Ахтопол и още...

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Ахтопол

Мнениеот velinsl » Пон 26 юли 2010 10:31

ivo_555 написа:
velinsl написа:
ivo_555 написа:
velinsl написа:Искам и до плажа да може да се ходи пеш и да е хубав - без камъни.
На Приморско не се ли ходи с кола на плажа?

Аз не ти казвам да отседнеш извън града все пак, може да си намериш квартира или хотел, който хем да е на центъра, хем на 2 мин от плажа. Имам предвид, че Приморско не е чак толкова голям град, може би ти просто не си свикнал да вървиш.

Така е отидох на Приморско. Доволен, освен от нощния живот, но причината не беше в града...
Ако някой пише вече, мола да бъде само и единствено за Ахтопол.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 31 юли 2010 15:02

Аз точно от плажа в Ахтопол не съм доволен - бях там преди 3-4 години и плажа не беше особено чист, имаше и доста камъни в началото. Ходихме на други плажове - Синеморец, Силистар - много хубави, ама е мъка да ходиш с кола на плаж вместо да си пиеш биричката. Приморско повече ми хареса.

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Чет 26 авг 2010 14:35

Суперградче е. Има забавление за всички - дискотеки(при това евтини), кръчми, алея на пристанището за разходки, кей, лунапарк и разни надуваеми детски простоии(без кукли :Mr Green Fun ) освен в лунапарка, квартири на разнообразни цени, бунгала, ако на някой не му отърва. Супердоволен съм, ама беше само 7 дена, а можеше и още по-добре да си изкарам. Догодина.
Приятни цени - прибрах се с останали пари. Плажът е като Приморските, относно камъни и водорасли е по-добре, но си има други недостатъци. На плажа също е евтино поне за мен(стандартна поръчка за мен "странджанска с аиран" 3лв, бирата е 2лв на плажа). Това което ме грабна на плажа е факта е зад плажа има... гора, невероятно но факт, останали са такива места по нашето черноморие.
Тия дни ще пусна снимки на менютата в града като си сваля снимките.
Оживено е до 23.30-00.00 часа, освен в дискотеките(най-вече "Най клуб", другата беше сравнително слабо. Жалко, че отидох там последната вечер).

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 26 авг 2010 15:18

velinsl написа:Това което ме грабна на плажа е факта е зад плажа има... гора, невероятно но факт, останали са такива места по нашето черноморие.

В Синеморец зад плаж Бутамята също има гора ;), а зад "Косата на Велека" има и река и гора пък Силистар е в гората mhihi

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Нед 29 авг 2010 20:55

Със следната случка искам да ви предпазя от разочарование от иначе приятния град Ахтопол. Годината е 2010, месец август, мястото би трябвало да е ясно.
Като начало искам да спомена, изкарах няколко часа в тази къща, за щастие изчезнах на време. Имахме уговорка с едни приятел да остана в къщата, където е настанен той като е говорил с хазяйката за приемлива цена.
След като пристигнах хвърлих багажа и потеглихме за плажа. Малко рано като за прибиране от плаж се прибрах сам. Специално за да се разберем с хазяйката за наеми и т.н. да се настаня и да се разплатя. Просто за да знам, че разполагам с парите си. След като се прибрах единствено се оплакнах, разбирай за няма и 2 мин, просто за да съборя пясъка от себе си - без шампоани, без сапуни, душгелове и т.н.
Понеже за първи, а и за последен път влизам в тази къщаи бях доста неориентиран, за това потърсих малко хазайката, намерхме се за няма и 2 мин., за да се договорим за добра цена, да платя и да съм “на чисто”. Изгодната цена, която ми заяви беше 30лв за стая, вярно беше 3 легла. Тук е мястото да пиша, че винаги си плащам, колкото легла съм наел никога не съм правил панаири, защо например отивам сам и трябва да платя 2 или 3 легла. В случая парите отново не бяха проблем. Цената ми се видя доста висока - все пак това лято на Созопол - бях на 30лв със самост възел, кабелна, хладилник. Моите уважения към жителите на този хубав град Ахтопол, но се съгласете, че не може да се мери със Созопол. Тук 30лв бяха за 3 легла, гардероб и маса, 1 санитарен възел за 8 легла(почти като казарма), отговорих и че за тези пари не предага нищо и е редно да свали още. Обяви ми 20лв, на което и казах, че повече от 15лв няма да дам. Нейния отговор беше за под 20лв няма смисъл да говорим. Сложих край без дразги и скандали на пазаренето като и казах, че за такива условия тези пари са много и че се изнасям още тази вечер, без да пренощувам.
За щастие си носих лаптопа. Намерих мрежа включих се. Разрових се и си намерих квартира за около 2 часа и няколко телефонни разговора – 20лв – самост санитарен възел, ТВ, кабел, хладилник, любезно отношение (ул. Резвая №2). За още 5 можеше да имам и свободен достъп до интернет, но да не сме максималисти. Изнесох си багажа, тъй като беше хвърлен в стаята на френда. Разбрахме се за ключа.
ОЩЕ СЪЩАТА ВЕЧЕР НОЩУВАХ ВЕЧЕ НА ДРУГО МЯСТО. Планувах да сме в различни стаи, но стана така, че даже сме в различни къщи, но живи и здрави да сме. Важното е, че бяхме на морето.
Така отначало за 2-3 вечери, в последствие станаха 6, какво да се прави на морето никога не е достатъчно.
Доиде време за тръгване. А стаите така и останали свободни. Човека ми каза, че хазяйката му правила проблеми. Договорил се с нея за 10лв на вечер за стаята за 12 вечери е логично да поиска 120. Да ама не. Скочила да крънка още кинти под предлог, че съм спал първата вечер, за това трябвало да плати 130. Обяснил и най-културно, че изобщо не съм спал там изобщо(не че тя не го знае). След кратко замисляне измислила нова причина - защото съм се “къпал”, за това трябвало да се плати 10лв, даже споделила колко бил разочарована от мен - при условие, че ми давала стаята на 10лв, а аз съм отказал.
Френда и поискал тогава финансов бон или някакъв финансов документ, а тя му отвърнала, че не издава такива и да не се прави на интересен. След спора, накрая по-умния отстъпил. Срещу алчност и простотия не се излиза на глава. Платил, но си тръгна от този хубав град крайно разочарован.

Ако хазякайта на адрес ул “Капитан Петко войвода” №4 се е познала, то нека знае, че нета дава сила на потребителите. Не си мисли, че информационното затъмнение от времето на социалицма още не е отминало и ще може да скубете хората както вие си знаете и никой нищо няма да разбере. Ако това ви е отношението към клиентите то няма да ви бъде дълго. Аз не съм умрял за тези 10лв, парите ще му ги дам, но на вас ви пожелавам с тях да си купите лекарства.
ДАНО ПО-МАЛКО ХОРА ПОПАДАТА ПОД АЛЧНИТЕ ВИ ЛАПИ!!!

Обикновено винаги завършвам разговорите си с пожеланието “Живи и здрави” този път мисля да пропусна по обясними причини. Догодина съм се зарекъл отново да почивам в Ахтопол, за по-дълъг период. Надявам се всички вече знаете къде няма да бъда.

Ето снимки към това “луксозно” имение в Ахтопол

http://velinsl.snimka.bg/properties/k-s ... ite.529567

http://velinsl.snimka.bg/properties/k-s ... 7.20346177

http://velinsl.snimka.bg/properties/k-s ... 7.20346180

Върни се в “Пътеводител”