Проблем с тока Пасат 5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
eddyman
Автомобил:
Двигател:

Проблем с тока Пасат 5.5

Мнениеот eddyman » Нед 25 юли 2010 12:09

Здравейте колеги, появи ми се следния проблем- спря да работи комфорт модула, не светят плафоните в купето, багажника се отключва само с ключ, а с копчето не става. Дали става дума за изгорял бушон и къде се намират бушоните за да го проверя.
Благодаря на всички отзовали се!

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с тока Пасат 5.5

Мнениеот eddyman » Пон 26 юли 2010 13:34

Дали можете да ми препоръчате добър жичкаджия?

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пон 26 юли 2010 13:46

мисля че е бушон колега - от лявата страна на таблото са ти бущоните . като отвориш вратата се вижда капака отстрани на таблото - на 3 щипки е ако не се лъжа
успех

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пон 26 юли 2010 13:56

Peteff написа:мисля че е бушон колега - от лявата страна на таблото са ти бущоните . като отвориш вратата се вижда капака отстрани на таблото - на 3 щипки е ако не се лъжа
успех

Мерси, аз намерих и схема. Довечера ще погледна бушоните. Мислиш ли че комфорт модула и лампите в купето са вързани на един бушон, защото и двете не работят?

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пон 26 юли 2010 15:57

по принцип лампите са вързани към едни микро ключета в бравите , към това микре е вързан и зумера за забравени светлини .

обаче скоро един колега имаше същия проблем като твоя и беше от бушон и затова ти казвам че е бушон . провери ги и ако не е от там ще го измислим от къде е :)

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пон 26 юли 2010 20:09

Peteff написа:по принцип лампите са вързани към едни микро ключета в бравите , към това микре е вързан и зумера за забравени светлини .

обаче скоро един колега имаше същия проблем като твоя и беше от бушон и затова ти казвам че е бушон . провери ги и ако не е от там ще го измислим от къде е :)

Закарах карах колата на диагностика. Оказа се, че гори бушон от неизправно електромоторче на багажника. Благодаря ти много за помощта колега :beer Насочих майстора към бушоните, той установи изгорелия и го смени. Всички инсталации заработиха- комфорт модул, (съответно капачака на резервоара, ел джамове), централно заключване, лампи в купето. В момента в който отключихме с дистационно багажника, новия бушон също изгоря и проблема се локализира. Браво и на форумните майстори, като хрътки надушват къде е проблема :D Сега само трябва да намеря въпросното моторче и да го сменя, темата е за ключ

Върни се в “Passat”