Замяна катализатор с резонаторно гърне
- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
Замяна катализатор с резонаторно гърне
Здравейте, та питането ми е за някой читав "гърнеджия" в София който би могъл за замени катализатора с хубаво гърне на 1.8 ABS Vento. Намерих един който ми иска 40лв. при условие, че му оставя и катализатора и ми дава 18 месеца гаранция, как е като цена офертата или ме "цакат" 

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Re: Замяна катализатор с резонаторно гърне
Офертата ми се струва добра!
Ако има някой, който ти дава положителни отзиви за въпросния майстор - действай.
Иначе читав резонатор струва между 80-120лв. с монтажа и гаранцията в реномираните сервизи.
Ако има някой, който ти дава положителни отзиви за въпросния майстор - действай.
Иначе читав резонатор струва между 80-120лв. с монтажа и гаранцията в реномираните сервизи.
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
Не знам какви са цените в София но според мен те цака и то яко!!!
В Русе за същата манипулация ми искат 45-50лв и без да оставям катализатора!
Някъде тук имаше обява за изкупуване на катализатори и за моят ми дават 60лв, според теб как ти се вижда?
Ако майсторът се навие да ти го смени за катализатора мисля,че е по-справедливо.
В Русе за същата манипулация ми искат 45-50лв и без да оставям катализатора!
Някъде тук имаше обява за изкупуване на катализатори и за моят ми дават 60лв, според теб как ти се вижда?
Ако майсторът се навие да ти го смени за катализатора мисля,че е по-справедливо.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Е, добре, какъв е тоя резонатор за 40лв. и майстора без пари ли работи..........
Гаранция?

Гаранция?
- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
в ЕмКомплект - сервиз искат 55-60лв без да им оставям катализатора, май ще се преоентирам
, пък ще си търся някой който изкупува катализатори отделно 

- valkilmera
yoan4o написа:Е, добре, какъв е тоя резонатор за 40лв. и майстора без пари ли работи..........![]()
Гаранция?
Говоря за сервиз уважаващ себе си,там не би трябвало да ти вземат пари щом купуваш от тях

Гаранцията е Франция!...
Подобно когато отоваш да ти сменяват маслото!
Когато го купиш от тях смяната е безплатна...
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
А бре колеги, то резонаторни гърнета има от 30 лева до над 100. Нали се сещате, че те едва ли са еднакви. Ако идеш при читав майстор, той ще ти предложи няколко варианта на различни цени и ти ще си избереш. Разгледай тая тема: viewtopic.php?f=13&t=1080&hilit=%D0%B0%D1%83%D1%81%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%B8+%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2
В нея има цитирани трима майстори, които се занимават с това, като има положителни отзиви за всеки един от тях.
В нея има цитирани трима майстори, които се занимават с това, като има положителни отзиви за всеки един от тях.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Свалям катализатора, натрошвам и махам питата и вкарвам вътре надупчена тръба. Заварявам я и монтирам обратно. Не личи, че е имало преправяне, звука е супер и ще изгние много след всякакви измислени грънци.
Хай със здраве!
Хай със здраве!

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Щом човекът пита за майстор, едва ли идеята му е да си играе с телоподаващото. Ако двигателят е с по-голям обем и просто сложи тръба в корпуса на стария катализатор, 100% ще има разлика в шума. Съветът ми към колегата е да разгледа какво има в раздела за сервизи на VW и да си избере майстор, който да го направи както трябва.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
icefire написа:Щом човекът пита за майстор, едва ли идеята му е да си играе с телоподаващото. Ако двигателят е с по-голям обем и просто сложи тръба в корпуса на стария катализатор, 100% ще има разлика в шума. Съветът ми към колегата е да разгледа какво има в раздела за сервизи на VW и да си избере майстор, който да го направи както трябва.
С какво мислиш, че карам аз? В повечето случаи, като махнеш катализатора и сложиш гърне, шумът се увеличава. Всеки кадърен майстор може да ти направи това, което описах. ако се сложи неръждаема тръба, става почти вечно. Никое гърне не е с дебелината на катализатора. Имам преправяни, който са сменили по 2 комплекта задни грънци, а катализатора си стои.
- valkilmera
Ето ти една тема с инфо за София,къде и как..... viewtopic.php?f=59&t=81880
- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
Що за глупост е да сложиш тръба? Катализатора все пак спира част /т.е. забавя/ от потока на газовете.
Като сложиш тръба какво се случва със следващото гърне по тръбата? Според мен а по-добре е да се сложи гърна вместо тръба. В Русе с това са занимава фирма Даскалов и Ко, гърнетата са български и дават 18 м. гаранция, а "оригинално" струва ..... Скоро сменяхме на мой познат катализатора понеже се беше разцепил и точно в тази фирма му монтираха гърне и човека се занимава вече 15 години само с това и изнесе цяла лекция за гърнетата и т.н. /даже и на мен ми стана ясно
/. И всичкото това с гърнето с труда 40 лв. и то с гаранция 18 месеца.
Колата на моя приятел не си промени шума само дето върви повече и харчи малко повече.
Като сложиш тръба какво се случва със следващото гърне по тръбата? Според мен а по-добре е да се сложи гърна вместо тръба. В Русе с това са занимава фирма Даскалов и Ко, гърнетата са български и дават 18 м. гаранция, а "оригинално" струва ..... Скоро сменяхме на мой познат катализатора понеже се беше разцепил и точно в тази фирма му монтираха гърне и човека се занимава вече 15 години само с това и изнесе цяла лекция за гърнетата и т.н. /даже и на мен ми стана ясно

Колата на моя приятел не си промени шума само дето върви повече и харчи малко повече.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Аз съм с резонаторно на същия мотор от около 5 г. и си е наред(основно съм на газ). Монтираха ми го в нереномиран сервиз/гараж. Тогава цялата работа ми струваше ок 42 лв.
Иначе има още две добри теми по въпроса viewtopic.php?f=5&t=33150&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80 viewtopic.php?f=6&t=199872&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80
Иначе има още две добри теми по въпроса viewtopic.php?f=5&t=33150&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80 viewtopic.php?f=6&t=199872&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
merchorousse написа:Що за глупост е да сложиш тръба? Катализатора все пак спира част /т.е. забавя/ от потока на газовете.
Като сложиш тръба какво се случва със следващото гърне по тръбата? Според мен а по-добре е да се сложи гърна вместо тръба. В Русе с това са занимава фирма Даскалов и Ко, гърнетата са български и дават 18 м. гаранция, а "оригинално" струва ..... Скоро сменяхме на мой познат катализатора понеже се беше разцепил и точно в тази фирма му монтираха гърне и човека се занимава вече 15 години само с това и изнесе цяла лекция за гърнетата и т.н. /даже и на мен ми стана ясно/. И всичкото това с гърнето с труда 40 лв. и то с гаранция 18 месеца.
Тръбата в катализатора е надупчена. Ако разрежеш някое гърне, ще разбереш за какво става въпрос.

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Тук в Стара Загора ми дадоха 30лв,сложиха ми резонансно гърне YED/Supersport или няква подобна марка и сега си карам с любов
Катализатора беше толкова затлачен,че рядко имаше клетка през която можеш да видиш отдругата страна 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”