Почистване на интеркулер на G4-ASZ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
turbalan1
Автомобил:
Двигател:

Re: Почистване на интеркулер на G4-ASZ

Мнениеот turbalan1 » Съб 01 май 2010 19:19

Попринцип няма да литне колата не е и като с FMIC,но не е и като да е пълен вътре с лайна и гаранция ще има по добро охлаждане.Иначе ако търсиме осезателен ефект и 10hp отгоре си прав :да:

Потребителски аватар
The_Game
Автомобил: Golf IV
Двигател: ALH 1999

Мнениеот The_Game » Съб 01 май 2010 20:54

Не е психологически. Аз определно го усетих щото беше яко задръстено всичко :012:

Потребителски аватар
Luciano
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Съб 01 май 2010 22:34

Дамяне, за свалянето трябва да свалиш предната броня и казанчето за чистачките - под него са болтовете, които държат кулера. Успех!

Batmylen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Batmylen » Пон 03 май 2010 21:34

Аз колега свалих цялата въздушна система и измих всичко с бензин 1 час на слънце палиш колата и не вкарваш последната тръба в главата 10-ина минути да издуха всичко държиш около 2000 оборота проверяваш всичко да е сухо вкарваш тръбата в главата и газ успех колега.

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Пет 07 май 2010 19:19

Здравейте колеги, днес и аз се заех с тази процедура и като свалих бронята бях ужасен от вида на интеркулера... направил съм няколко снимки на интеркулера, искаше ми се да снимам всичко, но бях много мръсен и нямах възможност.

:shock :shock :shock :shock :shock
Изображение

дупките
Изображение

чистичък вече
Изображение

имаше дупки на клетките нямах си идея от какво и как са станали, откарах го на един майстор дето се занимава с лепене на брони, радиатори и т.н. каза че ше го залепи...отивам след час да го взема надувам с устата :shock пак издиша и то стабилно! отворихме го от едната страна и на алуминиевия корпус около 7-8см. цепнатина и вече ми стана ясно че кулера е претъпял удар... чудихме се кво да го правим в 17 часа (мислехме за заварка с аргон, но беше късно вече, пък и почивен ден) почукнахме го леко да се прибере цепнатината и го залепихме с някакъв силикон (черен издържал до 180 градуса) изсушихме го с пистолет за горещ въздух, надуваме с уста - няма пробойни иии се запътих към колата да го слагам! Обаче докато пътувах натам ми минаха едни мисли за тоя силикон дали няма да се разтопи или да се раздроби с времето и да стане голяма беля за двигателя!? Както и да е сложих го на колата, запалих я, вече не съскаше като "кобра", надува си маркучите доста по-силно от преди, направих едино кръгче на квартала поопипах кулера не издишаше... Майстора ме пита как е вървяла тази кола? А странното, е че колата не ми се е струвала без мощност въпреки че кулера е издишал...

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Съб 08 май 2010 11:51

вече мога да кажа че имам кола с турбо (но докога, не знам...) heavy metal zork

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 08 май 2010 13:45

rocky написа: Майстора ме пита как е вървяла тази кола? А странното, е че колата не ми се е струвала без мощност въпреки че кулера е издишал...

И аз това исках да попитам :shock Но като гледам как се хвалиш че вече имаш кола с турбо май си разбрал че преди това турбото е духало не където трябва и само си си мислел че колата върви :))

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Съб 08 май 2010 15:10

Турбината надуваше и колата вървеше, но не с пълна мощност сега има разлика и се осеща, че кулера е издишал по малко... само силикона дето лепихме ме притеснява, колеги дайте някакво мнение... :oops: До колко градуса достига въздуха в кулера? Също и налягането ме притеснява да не разпердуши тоя силикон... :?

Потребителски аватар
The_Game
Двигател: ALH 1999

Мнениеот The_Game » Нед 09 май 2010 20:54

Има един канал на ВАГА който показва "Intake Air Temp" който ти показва темературата на въздуха, който гълта колата, но незнам къде е точно датчика (дали след или преди кулера) но при мен наи много е стигало до към 38 градуса. Но не се притеснявай шом пише че е до 180 градуса ще издържи на температурата,само се чудя дали не може да се разпада от налягането :?

Потребителски аватар
Psychopath
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Psychopath » Нед 09 май 2010 21:24

Датчика за температурата на входящия въздух е в МАП сензора,който е поставен от горната страна на кулера,нещо като 2 в 1 -налягане и температура.

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Съб 26 юни 2010 21:04

Колеги дойде време да взема "нов" интеркулер (за да не отварям нова тема за интеркулер ще ползвам тази), в момента съм Лондон и знам една много богата на части морга и мисля да купя от там кулер втора ръка. Как да позная че кулера е за моята кола, всмисъл има ли сериен номер и какъв е, че като свалях моя въобще не ми мина през ума да разгледам за данни!? Колата е Голф 4 ASZ :beer

Потребителски аватар
Psychopath
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Psychopath » Съб 26 юни 2010 22:20

rocky написа:Колеги дойде време да взема "нов" интеркулер (за да не отварям нова тема за интеркулер ще ползвам тази), в момента съм Лондон и знам една много богата на части морга и мисля да купя от там кулер втора ръка. Как да позная че кулера е за моята кола, всмисъл има ли сериен номер и какъв е, че като свалях моя въобще не ми мина през ума да разгледам за данни!? Колата е Голф 4 ASZ :beer
1J0 145 803 M -Това е оригиналния парт номер на кулера за твоята кола!

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Съб 26 юни 2010 23:57

мерси колега :да:

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Сря 21 юли 2010 15:07

Здравейте колеги, пак съм аз с този кулер :D надявам се за последно, не намерих кулер втора ръка затова си купих нов на Valeo. Та имам един въпрос, на новия кулер има мап сензор и на оригиналния естествено има и се чудя дали да ги сменя, да си сложа оригиналния сензор на новия кулер? Въобще възможно ли е и има ли смисъл? :beer

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 21 юли 2010 17:34

Ако са с еднакви номера невиждам смисъл, молзвай си новият. Междудругото каква е цената на кулера и от къде го купи :roll: ?

Може и на лични :)

Върни се в “Дизелови агрегати”