Най-накрая пострадах и моята кола...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Най-накрая пострадах и моята кола...

Мнениеот freestyler911 » Вто 20 юли 2010 22:14

muns61 написа:Има 3 категории, в зависимост от това как се учат хората. Първа се учат от чуждите - това са мъдрите. Не си от тях.
Втора - учет се от своите. Това са повечето, дано си от тях. Третата са глупаците, които не се учат от ничии - гледай да не си от тях.
:beer

Е тия няколко реда ги четох най малко 5 пъти... Абе колега нещо пропускаш. Добре си слушал в час, но не за отличен. mhihi

Колега, колата ще се оправи, даже по красива ще стане. Пази се, пази и другите. Малко хора биха постъпили като тебе. Шапка ти свалям.
Темата не си я пуснал за да ти наливаме мозък, а за да покажеш на хората какво се случва когато човек не внимава достатъчно.
На всеки може да се случи. Не сме машини, хора сме, пък дори и машините грешат и се чупят.

Поздравявам те. Смело напред. ! Колата трябва да е в кондиция.!

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Пет 23 юли 2010 3:22

Ех Стефчо,и ти ли бе :beat_butt2 важното е че няма пострадали и че сте се разбрали мирната,на всеки се случва,няма безгрешни хора,за колицата не се тревожи,ще си я оправиш,за застрахователя не се притеснявай за фаровете,правят проблеми ако си преправял нещо по конструкцията на купето,айде със здраве и следващия път умната :dummy:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 23 юли 2010 16:08

Днес оправихме колата, имаше и лека заигравка с чука, но поражения нямаше никакви по-сериозни от видимите. Сменени са маска и предна броня+основа. Целият удар е бил поет от основата на бронята.
Относно застрахователите - няма да ходя при такива, защото доколкото разбрах от моя застраховател, потърпевшите трябва с техните коли да отидат да им ги снимат и въз основа на това да им изплатят някакви пари. Аз единствено мога да пия студената водица и да си чакам актът, за да го платя.

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Пет 23 юли 2010 18:02

ако нямаш каско да,при гражданската поемат само ремонта на пострадалия,не и на двете страни :да:

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 25 юли 2010 19:56

stefan4o написа:Днес оправихме колата, имаше и лека заигравка с чука, но поражения нямаше никакви по-сериозни от видимите. Сменени са маска и предна броня+основа. Целият удар е бил поет от основата на бронята.
Относно застрахователите - няма да ходя при такива, защото доколкото разбрах от моя застраховател, потърпевшите трябва с техните коли да отидат да им ги снимат и въз основа на това да им изплатят някакви пари. Аз единствено мога да пия студената водица и да си чакам актът, за да го платя.

Имаш ли автокаско? Ако нямаш, а си само с ГО, тогава няма какво да търсиш при застрахователите. Ако е такъв случаят, не се ядосвай, защото опитът ми е показал, че няма смисъл от каско на стара кола. Те я оценяват единствено по шваке и след щета, стойностите за ремонт се намаляват с определен коефициент в зависимост от възрастта на колата. В твоя случай щяха да ти дадат пари колкото да си покриеш каското и евентуално да си на нула, което пак няма смисъл.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 25 юли 2010 20:19

Тука имаше една тема кои какво носел в колата!!Видяхте ли ,че това са простотии !!Има много по цивилизовани начини да се оправи човек.Колега радвам се ,че си се разминал само с ламарини.Никои не е застрахован ,утре и на мен може да ми се случи!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 25 юли 2010 23:01

rokera671 написа:Тука имаше една тема кои какво носел в колата!!Видяхте ли ,че това са простотии !!Има много по цивилизовани начини да се оправи човек.Колега радвам се ,че си се разминал само с ламарини.Никои не е застрахован ,утре и на мен може да ми се случи!

Въпрос на късмет е! Колегата е уцелил точни хора, оня дето му се натресох отзад излезе с такъв боен вик от колата, че се чудих кво да правя mhihi

Потребителски аватар
ВАН
Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
Двигател: PN

Мнениеот ВАН » Сря 28 юли 2010 19:33

icefire написа: Ако ... си само с ГО, тогава няма какво да търсиш при застрахователите.

До кокото си спомням (скоро не ми се е случвало), трябва да уведомиш застрахователя СИ по ГО в някакъв срок за настъпилото застрахователно събитие по твоя вина!!! Писмено уведомление, копие от протокола , акта, полицата и шоф.книжка, ако автомобилът не е на твое име, се носи и копие от пълномощно,....

stefan4o написа:Ходих да питам ама нищо подобно не ми казаха.

Кой - какво казал.... Защо ме караш да чета.... Виж си гърба на полицата - текста със ситни букви.... Два пъти съм носил такива уведоления. Завеждаха ги с вх Номер и толкова....

Последна промяна от ВАН на Сря 28 юли 2010 21:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 28 юли 2010 20:49

Ходих да питам ама нищо подобно не ми казаха. Доколкто разбрах от жената, сключила ми застраховката - може дори и по служебен път да стане, без да ходя изобщо. Реално няма какво да ходя да им показвам при положение, че и тримата участвали в ПТП-то си имаме протоколи, полицата я пише и на трите, подписали сме се и тримата. Ама все пак утре ще отида да попитам за всеки случай.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 31 юли 2010 10:43

Да напиша и какво стана накрая, поне някой може да му е от полза, ако направи същата като моята простотия.
Ходих в ДЗИ (където съм сключил моята ГО) и писах уведомление, че на еди си коя дата, на еди си коя улица съм направил ПТП и пострадалите коли са тези и тези. Момчето сканира двата протокола и личната ми карта и това беше. Надявам се да не се видя отново с него :bishop

Върни се в “ОФФ-Топик - други”