Проблем с температурата Пасат 1.9тди 99година АФН
- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с температурата Пасат 1.9тди 99година АФН
Колеги става въпрос за пасат 1.9тди 99година АФН на мой много добър проятел проблема е следния в града няма никакъв проблем загрява си перфектно държи си 90 градуса дори и в задръствания по 1 час, но наскоро ходихме извън града и на магистралата го понастъпи малко 140-150 покара така малко и колата дигна температурата малко над 90 което доколкото знам не е нормално задържа я с тази скорост и температурата достигна към 100 градуса и той върна газта на 120 и след 15 секунди температурата спадна на 90 градуса.Не вярвам да се товари нещо се пак скороста не е толкова висока интересното е че като мине 130 140 почва да дига температурата.Искам да поясня че колата не губи вода след като пристигнахме казанчето си беше на max.Аз имам пасат 2001 avb и при него няма такива проблеми при такива скорости и моля ако някои колега може да помогне да сподели че така е малко притеснително.
- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с температурата
Да си погледне водата в казанчето, след това ако има къде датчика за температурата и накрая може би водна помпа, май друго не се сещам 

- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Колега колата е всеки ден пред очите ми тъй като това приятелче ми е и колега антифриза си е добре гледаме го всеки ден и ние си помислихме датчика на температурата но незнаем как да проверим дали е от него.А водната помпа дали е възможно това да е симптом от нея ?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Външна промивка на радиаторите
, ако е с клима не е много лесно ... Патил съм , това беше проблема при мен - пълно с листа , мухи и всякакви насекоми .

- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
gazar4eto_87 написа:Колега колата е всеки ден пред очите ми тъй като това приятелче ми е и колега антифриза си е добре гледаме го всеки ден и ние си помислихме датчика на температурата но незнаем как да проверим дали е от него.А водната помпа дали е възможно това да е симптом от нея ?
Датчика само с ВАГ-ком може да говидите, а помпата напълно е възможно от нея да са симптомите, дори си мисля че са от нея, скоро един др колега беше писал за точно същия проблем като вашия в града държи температура, извънграда загрява, и каза че проблема излезнал точно помпата.
- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
значи ходихме с него до сервиз и ни посъветваха да сменим първо термостата да видим какво ще стане и после ако пак го прави тогава датчика помпата ще бъде ако никое от тези работи не подейства.
- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
ХАХ и къв е тоя сервиз - проба - грешка ако не това - онова - ами сменете цялата охладителна система
Сменете си сервиза отидете някъде където знае някой какво и как да го направи. А пък ако имаш колега излишни пари да си пробваш - сменяй.
п.п. Не искам да се заяждам - просто от личен опит....

Сменете си сервиза отидете някъде където знае някой какво и как да го направи. А пък ако имаш колега излишни пари да си пробваш - сменяй.
п.п. Не искам да се заяждам - просто от личен опит....

- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Знам че е така но просто и тия в сервиза явно не знаят какво точно трябва да се направи и на моя приятел не му се сменя така части без да знае какво ще стане но ако знаете колеги някой читав майстор които си разбира от работата ще е най-добре.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Re: Проблем с температурата Пасат 1.9тди 99година АФН
Не е термостат. Той като отвори еднъж няма да затвори с покачването на температурата. Или поне не мога да си представя как
. А щом в града държи 90 значи отвара.
Според мен или нямаш дебит (водна помпа), или радиатора не успява да се справи добре с охлаждането (за почистване е). А датчика не е - нали в града държи 90. Как точно при по-висока скорост ще почва от него да качва температура?

Според мен или нямаш дебит (водна помпа), или радиатора не успява да се справи добре с охлаждането (за почистване е). А датчика не е - нали в града държи 90. Как точно при по-висока скорост ще почва от него да качва температура?
- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Ами незнам колега и аз немога да си го обясня за датчика и термостата просто слушаме какво ни казват майсторите а радиатора как може да си го почисти той или ако знаете някои сервиз да направи тази процедура.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Ако в радиатора е сипан антифриз концентрат без да е разреден, също се намалява охлаждането.
- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
Колега и на мен ми намирисва на водна помпа или радиатор (ама по - малко) - правено ли е облужване и ако е сменена ли е тя
- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Ами до преди малко говорихме какво е сменяно по колата и той ми каза че като я е купил е сменил само ремъка без ролки и водна помпа били му казали че са в добро състояние.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
gazar4eto_87 написа:Ами до преди малко говорихме какво е сменяно по колата и той ми каза че като я е купил е сменил само ремъка без ролки и водна помпа били му казали че са в добро състояние.
С ремъка се сменя задължително водната помпа + ролките. Сега ще му излезе солено да плаща пак операцията с ремъка. Ами да взима една лопата и по главите на тези "разбирачи".

- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
gazar4eto_87 написа:Ами до преди малко говорихме какво е сменяно по колата и той ми каза че като я е купил е сменил само ремъка без ролки и водна помпа били му казали че са в добро състояние.
Значи е помпата, аз залагам на нея, идете някъде да я свалят и сигурно направо ще трябва да е смените щото от сичките симптоми ми намирисва работата точно на помпа.
Върни се в “Дизелови агрегати”