налага ли се смяна на дискове в този случай?
налага ли се смяна на дискове в този случай?
отидох на сервиз да сменя маслото. огледа ми колата пича и вика че дисковете ми са надраскани леко на линиики са.Наложителна ли е смяната или това са си техни номера за пари..опасно ли е като цяло с тези дискове да карам?иначе вика по 10лв сваляне качване и шлаифане ли кво каза там да ги заглади дисковете 20лв.общо 40лв..Благодаря за инфото!
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Re: налага ли се смяна на дискове в този случай?
Какви линийки? Случайно като си сменявал дисковете да си сложил старите накладки дори и да е имало доста феродо на тях?
Да не би да искаш да кажеш, че имат ръб?
Да не би да искаш да кажеш, че имат ръб?
Последна промяна от kaiser666 на Сря 21 юли 2010 12:38, променено общо 1 път.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Предай му да иде да скочи от високо и повече не ходи в този сервиз. Опитват се да те клатят...
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Искат да те клатят. Ако накладката опира на цялата площ на диска, и няма никакви вибрации във волана просто не пипай нищо.... Всякакви линийки и човечета ги забрави...
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
freestyler911 написа:Искат да те клатят. Ако накладката опира на цялата площ на диска, и няма никакви вибрации във волана просто не пипай нищо.... Всякакви линийки и човечета ги забрави...
Много точно казано, ако искаш пробвай, вдигни 100, 120км/ч на някой пава отсечка, и постепенно натискай педала на спирачката, и ако имаш проблем със дисковете ще почне да ти тресе волана! Но в повечето случай майсторчетата като те видят че за нищо нещо идваш при тях, те усещат че си маняк на колата и започват да те будалкат, пък ако имаш и пари , и им кажеш, давай да ги правим. Ще ти го нахендрятм най-много да ти кажат да пиеш по едно кафе докато ги оправят и най-много да ти сменят дисковете с някой други! На мен така ме прецакаха със съединителя, казаха ми че тоя е моят, ма не е бил осъзнах го на другатя смяна. Така че ако правиш колата докато не си сигурен че даденото нещо не е развалено не го сменяй, и задължително пред тебе да го прявят!

да имат малко ръпче на самата линия не е гладък диска има линии с ръпчета,а до колкото дисковете не съм ги сменял до сега,само накладки съм сменял..иначе нямам никав проблем със спирането.Мисля че наистина не са наред дисковете нали трябва да са гладки по принцип?
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
ако не ти бие волана при спиране или пък да ти дърпа колата при по динамично спиране не ги бараи ...
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Има ръбче на самата линия.... Ти къде видя линия не знам, ама както и да е, явно става въпрос за износване на диска, има си максимален ръб ако не се лъжа не трябва да е повече от 6мм, но май се бъркам. Ако са много износени не трябва да ти ги пилят а да си купиш нови. 

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Яааааа вземи ги снимай дае*а и дисковете.
- baobab007
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, писано е много във форума каква дебелина имат нови дискове (в зависимост дали са вентилирани или не) и каква е минималната дебелина (мери се с шублер), при която се сменят. При смяна на дискове е повече от препоръчително да се сложат и нови накладки.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
baobab007 написа:Колега, писано е много във форума каква дебелина имат нови дискове (в зависимост дали са вентилирани или не) и каква е минималната дебелина (мери се с шублер), при която се сменят. При смяна на дискове е повече от препоръчително да се сложат и нови накладки.
това е отговора

-
- Автомобил:
- Двигател:
в един сервиз ми казаха "оооо тея дискова са много износени сменяй ги...." вече 60 хил. км. съм с тях и още има хляб в тях. ако можеж направи една снимка на самия диск за по точни отговори.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”