Здравейте колеги,
Въпроса ми се отнася до контактчето което "пали" плафона когато се отвори вратата на колата. По-точно на задната врата на седан. Та това нещо ми падна вътре в прага (или там където е отишло зад ламарините на които се закрепва. Има ли начин да се извади от там или да го забравя?
Ако има тема за такова нещо пак може да свърши работа. Благодаря!
Контакт за плафона на Б3 седан
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Контакт за плафона на Б3 седан
Айде сега хващаш отверки ключове разглобяваш една камара пластамсарии и ще излезе 

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Контакт за плафона на Б3 седан
i.e.i написа:Като свалиш кората на колоната(м/у 2те врати) си има отвори.
Паднало е от задната врата, а не предната. Ако кабелчето се вижда по-добре потърси ново - аз си намерих от една морга и ми ги дадоха безплатно, а в магазина са около 10 лв. бройката нови. Другият начин е да почнеш разглобяване на всички пластмаси, като започнеш от дългата пластмаса на прага и от там тази, зад която прецениш, че може би се намира ключето. Ако и кабелът се е изгубил - пускаш нов кабел от прага - търсиш кафяв кабел с бяла линийка и го закарваш до мястото на ключето, вързваш го и готово! Успех!
Re: Контакт за плафона на Б3 седан - намерен
Такааам
Значи имам развитие по въпроса:
Отворих аз "пъпката" и се оказа че е изпаднала само задната част на "ключето" - тази която държи пружинката де факто. Всичко друго си е на мястото - буксата си е там и предната част на ключа и тя е там
Сега остава само да си купя едно ново ключе и съм готов. Благодаря на всички отзовали се
П.П. Използвах повода тъй и тъй съм се Фанал, та си оправих и другите ключета които не работеха

Отворих аз "пъпката" и се оказа че е изпаднала само задната част на "ключето" - тази която държи пружинката де факто. Всичко друго си е на мястото - буксата си е там и предната част на ключа и тя е там

Сега остава само да си купя едно ново ключе и съм готов. Благодаря на всички отзовали се

П.П. Използвах повода тъй и тъй съм се Фанал, та си оправих и другите ключета които не работеха