Актове, давности, закони - разяснения

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
Потребителски аватар
bronzer91
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Актове, давности закони - разяснения

Мнениеот bronzer91 » Вто 27 юли 2010 21:17

Здравейте , колеги , случи ми се следното :
на 23.07.2010 ми съставиха акт че съм влязъл в забранена улица , вдействителност бях влязъл в забранената улица и чаках на запален двигател с включени аварийни , пред мен минаха още два автомобила и в същия момент минава патрулката и спират директно до мен ... и така :
излиза полицай .... отварям прозореца и без да ми се представи имаше директно изказване от негова страна :
- Досега трябваше да те няма , а сега си дай документите .
Дадох си документите и след 5/6 минутки ме извикаха директно да подпиша акта . Написаха ми акта без да ми отнемат контролни точки - акта е написан към общината , така ми заяви полицая. Другото нещо което е че в акта най накрая ми е объркано името , в началото на акта е изписано правилно " Антонов " а накрая на акта пише " Атанасов " ... та интересуваме има ли някакъв начин по който мога да направя нещо в момента с този висящ акт , тъй като виждам няколко нарушения от тяхна страна и именно че полицая не се представи , а и не бях уведомен че ще ми бъде написан акт , бяха ми поискани единствено документи ...

Благодаря предварително на всички отзовали се

Потребителски аватар
eras3r
Автомобил: Citroen C5 2014г
Двигател: 2 0hdi 163hp
Контакти:

Мнениеот eras3r » Пет 30 юли 2010 13:01

Я и аз да попитам...колата ми е регистрирана 6 месец 2008г. като НЕ Е ВПИСАНА в данъчното. Имаше преди нещо, че след като изтече 2 години и 2 месеца от регистрацията и като отида в данъчното да я впиша и няма да ми бъде съставен акт. Моля кажете ми дали все още е така. И моля без догатки и прочие а някой който наистина е 100% сигурен ;)

Мерси.

Потребителски аватар
maksi
Автомобил: VW Touran
Двигател: AZV
Контакти:

Мнениеот maksi » Пет 30 юли 2010 14:27

Здравейте!Моят въпрос е следния:Имам вече един акт за ограничаване на видимостта на предните врати на стойност 20 лв(без точки),въпроса ми е при повторно нарушене пак ли ще е същото наказание ,защото с един приятел ни писаха актове горе долу по-едно и също време за ограничаване на видимостта ,но на него това не е за 1-ви път,а неговото решение беше 50 лв.Благодаря предварително

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 30 юли 2010 14:55

maksi написа:Здравейте!Моят въпрос е следния:Имам вече един акт за ограничаване на видимостта на предните врати на стойност 20 лв(без точки),въпроса ми е при повторно нарушене пак ли ще е същото наказание ,защото с един приятел ни писаха актове горе долу по-едно и също време за ограничаване на видимостта ,но на него това не е за 1-ви път,а неговото решение беше 50 лв.Благодаря предварително

ти през ламарината ли гледаш :shock

зависи от полицая , може да е 20 може и 50

tina.p
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tina.p » Пет 30 юли 2010 15:20

Здравейте!При мен ситуацията е следната:Имам изтекъл акт от година и няколко месеца.Реших да отида до КАТ и да проверя колко ми е акта,понеже на него ниюо не пише.И там жената ми каза,че трябва да ми връчи наказателно постановление и аз се разписах и си го взех.Обясни ми,че 1 месец мога да карам с него.Но сега ми се налага спешно на пътувам и сега видях,че постановлението е изтекло вчера.Искам да попитам,ако ме спрат каква е процедурата?

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пет 30 юли 2010 16:34

Здравей Тина.п
ако те спрат ще ти напишат още един акт
10-20 лв е акта , без отнемане на точки

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 30 юли 2010 16:39

hooligans написа:Здравей Тина.п

ако те спрат с изтекло НП ти отнемат книжката до заплащане на дължимата сума.

Чл. 171. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., изм., бр. 51 от 2007 г.) За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни административни мерки:

1. временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач:

д) (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) който управлява моторно превозно средство в нарушение на разпоредбата на чл. 157, ал. 8 - до заплащане на дължимата глоба;

Чл. 157. (В сила от 1.01.2000 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) При издаване на свидетелство за управление притежателят му получава контролен талон за потвърждаване валидността на притежаваното свидетелство и определен брой контролни точки за отчет на извършваните нарушения.
(8) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказателното постановление заменя контролния талон за период от един месец след влизането му в сила, съответно решението или определението на съда при обжалване.

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пет 30 юли 2010 16:44

vw_golf_4_tdi написа:
hooligans написа:Здравей Тина.п

ако те спрат с изтекло НП ти отнемат книжката до заплащане на дължимата сума.

Чл. 171. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., изм., бр. 51 от 2007 г.) За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни административни мерки:

1. временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач:

д) (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) който управлява моторно превозно средство в нарушение на разпоредбата на чл. 157, ал. 8 - до заплащане на дължимата глоба;

Чл. 157. (В сила от 1.01.2000 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) При издаване на свидетелство за управление притежателят му получава контролен талон за потвърждаване валидността на притежаваното свидетелство и определен брой контролни точки за отчет на извършваните нарушения.
(8) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказателното постановление заменя контролния талон за период от един месец след влизането му в сила, съответно решението или определението на съда при обжалване.

всичко е толкова относително
аз ти казвам факти
а ти ми цитираш закони

tina.p
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tina.p » Пет 30 юли 2010 17:05

До сега питах толкова много хора,включително и полицай,но не от София и казаха,че ще ми подновят акта с 10-20лв.Така че благодаря за информацията ви!

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пет 30 юли 2010 22:35

tina.p написа:До сега питах толкова много хора,включително и полицай,но не от София и казаха,че ще ми подновят акта с 10-20лв.Така че благодаря за информацията ви!

точно , ще ти го подновят като ти напишат нов!
:beer

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 30 юли 2010 23:00

vw_golf_4_tdi написа:(8) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказателното постановление заменя контролния талон за период от един месец след влизането му в сила, съответно решението или определението на съда при обжалване.
Ето това ако ми го интерпретираш, евала...

Потребителски аватар
maksi
Автомобил: VW Touran
Двигател: AZV
Контакти:

Мнениеот maksi » Пет 30 юли 2010 23:36

hooligans написа:
maksi написа:Здравейте!Моят въпрос е следния:Имам вече един акт за ограничаване на видимостта на предните врати на стойност 20 лв(без точки),въпроса ми е при повторно нарушене пак ли ще е същото наказание ,защото с един приятел ни писаха актове горе долу по-едно и също време за ограничаване на видимостта ,но на него това не е за 1-ви път,а неговото решение беше 50 лв.Благодаря предварително

Ми не слагам си много светло фолио-през деня дори не се личи само вечер съвсем малко,но когато е открехнат прозореца и като си сложиш половината ръка да ти пече през фолиото другата директно има голяма разлика...

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Пет 30 юли 2010 23:51

maksi написа:
hooligans написа:

Ми не слагам си много светло фолио-през деня дори не се личи само вечер съвсем малко,но когато е открехнат прозореца и като си сложиш половината ръка да ти пече през фолиото другата директно има голяма разлика...

оффффф , имах предвид , че си писал за ограничението на видимостта на предните врати , а си имал предвид ограничението на видимостта на предните прозорци , както и да е

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 31 юли 2010 6:34

Да разкажа за вчерашната си среща с малките зелени човечета:
Пътят отдясно е с предимство. Спирам на стопа, дет са вика "привеждам автомобила в покой", щото ги виждам след кръстовището. Дясностоящия в джипката(черен джиБ - за протокола) ми махва да мина пред него и спира. Аз минавам бавничко, малките зелени човечета ме глобяват с фиш за 20 кинта за отнемане на предимство на черния джиБ. Обясняват ми как съм създавал опасност за движението и ме питат дали съм съгласен, отговарям, че нямам избор и съм съгласен с всичко, което кажат, те ме гледат тъпо и си пишат фишчето. Дано да им приседнат тия няколко стинки от фиша, които отиват за заплатите им! Както и тия от заплатата ми дето ми ги удържат всеки месец.
Отчитам няколкото грешки, които направих:
1. Не се гледахме умно с шофьора на джиБа, който ми махна да мина - трябваше да си чакам тъпо, докато оня разбере, че няма право да ми отстъпва предимството си.
2. Да минавам през Чирпан с бял Г3 срегистрация СА си е грешка от където и да го погледенеш.

Потребителски аватар
paagrio
Автомобил: голф 1K
Двигател:

Мнениеот paagrio » Сря 04 авг 2010 17:40

hooligans написа:
tina.p написа:До сега питах толкова много хора,включително и полицай,но не от София и казаха,че ще ми подновят акта с 10-20лв.Така че благодаря за информацията ви!

точно , ще ти го подновят като ти напишат нов!
:beer

това не е акт а НП !!!!

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”