва да имаме договор.И друия ми въпрос е някой има ли идея какви са тези такси защото аз не успях да му разбера писмото много много.
Hello
I have pus to go has the bank to transmit your coordinates to them and to regulate the methods of sending of the 2300€ on your account and my bank made me share owing to the fact that you and I would have expenses of about 480 € to pay each one for the validation of the transfer for me it is not a problem and thus I will make you a transfer of the lump sum is rising sale raised of 480 € so that you are not in deficit at the time of the cashing of the sum on your account
(2300€ + 480 €) the car thus returns to me to 2 780€., I clearly explain you the case of the taxes to be paid, as my bank explained it well to me the net value i.e. the 2300€ added with the 480€ is the sum which you must once recover at the time of the cashing at your bank the transfer validated the total transfer rises with 2 780€. In other words, actually you do not pay practically anything.
Bank BCEAO stated to me that we pay this tax so that it can follow the traces and also know the destination and the origin of the funds, to avoid all money reason whitenings for which the BCEAO requires initially a strict control before the account of the recipient is credited with the sum. And thus I await your ok for the tax of validation in order to return tomorrow has my bank to forward the 2 780€. on your account, the company of forwards will contact you after the transfer of funds to regulate the methods of removal of the vehicle
In waiting of your news as fast as possible
Помощ за продажба на Автомобил.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Помощ за продажба на Автомобил.
Пръжка е това само да знаеш.
Вече както си прецениш. И моя пасат искаше да го купува един Италианец...
Прави ти превод обаче след време ще иска да му платиш таксите за превода, които са около 50-100 евро, и съответно пари няма да видиш защото ти се праща фалшив мейл от Western Union или Money Gram или Ebay и т.н.
Вече както си прецениш. И моя пасат искаше да го купува един Италианец...
Прави ти превод обаче след време ще иска да му платиш таксите за превода, които са около 50-100 евро, и съответно пари няма да видиш защото ти се праща фалшив мейл от Western Union или Money Gram или Ebay и т.н.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Според мен това си е чиста пирамидка!
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако прочетеш внимателно,вече му ги иска и то не 50-100евро а 480евро
Не се спират.Колега не му се хващай на въдицата.

Не се спират.Колега не му се хващай на въдицата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нарочно е написано неразбираемо, а и всичко е чиста лъжа за разноските, данъците, банката да следяла плащанането и тн.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Абсолютна измама, тая схема я разисквахме вече някъде
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
hooligan_sk написа:Абсолютна измама, тая схема я разисквахме вече някъде

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Отключена по молба на автора.
- Ikov_VR
- Автомобил: Vw Passat b5.5
- Двигател: AVF
- Контакти:
Мерси
Относно измамата има 1 който ми се струва сериозен.Пратил ми е снимка на Паспорта си и тн. Дайте по едно мнение пускам ви цялото писмо.
Ok I like the car and the price is right for me, but on the car I suggest you view my situation as you pay by bank transfer, so if you could trust me to send you a copy of my passport and ask you me send a copy of your ID card for more than two-sided confidence domicile and address us could not come see the car before buying it, we need this car urgament
For input, I would not send me home after receiving the sum from your account.
I am ready to take the vehicle to your point, and then as soon as you send me your bank account number (identity Banking) I visit my bank ordered to transfer the money into your account and my bank will contact you share or by mail, fax or phone and you send the documents.
Normally when such documents issued, the money is visible on your account within 2-3 days and therefore, that, upon receipt of the money I will send my wife to take the car and you get everything that goes with a Once the transfer is so that you and I can be as clear as possible in this transaction I ask you to send me a contract of sale
If you agree, please send me all the documents mentioned above as soon as possible.
BIC CODE:
IBAN
Account Number:
Full Name of account holder:
Address of account holder:
Sincerely,

Относно измамата има 1 който ми се струва сериозен.Пратил ми е снимка на Паспорта си и тн. Дайте по едно мнение пускам ви цялото писмо.
Ok I like the car and the price is right for me, but on the car I suggest you view my situation as you pay by bank transfer, so if you could trust me to send you a copy of my passport and ask you me send a copy of your ID card for more than two-sided confidence domicile and address us could not come see the car before buying it, we need this car urgament
For input, I would not send me home after receiving the sum from your account.
I am ready to take the vehicle to your point, and then as soon as you send me your bank account number (identity Banking) I visit my bank ordered to transfer the money into your account and my bank will contact you share or by mail, fax or phone and you send the documents.
Normally when such documents issued, the money is visible on your account within 2-3 days and therefore, that, upon receipt of the money I will send my wife to take the car and you get everything that goes with a Once the transfer is so that you and I can be as clear as possible in this transaction I ask you to send me a contract of sale
If you agree, please send me all the documents mentioned above as soon as possible.
BIC CODE:
IBAN
Account Number:
Full Name of account holder:
Address of account holder:
Sincerely,
- lud_dj
- Автомобил:
- Двигател:
Тези номера вече са сериозно подгонени в Италия заради големи измамии и то чрез Уестър юниан , почти във всяка поща има изпратен мейл да се внимава супер много със такива зделки !
- mr_bush
- Автомобил: Vw Transporter T6
- Двигател: 2016
на твое място не бих се доверил!!
Да идва да дава парите КЕШ!
Да идва да дава парите КЕШ!
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
след като жена му ще вземе колата, нека донесе парите кеш!
иначе ми смърди яко тва предложение, като горното!
иначе ми смърди яко тва предложение, като горното!
- Ikov_VR
- Автомобил: Vw Passat b5.5
- Контакти:
ами точно тва му написах.Ще видим какво ще отговори
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Абе не се занимавайте с глупости, многократно се написа... Това са гадни негра които това им е професия - да мамят. Докато работех в банка едно момче преведе 400 долара в Сенегал, и бях усетил каква е работата и го молих да се откаже, но не, преведе ги и хапна дръвцето... Също има начин да ти вземат парите само ако им дадеш твойте данни и ИБАН. Помислете малко, кой ще тръгне да купува кола от България, камо ли някакъв който не може да напише 1 дума на английски без грешка 

- hashashin_BAC
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ако си му писал да дойде и да я взема в кеш няма да ти отговори най-вероятно.
Не се връзвай на тези глупости,хора никога, никога не си даваите личните данни, било от пасторта или банкови или каквито и да са.
Работил съм за вестерн унион точно в италия, ако не ти вземат парите, то ще изперат пари чрез твойте лични данни.
В италия в момента има закон който слага таван на сумата която може да прашташ на един път и на месец.
За това крадът лицхни дани по всевъзможен начин.
Но тези данни не се използват само за вестерн унион.
И едно съветче:
Никога не даваите акаунт и парола, ако ви ги поискат, без значение кой, дори от банките нямат право.
Внимавайте с такива измекиари, другото което, в техните дурйави могат да си купят кола по-евтино и с много по малко разправий.

Не се връзвай на тези глупости,хора никога, никога не си даваите личните данни, било от пасторта или банкови или каквито и да са.
Работил съм за вестерн унион точно в италия, ако не ти вземат парите, то ще изперат пари чрез твойте лични данни.
В италия в момента има закон който слага таван на сумата която може да прашташ на един път и на месец.
За това крадът лицхни дани по всевъзможен начин.
Но тези данни не се използват само за вестерн унион.
И едно съветче:
Никога не даваите акаунт и парола, ако ви ги поискат, без значение кой, дори от банките нямат право.
Внимавайте с такива измекиари, другото което, в техните дурйави могат да си купят кола по-евтино и с много по малко разправий.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”