Забележителности по пътя за В. Търново и Г.Оряховица
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Забележителности по пътя за Велико Търново
Митю Пищова!! 

Само да добавя - мини през Арбанаси и виж манастирчето.... Много е старо, има една чудотворна икона.....
Иначе там за хапване - Изворите - механата до хотелчето.
Непременно отиди до църквата св.40 мъченици и гроба на Калоян....
И една препоръка от мен - понеже през последните години натам водя все чужденци, не е толкова скъпо и навсякъде има екскурзоводи - наистина си заслужава... Особено ако сте няколко човека. А и ми се е случвало просто непознати да искат да се присъединят - знаеш ли колко бързо се събира групичка и се плаща таксата на екскурзовода...
Макар и да мислиш че познаваш историята ни.... заслужава си.
Най-добре е да имаш няколко дни - и Арбанаси, и Боженци, и всичко което са изброили колегите.
Иначе там за хапване - Изворите - механата до хотелчето.
Непременно отиди до църквата св.40 мъченици и гроба на Калоян....
И една препоръка от мен - понеже през последните години натам водя все чужденци, не е толкова скъпо и навсякъде има екскурзоводи - наистина си заслужава... Особено ако сте няколко човека. А и ми се е случвало просто непознати да искат да се присъединят - знаеш ли колко бързо се събира групичка и се плаща таксата на екскурзовода...

Най-добре е да имаш няколко дни - и Арбанаси, и Боженци, и всичко което са изброили колегите.
- Fifa
- Автомобил: VW Passat 5.5
- Двигател: 1.9 TDI AWX
shemkov написа:Здравейте колеги!
Към средата на Август ми предстои пътуване от Сандански до Велико Търново. Мисля да мина през София и от там към Търново - въпросът ми е има ли по пътя забележителности които си заслужават да се видят![]()
Мисля да ходя и до Шипка но това ще е в последствие след като се настаним в Търново.
Също някой нощувал ли е в хубав хотел в Търново в смисъл да не е кой знае колко скъп и г/д да си заслужава.
Мини да разгледаш Ловеч, Дряново и Боженци.
Разгледай и списъка със 100-те национални туристически обекта
- Layman
- Автомобил:
- Двигател:
shemkov написа:Еххх аз пък си мислех, че веднъж в седмицата го пускат ....
http://www.velikoturnovo.info/id-256/Площадка Тука има телефони - обади се, и попитай кога има резервирано/платено от група. Отиваш тогава, ако ти е удобно и толкоз

-
- Автомобил:
- Двигател:
И в Търново има много за гледане и около Търново има много
И природа и култура
Кажи какво те интересува и с колко време разполагаш
Хотели има на цени от 15 лв до 100 лв
Кажи само какво търсиш, лесно ще ти покажа къде какво има и къде може да се спи.
И природа и култура
Кажи какво те интересува и с колко време разполагаш
Хотели има на цени от 15 лв до 100 лв
Кажи само какво търсиш, лесно ще ти покажа къде какво има и къде може да се спи.
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги оказа се че ще спим в Горна оряховица. Понеже не съм бил там искам да ви попитам дали е спокоен град? Малко ме е страх за колата и затова питам.
-
Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:09, променено общо 1 път.
- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
jims написа:Има за какво да те е страхОт личен опит и макар, че съм от този град ти казвам, че чуждуте регистрации не се толерират...
Това е много относително... Навсякъде има вандалски прояви. За мен Горна Оряховица вечерно време е много запустял град. С един приятел по едно време обикаляхме по цяла нощ с колата когато се падах цяла седмица 2-ра смяна на работа и цяла нощ обикаляме Горна-Лясковец-Арбанаси-Първомайци и пак Горна-Лясковец-Горна-Лясковец.... та като сме обикаляли не съм забелязвал нещо необичайно освен, че стигнах до извода че в Горна и в Лясковец куките спират по често коли за рутинни проверки от колкото във Търново

- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Забележителности по пътя за В. Търново - ВЕЧЕ И Г.ОРЯХОВИЦА
Благодаря за отговора.
Ако има още мнения пишете да ги обсъдим.
Ако има още мнения пишете да ги обсъдим.

- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Съветвам те да не си губиш времето в Горна Оряховица......по добре отиди до гр Елена...хиляда пъти по-добре ще си прекараш
Горна Оряховица за мен е много запустял град....и няма какво да видиш..един център от Живково време и всички магазини сбити на едно място...дори няма къде да хапнеш

Горна Оряховица за мен е много запустял град....и няма какво да видиш..един център от Живково време и всички магазини сбити на едно място...дори няма къде да хапнеш

Последна промяна от petko5 на Съб 01 яну 2011 21:56, променено общо 1 път.
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ние само ще спим там тъй като няма да ни взимат пари за спане -тъкмо ще останем за по-дълго. С колата после ще ходим до близките градове.
Re: Забележителности по пътя за В. Търново и Г.Оряховица
Малко късно се включвам в темата, но мисля че за тези което тепърва ще четат форума, ще е полезно. Около Велико Търново има още една наистина голяма природна забележителност,за която никой не се сети да пише до сега. Това е Хотнишкия водопад. Намира се съвсем близо до Търново, до село Хотница,за което има отбивка по главния път София-Варна. Определено си заслужава човек да го посети, да усети уникална тишина и спокойствие, далеч от шума на големия град.
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ако си бил и имаш снимки постни 1 - 2 ще сме ти благодарни всички 

- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
shemkov написа:Колега ако си бил и имаш снимки постни 1 - 2 ще сме ти благодарни всички
Аз съм ходил не 1 или 2 пъти ето малко снимки макар и от телефон