В кой обороти се управлява Пасат с АБС двигател в населено място най-икономично?
Не може навсякъде да се управлява с 2600 об/мин.
Обороти АБС
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Обороти АБС
velinsl написа:В кой обороти се управлява Пасат с АБС двигател в населено място най-икономично?
С 50км/ч на трета или с 60 на 4-та, като на трета е към 2000 и 6-700, а на четвърта е около или малко под 2000 оборота, но под 2700-2800 оборота изпреварването е малко трудно. В града се сменят 3 и 4 скорост, защото двигателят е слаб, а купето е тежко и затова скоростите са къси, за да има все пак динамичност макар и за кратко. Може и да се ръчка на трета с 80 км/ч, но много бучи и не е комфортно, но при изпреварване по нагорнище е единствената възможност, защото при високите обороти е най-голяма мощността. Приемам критики - все пак е лично мнение, а не професионално!

vasilb написа:velinsl написа:В кой обороти се управлява Пасат с АБС двигател в населено място най-икономично?
С 50км/ч на трета или с 60 на 4-та, като на трета е към 2000 и 6-700, а на четвърта е около или малко под 2000 оборота, но под 2700-2800 оборота изпреварването е малко трудно. В града се сменят 3 и 4 скорост, защото двигателят е слаб, а купето е тежко и затова скоростите са къси, за да има все пак динамичност макар и за кратко. Може и да се ръчка на трета с 80 км/ч, но много бучи и не е комфортно, но при изпреварване по нагорнище е единствената възможност, защото при високите обороти е най-голяма мощността. Приемам критики - все пак е лично мнение, а не професионално!
По принцип съм съгласен, че на която и да е предавка най-добре е 2600 оборота, но мисля че е по-добре да мина примерно 1км н 5-та с 1600 оборота, от колкото 3000 оборота на трета, само за да имам необходимото ускорение.
Това ми е базата за размисъл. Често карам с 1200 оборота и в града ми прави 13 без клтр. При натискане на газ започва ускорението, не залепвам за седалките, но се усеща че започва да се ускорява, дори ина газ.
Мисля че 1,8 е доста добър двигател за Пасат. Слабия е 1,6, пък бил и той 101 коня.
На стила ми на каране пасва идеално този двигател.
Очаквах повече, но май няма много мнения по въпроса. Интересно ми беше да се подели кой с какви обороти кара и какъв разход му прави в града, за да си направим изводите всички. Надявам се да не стане само един монолог.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Аз почти не гледам оборотомера, а усещам как се чуства двигателя с г...а си и слуха си.
Моя двигател е със същия код.
Има теми в които е писано за икономично шофиране и кой до какви стойности е достигал на газ и на бензин, някои колеги са посочили и при какви обороти. Нещата са коплексни и относителни, идеални условия няма. Достигането до максимално добрите обороти също.
Аз съм постигал разход при градско на газ през топлата част на годината до ок 10-10.5 л.(търсил съм компромис в центровката), не мога да карам, като че ли ме теглят на буксир.

Има теми в които е писано за икономично шофиране и кой до какви стойности е достигал на газ и на бензин, някои колеги са посочили и при какви обороти. Нещата са коплексни и относителни, идеални условия няма. Достигането до максимално добрите обороти също.

- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
колега аз лично градко карам до 2000-2500 об. и наистина гори по малко ама и зависи как подаваш газ плавно,рязко всеки различно.На моя б4 са му къси скоростите и е много удобно за градско,но пък извън града си иска 6-та

- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
Аз моя го карам да "мърка" на 5-та с 60 км/ч, навсякъде в града, където може да си поддържаш тази скорост, т.е. по булевардите...
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
vpetrovbg написа:Аз моя го карам да "мърка" на 5-та с 60 км/ч, навсякъде в града, където може да си поддържаш тази скорост, т.е. по булевардите...

I4o_naskov написа:колега аз лично градко карам до 2000-2500 об. и наистина гори по малко ама и зависи как подаваш газ плавно,рязко всеки различно.На моя б4 са му къси скоростите и е много удобно за градско,но пък извън града си иска 6-та![]()
И аз съм така. Малко като дизел - карам на 5-та с 1500 оборота като настъпвам газта лека полека и пак ускорява плавно.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl написа:I4o_naskov написа:колега аз лично градко карам до 2000-2500 об. и наистина гори по малко ама и зависи как подаваш газ плавно,рязко всеки различно.На моя б4 са му къси скоростите и е много удобно за градско,но пък извън града си иска 6-та![]()
И аз съм така. Малко като дизел - карам на 5-та с 1500 оборота като настъпвам газта лека полека и пак ускорява плавно.
Като настъпваш газта на пета с 60 я настъпваш до ламарината, за да поеме, защото иначе няма никой, от което се впръсква гориво в максимално количество, за да ускори, от което икономията отива в р.Марица! Карайте си като хората с нормални обороти 2500-3000 настъпвайки газта плавно, а от време на време може да си направите кефа и над 4000 оборота и да откриете другото лице на колата си, но винаги предпазливо и с особено внимание!!!

vasilb написа:velinsl написа:I4o_naskov написа:колега аз лично градко карам до 2000-2500 об. и наистина гори по малко ама и зависи как подаваш газ плавно,рязко всеки различно.На моя б4 са му къси скоростите и е много удобно за градско,но пък извън града си иска 6-та![]()
Като настъпваш газта на пета с 60 я настъпваш до ламарината, за да поеме, защото иначе няма никой, от което се впръсква гориво в максимално количество, за да ускори, от което икономията отива в р.Марица!
Ц. Поне при мен не е така лека полека си ускорява, но като пътя не изисква голяма скорост. ЗА други пасати не знам как е. Така при мен разхода градско е 13 както съм писал не веднъж, обаче газ.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Като настъпваш газта на пета с 60 я настъпваш до ламарината, за да поеме, защото иначе няма никой, от което се впръсква гориво в максимално количество, за да ускори, от което икономията отива в р.Марица! Карайте си като хората с нормални обороти 2500-3000 настъпвайки газта плавно, а от време на време може да си направите кефа и над 4000 оборота и да откриете другото лице на колата си, но винаги предпазливо и с особено внимание!!!
[/quote]
Ама колега то ако става въпрос съм я карал и до 5500об на всяка скорост ама няма смисъл, все пак аз съм си спокоен шофъор няма за къде да бързам

Ама колега то ако става въпрос съм я карал и до 5500об на всяка скорост ама няма смисъл, все пак аз съм си спокоен шофъор няма за къде да бързам

- ti6ogb
- Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
- Двигател: AVF - 2001
Значи ли че не карам колата както трябва ,щом е все в рамките на 1800/2200 оборота в града?
Независимо дали било то 3 , 4 или 5 предавка?
Независимо дали било то 3 , 4 или 5 предавка?
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Така карам и аз
Ако с леко подаване на газ няма резултат - минавам на по ниска предавка
При пуснат климатик поддържам над 1500 защото до 1500 е много мудна

При пуснат климатик поддържам над 1500 защото до 1500 е много мудна

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Имам предвид да не се кара както един таксиджия вчера - първа-до 10км/ч, втора-до 20км/ч, трета-до 30км/ч, четвърта-до 40км/ч, пета-до 50км/ч, шеста-60км/ч! Този човек не вдигна повече от 1000 оборота!
Следих го! И все пак всеки избира как да кара!