2000 лв за превишена скорост !!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Re: 2000 лв за превишена скорост !!

Мнениеот sam_boha » Вто 20 юли 2010 18:32

"ЗА" съм всякакви " крайни " мерки . За мен алкохол + кола = без книжка за винаги ... Трябва яка резачка , според мен , иначе всеки го дебне в гръб " свръх мастър на педала " , който засича , прави тройни , четворни и всякакви изпреварвания , защото " тия к'во се влачат като баби с 90 ? Тука си има видимост , а и моята кола , дето е с чип ,си иска жега ..."...а и забравих :" пък и на мен не може да ми се случи , аз да не съм като оня - Лауда , калпав ?!."
Един мой преподавател каза (по друг повод) : Когато няма съзнание , трябва принуда !Прав е !!!
Защо тези , които карат извън Б-я , спазват всички правила там, а тук всяко ограничение се подлага на съмнение , разискване и охулване ... пък не дай си боже да се сложи нова глоба - кански вик - олелеййй , изгориха ни душите тия...Не е само за пари работата (нека си крадат) ,добре е ако ни се създаде навик да спазваш предписанията на онези табели дето стърчат ... Лично съм попадал в ситуация : идва знак 60 преди завой , аз намалявам , този зад мен тръгва да ме изпреварва и в средата на завоя видя , че има полиция , скок на спирачката , заплашително залюлаване , минава плътно зад мен в опит да се скрие и ни спряха . На мен ми подадоха сигнал да продължа , онзи - не знам какво го правиха . Е не е ли простотия ? Имаш ограничение , нямаш видимост( значи има нещо , което може да те изненада ), но нееее - аз ще газирам , да не съм пенсия . Я дай 2 пъти по 2000 и да видиш как ще се сприятелиш с 3-та скорост .И ако това е цената да няма толкова сакати и мъртви , смятам , е редно да я платим .

Потребителски аватар
vankatajawa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankatajawa » Вто 20 юли 2010 18:36

И аз съм за,защото съм спестил около 100000лева от каране на мотора с 200км/ч по магистралата така че една глоба би ми дошла доста добре

Потребителски аватар
f1ka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот f1ka » Вто 20 юли 2010 18:38

Горе доло си прав за някой неща познавам около 4 -5 полицая в града колите им са целите във фолио от най черното .. и никой нищо не може да каже ... е как нали са органи на реда ...... пък като видя някоя патрулка направо умирам от смях .. такова каране никви правила не спазват пък искат от нас да ги спазваме .. абе всичко е толкова омотано и объркано че нямам думи всеки си прави квото си иска както му е удобно на него ....
Последно като ме спряха за фолио на предните стъкла .. полицая ми вика като видеш моята кола цялата в фолио тогава сложи и ти ...... Пък тяхните са целите в фолиоо :не: :не: :не: :не: :не: ... късам го пред тях .. отивам и на другия ден за 40 мин пак си слагам и така .. mhihi няма начин иначе ....закона трябва да е равен за всички death

luidio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luidio » Вто 20 юли 2010 18:50

Имам познат, полицай, даже 2ма за тях правила не вжат насрещното фолио насекаде фарвое тамни секви простотии и после дай да ти пишеме за фолиото за незнам си кво за незнам си що един въпрос? карали ли сте осветени ?
Не съм карал никога пиян , но 1 път направих грешката да се кача да каравм осветен защото просот умирах то не може да караш с повече от 20 км незнаеш кво стаа ма за тва нема закон нали и глоба

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Вто 20 юли 2010 20:42

Защо не снимат други коли ???

Изображение
Бегло съм ги гледал , но ми се струва , че и трите коли са Голф ???

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Вто 20 юли 2010 21:27

8) Ljubon съгласен съм.

Цариградско дори не е проблем.. за последния месец се нагледах на камикадзета по отсечката Враца -София .

Дори вече не ги броя изпреварващите срещу мен. На отиване или връщане все си ги има.А преди години нямаше такова нещо..(шофирам 12-та година) човеците се изродиха.. вижда те и продължава да изпреварва и ти святака все едно си нищо " бегай,махай се да мина".

Извънградското требе да е фраш с камери за неправилно изпреварване требе книжка за 3 месеца и 900 лв. Последният път карах бус с закачен компресор отзад. Почнаха да ме надминават 2 коли а отсреща кола си кара.. стигнаха м идо средата.. а човека отпред се уплаши стъпи на спирачките усука се.. оцеля.. а смрадовете набиха кой каде намери . Сигурен съм ,че всеки има купища срещи с тиа идиоти ..ама много на често вече.. :beer

Потребителски аватар
goshy
Автомобил: 2009 VW Tiguan
Двигател: 2.0 TDI

Мнениеот goshy » Сря 21 юли 2010 11:07

Според мен с тая глоба + поне 6 месеца без книжка, защото богатите няма да им пука.. Ще карат и ще си плащат. А ако има и отнемане на книжката според мен поне малко ще се замислят...

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 21 юли 2010 11:13

goshy написа:Според мен с тая глоба + поне 6 месеца без книжка, защото богатите няма да им пука.. Ще карат и ще си плащат. А ако има и отнемане на книжката според мен поне малко ще се замислят...

И без книжки ще карат и ще кихат на ченгетата...
Затова за "недосегаемите" трябва да има дрънголник или общественополезен труд - да събира фасове на площада и да размишлява за следващия път...

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 21 юли 2010 11:27

luidio написа:

Става дума за 80км НАД ограничението. А причинита в града да се кара с до 50 е, че ако превозно средство блъсне пешеходец с тази скорост има 80-90% (според различни статистики) шанс пешеходеца да оживее. Само с 10км/ч повече, тоест с 60, вероятността се обръща - 80-90% шанс за фатален изход.

Ама мани ги тия висшисти, те са тъпи, ти знаеш най-добре :screwy

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 21 юли 2010 11:43

luidio написа:...да ми турат 2000 лева че ме спрели на 202ра с 80 км при ограничение 50 където пътя е като миагистрала...

Както каза колегата над мен става въпрос за превишаване на ограничението с 80км/ч. демек 50+80= да минеш по 202ра с 130км/ч. Тази улица и поредното безумие - прекрасна отсечка с 6 пътни ленти и пешеходна пътека. ако го покажем на някой нормален човек ще ни се смее...

Потребителски аватар
f1ka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот f1ka » Чет 22 юли 2010 12:45

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 22 юли 2010 13:04

Мисля че трябва да са в ЕВРО глобите както в Гърция, за да може малко от малко да ни е страх когато пътуваме! Поне 90% от нашите "Карачи" нямат страх от Полицията, и затова си правят каквото искат! При повтаряне на нарушението от 2000 лева направо в затвора да си намери партньор, или да яде бой всеки ден! И така малко от малко ще се оправиме! Пък ако те хванат с Анти Радар в колата направо 4000 Евра и готово. Иска си СЕЧ!

Потребителски аватар
f1ka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот f1ka » Чет 22 юли 2010 13:18

IceHeart написа:Мисля че трябва да са в ЕВРО глобите както в Гърция, за да може малко от малко да ни е страх когато пътуваме! Поне 90% от нашите "Карачи" нямат страх от Полицията, и затова си правят каквото искат! При повтаряне на нарушението от 2000 лева направо в затвора да си намери партньор, или да яде бой всеки ден! И така малко от малко ще се оправиме! Пък ако те хванат с Анти Радар в колата направо 4000 Евра и готово. Иска си СЕЧ!

Нещо такова :horror:

http://www.youtube.com/watch?v=zadq9usA ... r_embedded

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Чет 22 юли 2010 13:37

А категория му е майката. mhihi

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Чет 22 юли 2010 13:48

Само така бе.
2 хиляди да е, ама евро.
Аман от повярвали си селяндурчета с бракми по 70 коня.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”