Колеги купих 3-ката (1.9тд,75к.с,нов внос от Италия,леки козметични забележки отпред на капака по лака) преди 3 месеца,единственото нещо което не ми хареса в нея е това че предишния и собственик е махнал шината за подгрев на свещите и до тях недостига никакъв ток,релето работи като дам на контакт,в смисъл отпред на таблото свети лампата за около 2-3 сек и гасне.Колата сега си пали и без да подгряват свещите,но в голямите студове едва ли ще запали.Кажете ми какви свещи трябва да купя и по какъв точно начин се връзват за релето и дали треа да купувам друг акумулатор(сегашния е 60A/h)?
Благодаря предварително.

Подгряване?
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Re: Подгряване?
Добре де какво има за питане тук ? Проверяваш свещите дали са наред, ако ли не си купуваш едни Beru или Бош ( ама не менте) или като мене - Дензо , 15 лева свеща ..ако нямаш кинти "вече" си взимаш Искра ( словенски мисля) и дерзаеш
Акумулатора какво има да го мислиш - има грамадна тема за акумулаторите и разправията свързана с тях просто
..ама докато ти е наред карай с него , па като умре тогава троши пари .... и
п.с Много интересно, на моята кошничка (пак такава) преди 1 година я нападна"проказа" точно на лака на предния капак..започна от мястото над турбото и сега е завладяла целия капак
май това си е запазена марка 

п.с Много интересно, на моята кошничка (пак такава) преди 1 година я нападна"проказа" точно на лака на предния капак..започна от мястото над турбото и сега е завладяла целия капак

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
freezone написа:.... предишния и собственик е махнал шината за подгрев на свещите и до тях недостига никакъв ток....Кажете ми какви свещи трябва да купя и по какъв точно начин се връзват за релето....
Стига бе

Задължително трябва да оправиш всичко до зимата , защото ще мяташ крачоли , т.е. ски

-
- Автомобил:
- Двигател:
мноооого ма кефят тез италиянци веее
за къв чеп са му свещи като то в италия под 5 градуса никога не пада температурата.преди време пък на един голф тръгнах да сменям термостата щото не загряваше а се оказа че същия въобще няма такъв
пак италианка.

- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
свещите са си там,просто недостига ток до тях
-
- Автомобил:
- Двигател:
Медна шиничка,сантиметър широка и милиметър дебела,дупки,огъване.Или,както бих направил аз-парчета "силиконов" кабел(издържа температурно),кербоват се подходящи обувки(механична пресовка,в никакъв случай запояване).Обувките е удобно да бъдат тип"вилица"-при смяна на свещ е по-удобно,също важи и за шината-ако се направи с процепи.Материалния разход едва ли ще надвиши 10лв.,то може и по морги да намериш ориг.шина,може би за същите пари.Само да не си с оная измишльотина-бързозакопчаващата и бързотрошеща се...абе на Поло има нещо такова..
Върни се в “Дизелови агрегати”