vasstop vs. KAT -> 1:0, НП отпадна!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
jims
Автомобил:
Двигател:

Re: vasstop vs. KAT -> 1:0, засега...

Мнениеот jims » Нед 25 юли 2010 21:13

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Нед 25 юли 2010 21:38

Евалата Васе преди 2 седмици ми писаха Акт на моста на бакърена фабрика ти знаеш какво е там сега близо си (господин полицая изпадна от патрулката по време на движение и си счупи краката да ме спре) и аз се замислям над вариянта да обжалвам при положение,че няма да ми взимат книжката(така си мисла поне де),но незнам дали ще има смисъл да хвърлям пари по адвокати и още куп неща а ако загуба ще трябва и разноски по делото да плащам.Полицая който ми писа акта дори незнаеше по кой членове да ми напише и извика колегата си заедно да четат Закона и д решат по кой член да ми пишат.Докато дойде време за постановлениео и видя какво искат да ме санкционират ще вида дали ще обжалвам

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 25 юли 2010 21:53

groznika написа:Всичко е много хубаво, но не виждам смисъл от темата...
Какво цели автора?
Да покаже какво е постигнал? Да покаже, че има начин? Да провокира останалите да поемат по същия път?

Лично за мен това си е чиста загуба на време и ресурс за борба с вятърни мелници. Да, спечелил си битката и какво? Както писаха по-горе "колко ти струва и струва ли си?"
Аз нямам приятели адвокати и юристи за безплатни консултации и представляване в съда. Нямам пари за разходки до майната си. Нямам свободно време за преследване на химери.

Единственото което научих от тази история е, че системата разчита на това, че трябва да си ЛУД за да си потърсиш правата и на тази основа куцо, кьораво и сакато с власт си позволяват злоупотреби.
Евала Васе, че си се опълчил, но наистина не виждам оправдание на разходите и загубеното време и отново казвам, че за един обикновен човек без твоите връзки, познати и финансови възможности този път е просто поредната задънена улица.

Поздрави и дано не ти се случва повече :)
Целта да темата ми е да дам насоки на всички останали, които смятат, че са им нарушени правата и съответно да знаят начина, по който могат да го направят.
Относно средствата - София-Ловеч са 150км, за двете пътувания до там съм изминал около 600км.
Сами смятайте какви са разходите за 600км, по малко от пътните до морето. Като сложим и две пътувания до Благоевград по 200км всяко - ето ти ги общо 1000км. И това в разстояние на 6 месеца, много ли е?
Адвокатските хонорари ще пропусна да ги спомена, предпочитам да дам на адвокат, отколкото 150лв глоба, при положение, че съм прав.
Аз също нямам много свободно време, но за мен в момента е неприемливо да остана два месеца без книжка, отколкото да си взема 2-3 дни отпуск и да попътувам малко.

Не си мислете, че е чак толкова скъпо, четете си внимателно актовете и наказателните постановления и ако мислите, че сте прави - търсете си правата докрай.

Решението на съда не е влязло в сила още, ако обжалват на по-висока инстанция пак ще се ходи.
Аз не се отказвам.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 25 юли 2010 23:27

Е така е направена системата - генерираща корупционни практики
Подобно на правата на здравноосигурените лица - въртене - сучене - накрая отиваш на частен преглед - цакаш и се лекуваш адекватно
Обичам родината - ...... държавата!!!

c1ick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c1ick » Вто 27 юли 2010 10:51

Браво! :да: :да: :да:
Освен личното морално удовлетворение, важен е и фактът, че ако и на последна инстанция АУАН-ът се признае за незаконосъобразен, делото ще послужи за прецедент при последващи такива обжалвания.

Потребителски аватар
teddymc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teddymc » Вто 27 юли 2010 12:04

Браво Васил,
длъжни сме да си търсим правата. Евала за желанието да се бориш със системата и за ресурса който си отделил!
Ако от теб вземат пример поне 10% от колегите ще има достатъчно гладни катаджий, които да не изнагляват при всеки изсмукан от пръстите случай на "нарушение".
Уважавам МНОГО длъжностните лица, които изпълняват съвестно задълженията си без недомлъвки и увъртане, без почерпки и други такива. Такъв служител на КАТ съм срещнал по пътищата ни ВЕДНЪЖ за 12 години откакто съм активен водач на МПС.

П.П. Странно как всеки път като ме спират за скорост радара е показвал 84 км/ч ? :shock независимо от скоростта с която съм се движил (по-ниска естествено), става дума за населени места.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 27 юли 2010 15:24

Абсурдното в случая е, че в НП ме глобяват по чл. 21 ал. 1 където гласи, че ограничението на скоростта в извън населено място не трябва да превишава 90км/ч, а мен са ме засекли с 84 км/ч ...
Или си пишат наизуст или да са чак пък толкова неграмотни :roll:

Saladin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Saladin » Вто 27 юли 2010 17:11

Не знам какво всички отгоре ме нападнахте в тази тема. До колкото разбирам при ограничение 40 автора е карал със 84 км/ч (превишение с 44) и въпреки това обжалва, ясно съзнавайки че е нарушил закона. Че и после се хвали как е прецакал системата, как той си лети с колата, но е недостижим от гадния "чичко полицай" и може да прави каквото си иска на пътя. Така ли е?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 27 юли 2010 17:14

Saladin написа:Не знам какво всички отгоре ме нападнахте в тази тема. До колкото разбирам при ограничение 40 автора е карал със 84 км/ч (превишение с 44) и въпреки това обжалва, ясно съзнавайки че е нарушил закона. Че и после се хвали как е прецакал системата, как той си лети с колата, но е недостижим от гадния "чичко полицай" и може да прави каквото си иска на пътя. Така ли е?

Дали е карал с толкова бре колега :!:
Никой неможе да го докаже,дори и с уреда "засякъл" скороста(която може и да не е неговата),която дори според катаджиите трябвало да бъде 90 :063: mhihi

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 27 юли 2010 17:17

Преди да следи за спазването на законите, ПОЛИЦИЯТА ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ ДА ГИ СПАЗВА!

Полицаите трябва да са за пример в обществото! КАТ включително!

Чак тогава може да се очаква някой да ги уважва!

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Вто 27 юли 2010 17:20

koby написа: ... а ако загуба ще трябва и разноски по делото да плащам

В конкретния котекст няма опция да те накарат да плащаш разноски по делото. Ако извлечеш поуки от написаното във форума и прочетеш закона и от адвокат нямаш нужда. Аз лично ползвам опита на колегите, чета закона и ще видим с какъв успех :) ще се представя.
Браво!
Освен личното морално удовлетворение, важен е и фактът, че ако и на последна инстанция АУАН-ът се признае за незаконосъобразен, делото ще послужи за прецедент при последващи такива обжалвания.

А освен това можеш да ги осъдиш да ти платят дните дните отпуск и евентуалните разноски за адвокат/пътни. Този филм обаче не съм го гледал и не знам с какъв успех е тази практика.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 27 юли 2010 22:16

Saladin написа:Не знам какво всички отгоре ме нападнахте в тази тема. До колкото разбирам при ограничение 40 автора е карал със 84 км/ч (превишение с 44) и въпреки това обжалва, ясно съзнавайки че е нарушил закона. Че и после се хвали как е прецакал системата, как той си лети с колата, но е недостижим от гадния "чичко полицай" и може да прави каквото си иска на пътя. Така ли е?
Ако прочетеш малко по внимателно ще видиш, че съм се движел на междуселищен път, където разрешената скорост за движение е максимум 90 км/ч.
По наредбата за поставяне на пътните знаци, цитирана пак по-горе в жалбата ми също е посочено, че скоростта не може да се ограничава с повече от 30км/ч еднократно, а ако трябва да бъде повече, то тя се ограничава последователно през 20км/ч.
Как така реши, че съм нарушил закона, а и от 90 на 40 не съм намалил в предвиденото от закона разстояние.
За сведение разстоянието от знака до мястото където ме спряха е има няма 70-80м. и това го има в показанията пред съда на служителя, който ми състави акта...

Потребителски аватар
TDI stavrev
Автомобил: MKV
Двигател: BKD

Мнениеот TDI stavrev » Вто 27 юли 2010 23:17

vasstop написа:Абсурдното в случая е, че в НП ме глобяват по чл. 21 ал. 1 където гласи, че ограничението на скоростта в извън населено място не трябва да превишава 90км/ч, а мен са ме засекли с 84 км/ч ...
Или си пишат наизуст или да са чак пък толкова неграмотни :roll:

Браво за победата само така :D Първо пишат на изуст знам го от опит и второ са :неграмотно НЕГРАМОТНИ щом ти пише един акт 15-20мин. и той после е объркан. mhihi

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Сря 28 юли 2010 0:15

Vlad777 написа:Преди да следи за спазването на законите, ПОЛИЦИЯТА ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ ДА ГИ СПАЗВА!
Полицаите трябва да са за пример в обществото! КАТ включително!

днес се любувах на страшни чудеса - в центъра на София полицай-моторист кара без каска, катаджии с астра спрели под знак "спирането забранено", астра минаваща на червено (без лаНби и сирена)....
не че не уважавам полицията, но примера който ни дават е безобразен.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 28 юли 2010 8:09

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=132138&srcpos=6
http://demetra-bg.org/?p=82
Стига сте плюли по Полиция и по МВР - Гражданско общество не се създава с оплаквания по форумите и писане в същите - кой полицай е без каска - къде е паркирана патрулката и т,н - ако искате ефективни мерки - бъдете адекватно ефективни , а не задклавиатурно активни - подавайте сигнали за нередности - искайте си входящите номера - ако искате ефективен граждански конторол - бъдете тези , които го прилагат и осъществяват !!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”