Алфа 155 8V e с верига. Нито намирам мотора за шумен, нито за маломощен. С 2 горни разпределителни вала е и има запас от свещи и бубинина всеки цилиндър .

Има си регулировка на опъването на веригата и я дават, че издържа само 500 000км и малко нагоре.
ПС Имах служебен бус Тойота Хиаце 1985г набор. Мотор 2 л бензин с долен разпределителен вал задвижван от зъбно колело . Беше и с хидравлични повдигачи. Направо бях очарван от тази машинка. Голямо 8 +1 местно возило, но много маневрено.С кормилна кутия е , а волана се върти много лесно. много бягаше докато мотора стана за ремонт на 2 500 000 км / но свалянето на блока е голямо премеждие а и поизгни купето доста и го пенсионираха./
По мотора са сменяни 2 пъти сигментите и то с нормални.Никой не е пипал зъбните колела на нагренажа. така, че и зъбните колела , ако са направени като хората са дълговечни.
С долен рапределителен вал и къса верига без опъване бях и Фиат 125Р, Застава Юго 45.На веригата имаше инерционни зъбчетас които се разтваряха при движение и се убираше лабината. Верига се сменяше след 65000м до 85000 км .Познава се по характерното притракване по ангренажния алуминиев капак.Виждал съм пробити капаци.
Доколкото си спомням на Москвич 408 зъбното олело беше от текстолит и затова се износваше.