дрънчене в скоростната кутия

Техническа и сервизна информация за Passat
aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

дрънчене в скоростната кутия

Мнениеот aaaaakt » Нед 25 юли 2010 22:06

здравейте автомобила ми е пасат 1.8 ми ,АБС двиг. ,В3 ,93г. в петък тръгвайки си от работа при тръгването ми на 1-ва се чу дрънчене по усет на лявата ми страна в краката.Предположих че или нещо се е закачило -за съжаление не :( ,или някоя ламарина за изолация опира някъде .Дрънченето наподобява шум на тракаща ламарина от вибрация.Появявя се при тръгване на 1-ва и на останалите скорости изчезва.пасата го огледах отвсякъде -и нищо. :banghead: :banghead: .Свалих с един колега предна лява гума и включих на 1-ва и установих че дрънченето е от скоростната кутия -на пипане се усещаше.Звука бе като на изпуснат болт търкалящ се в тенеке-такава ми стана и главата от размисли :lol: :oops: :oops: .някякви предположения ,на някой да му се е случвало нещо подобно

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Re: дрънчене в скоростната кутия

Мнениеот Emo » Пон 26 юли 2010 7:58

Колега, спарскала ти се е пружината на вилката за задната скорост, струва около 8.50, но смяната и е кошмар (сваляш ск. кутия и я отваряш, ровиш бая докато стигнеш до умрялото парче). Не е успокоително, но моята трака така от около 8-10 месеца, все не мога да се наканя да я оправя.

Успех.

п.п. Има една много готина тема, забравих на кого беше, подробна, със снимки е описано как точно се оправя, прегледай я.

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Пон 26 юли 2010 18:11

Благодаря Емо :да: прочетох я и дотук добре :D направо ми се :banghead: :banghead: ...... ще се наложи да покарам известно време докато я сменя дано няма проблем. :?

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Пон 26 юли 2010 20:55

Ами аз карам така от много дълго време, не е успокоително, но може пък да изкара.

Успех.

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Чет 29 юли 2010 20:02

здравейте отново на всички :D говорих с майстор ,който ми каза че не е задължително да се сваля скоростната кутия а чрез махане на капака да се направи ремонт-смянана смупената пружина възможно ли е :?

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пет 30 юли 2010 7:38

aaaaakt написа:Звука бе като на изпуснат болт търкалящ се в тенекена,някой да му се е случвало нещо подобно

този звук ми е до болка познат и на мен :wink:
2003г. баща ми реши да взема Б3 ABS-мотор,докараха прословутата мечта на баща ми и кефа и за двама ни беше голям mhihi ,но когато покарахме колата и ние чухме прослоутото тракане :banghead: ,след дълго обикаляне по "майстори" в нашия град никой не можа да каже какво и е на колата,а когато се регистрирах тук прочетох за проблема и реших да не отваряме кутията,а да си я караме докато може.

след 5г. и 50хил.км. кутията си тракаше,а колата си вървеше,но вече с нов собственик

та мисълта ми е да си караш колата и да не се притесняваш от този звук,а тук имаше една тема в която пише,че въпросното тракане идва от синхронизатора на 1-ва,но сега немога да я намеря

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 30 юли 2010 7:53

счупена ти е пружината, както казаха колегите. Никакъв проблем да караш така. Щом майстора ти е казал че само ще свали капачето, то сигурно и ще и направи и основен ремонт през ауспуха :не: Сменяй майстора.
надявам се да се ориентираш в снимките...
Изображение
Изображение

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Пет 30 юли 2010 14:28

ще се сваля :banghead: няма как ще пиша за крайния резултат благдаря на отзовалите се колеги :да: :да: :да:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 30 юли 2010 15:10

Ето я темата на Бобката, сложил съм я във FAG отгоре в раздела
viewtopic.php?f=6&t=27687
Успех с ремонта!

Върни се в “Passat”