Смяна гумички или сегменти? Загрява в града! РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Re: Смяна само на гумички или смяна и на сегменти?

Мнениеот moreg » Сря 28 юли 2010 9:06

Относно скъпите части :!: частите не са оригинални те са заводско оригинилни купени от Porshe България :!: та затова и цената на частите е такава! нормално е една нова кола VW примерно да е с висока цена, защото качеството е много високо! ако немците продаваха сегменти на 160 лв за всичките бутала досега фирмата VW да е фалирала а и не само тя!
Тия мойте майстори ми твърдяха, че слагали сегменти на мерцедес за 27 лв комплекта на бутало, което ме втрещи и си казах това са пълни ментета, и те го казаха де но клиента такива носил!
Относно маслото мисля да покарам на 10W-40 пък ще видя дали го пипа след това! Определено обаче след ремонта колата е съвсем друга!
Тя и оборотите свали :D преди ремонта работеше на 1200 оборота та и повече! сега работи между 900 и 1000! двигателя работи доста по-спокойно сега, което е най-важното!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 28 юли 2010 10:29

moreg написа:Относно скъпите части :!: частите не са оригинални те са заводско оригинилни купени от Porshe България :!: та затова и цената на частите е такава! нормално е една нова кола VW примерно да е с висока цена, защото качеството е много високо! ако немците продаваха сегменти на 160 лв за всичките бутала досега фирмата VW да е фалирала а и не само тя!
Тия мойте майстори ми твърдяха, че слагали сегменти на мерцедес за 27 лв комплекта на бутало, което ме втрещи и си казах това са пълни ментета, и те го казаха де но клиента такива носил!
Относно маслото мисля да покарам на 10W-40 пък ще видя дали го пипа след това! Определено обаче след ремонта колата е съвсем друга!
Тя и оборотите свали :D преди ремонта работеше на 1200 оборота та и повече! сега работи между 900 и 1000! двигателя работи доста по-спокойно сега, което е най-важното!

Такова животно "Заводско оригинални" няма. Частите за първоначално вграждане не се продават като резервни. Още повече за стари модели.
За сегментите на Мерцедес - слагал съм от 120 лв комплект и от години колата си върви без проблем. На мой познат е и за всичко идва при мен, та имам поглед върху нещата.

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Сря 28 юли 2010 12:42

muns61 написа:
moreg написа:Относно скъпите части :!: частите не са оригинални те са заводско оригинилни купени от Porshe България :!: та затова и цената на частите е такава! нормално е една нова кола VW примерно да е с висока цена, защото качеството е много високо! ако немците продаваха сегменти на 160 лв за всичките бутала досега фирмата VW да е фалирала а и не само тя!

Такова животно "Заводско оригинални" няма. Частите за първоначално вграждане не се продават като резервни. Още повече за стари модели.
За сегментите на Мерцедес - слагал съм от 120 лв комплект и от години колата си върви без проблем. На мой познат е и за всичко идва при мен, та имам поглед върху нещата.

Приемам и съм съгласен, сложил съм части от представителство на VW което е важно! колата се оправи и аз съм доволен, а на парите майната им! те се изкарват отново :beer

Последна промяна от moreg на Сря 28 юли 2010 12:46, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Сря 28 юли 2010 12:45

Слагал си Prima знаех си аз.За мене това са най качествените сегменти продавани в България.Неслучйно му викат полския Колбеншмидт.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Сря 28 юли 2010 22:01

браво колега за това ,че си стегнал колата!ама неразбрах няколко неща:
- тоя тел дето го показваш сегмент ли е или нещо друго ? защото материалът от който се правят (специален чугун ,няма да изяснявам спецификации)колкото и да го нагряваш не се променя в стомана ?! само стоманата и модификациите и се огъват ,чукунът се троши на парчета! твоя двигател да не е доменна пещ?
- шлайфа ли цилиндрите на двигателя ,защото ако НЕ те(цилиндрите) се износват яйцевидно или овално (както ти е по удобно да го разбереш) и да вкараш в тях нови кръгли сегменти си е направо глупост ! как ще уплътнят новите кръгли сегменти хлабините на овала?след някой и друг километър се получава следното-сегментите за да уплътнят контура на овала се начупват на 4-5 части и така работят до като не ти писне отново да разглобяваш мотор.
а иначе добри думи се изписаха за методите и начините на диагностика! браво!само дето ремонтите нещо не ги ............ ? и се чудим после що ни псуват хората! да вкараш в износени цилиндри нови сегменти???? :shock :не:

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Сря 28 юли 2010 22:10

rudoni написа:браво колега за това ,че си стегнал колата!ама неразбрах няколко неща:
- тоя тел дето го показваш сегмент ли е или нещо друго ? защото материалът от който се правят (специален чугун ,няма да изяснявам спецификации)колкото и да го нагряваш не се променя в стомана ?! само стоманата и модификациите и се огъват ,чукунът се троши на парчета! твоя двигател да не е доменна пещ?
- шлайфа ли цилиндрите на двигателя ,защото ако НЕ те(цилиндрите) се износват яйцевидно или овално (както ти е по удобно да го разбереш) и да вкараш в тях нови кръгли сегменти си е направо глупост ! как ще уплътнят новите кръгли сегменти хлабините на овала?след някой и друг километър се получава следното-сегментите за да уплътнят контура на овала се начупват на 4-5 части и така работят до като не ти писне отново да разглобяваш мотор.
а иначе добри думи се изписаха за методите и начините на диагностика! браво!само дето ремонтите нещо не ги ............ ? и се чудим после що ни псуват хората! да вкараш в износени цилиндри нови сегменти???? :shock :не:

Абе ти си много в час бе колега!!! Чупели се сегментите след няколко километра, дрън дрън. Ами то, ако е така те щяха да се чупят още при поставянето, нали се разпъват за да влезнат. Истината е, че цилиндрите наистина стават леко овални, но сегментите го поемат това без да се чупят, залагам си семенните торби... Друг път не приказвеай глупости от сорта на: Аве тоз баница сас сирини бил мноо хубав бе брат ми... Ти от къде знаеш бе циганин, ял ли си? Бе аз ни съм ял, ама бати гледал идин кът яде и ми каза...Аре моля ви се, измислихте нови физични закони...

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Сря 28 юли 2010 22:32

в час съм ,в час ! ама май други са бягали от час! :D и кога се сменят само сегменти? когато овала разрешав 0.05-0.1мм от там на горе шлайф.интересно мерите ли ги тези цилиндри или "на ухо" и "око" както писахте?лелеееее !

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 28 юли 2010 22:39

rudoni написа:в час съм ,в час ! ама май други са бягали от час! :D и кога се сменят само сегменти? когато овала разрешав 0.05-0.1мм от там на горе шлайф.интересно мерите ли ги тези цилиндри или "на ухо" и "око" както писахте?лелеееее !

В час си, ама не се знае в кой...
Я кажи, къде се мери овала и с какво, че ние в наше село не сме чували за такава операция. Пък може и да покажеш някой начупен сегмент от колекцията.
:beer :beer

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Сря 28 юли 2010 23:04

Много пъти може да се сменят само сегментите!А да те питам колега ти блок на който хонинга е станал тъмно син от прегряване виждал ли си?Ако си виждал то сегментите стават кашкавалени при това положение!Да поясня още веднъж-сегментите и хонинга стават такива при постоянно прегряване(затворен термостат,прекъснат кабел към вентилатора на радиатора и тн)като добавиш и някой които е карал така с години колата схващаш картинката предполагам???Да не говорим,че доста пъти се налага само на един цилиндър да се направи риза поради счупен сегмент(съответно издраскване на цилиндъра) а останалите цилиндри не се пипат и пак мотора работи дълги години безпроблемно!А това за яйцевидните цилиндри се получава най-вече при руските коли(смисъл има го износването при всички автомобили ама при тях най-отрано се появява).И между другото най-много се износва първи цилиндър,просто поради липсата на баланс...

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 28 юли 2010 23:27

Така може до безкрай да се надпираме. Ремонтът по мотора е компромис от желано и възможно. Ако щлайфаш, стойността на ремонта става неприемлива.
Някой разглабял ли е мотор, на който е сменял преди сегменти, за да види какво е износването след определен пробег? Правил съм го на Фиат, Застава и Голф. Най - малко се бе променил ключа на сегментите на Фиата, след 90 000.
Сменял съм на дизели, които не палят и имат ръб на цилиндъра като тротоарна плочка. И палят и работят добре. Въпрос на компромис.
Четете по форумите, там всичко е истина! :lol: :lol:
:beer

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Чет 29 юли 2010 6:57

rudoni написа:!ама неразбрах няколко неща:
- тоя тел дето го показваш сегмент ли е или нещо друго ? защото материалът от който се правят (специален чугун ,няма да изяснявам спецификации)колкото и да го нагряваш не се променя в стомана ?! само стоманата и модификациите и се огъват ,чукунът се троши на парчета!

-----------------------------
1. Колега вие виждал ли сте първи сегмент (тоя дето е най близо до челото на буталото)?
2. А да сте чувал за сплавта "пермалой"(първи братовчед на неръжадвейката и хромникеловата стомана)?

Те от това е направен първия сегмент в 90% от двигателите,а едно от механичните свойства на този материал е ,че е много жилав, което позволява да се осуче без да се счупи.
Останалите свойства на тази сплав може да добиете от специализираната литература ,което ще ви помогне да не се изказвате "като на предизборна сбирка"

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Чет 29 юли 2010 7:58

да, добра полемика и нападки!
към потребителите на форума-подбирайте правилните професионалисти за извършване на диагностиката и ремонта на вашите двигатели!бягайте от тия дето на ухо и око ви диагностират и препоръчват отваряне на двигателя!
спирам до тук защото темата е безкрайна! :обичам ви

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Чет 29 юли 2010 12:46

Колегата с пермалоя хабер си няма от металознание.
Най горният сегмент си прави от СВ чугун,който е по близък до стоманата и не се чупи при огъване.Пише го във всеки каталог на фирмите произвеждащи сегменти.Разград докато нямаха технологията за СВ чугуна правеха най горния сегмент от обикновен чугун.То и сега на някой комплекти е такъв, но не помня точно на кои.
Ключът на новия сегмент по голям ли е от 0.6 мм при малките двигатели смяната на сегментите няма да спре разхода за масло. Може да го спре но за 10-20000 км.След това пак ще почне.Луфта на сегмета в канала е 0.02 до 0.12 мм за по големите размери.И там по голям ли е пак ползата е временна.Това дали са заминали сегментите или не се вижда само с отваряне надвигател ,всичко останало е баене и гадаене,каквото и да ви разправят.
Сегментите се леят един по един в пясъчни кокили от чугун.
Що хляб съм изял докато ги науча тез неща.Ако ви трябва инфо питайте.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пет 30 юли 2010 17:35

Тва прегряване не е шега работа защото един двигател може да искара над 500 000 км, а така му се скъасява живота.
Без масло и без вода му се ебава майката и по-точно самото охлаждане което произлиза от охладителната оредба и маслото също помага за самото охлаждане.

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Нед 01 авг 2010 11:24

nikson85 написа:Тва прегряване не е шега работа защото един двигател може да искара над 500 000 км, а така му се скъасява живота.
Без масло и без вода му се ебава майката и по-точно самото охлаждане което произлиза от охладителната оредба и маслото също помага за самото охлаждане.

Като купихме колата, тя нямаше никакво охлаждане! удряна е отпред леко и датчика на перката просто неработеше!
След покупката сложихме нов датчик и нова перка за охлаждането и колата започна да има охлаждане!
Няколко години я карах без да и правя ремонт въпреки големия разход на масло, просто събирах парички защото частите не са и много ефтини :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”