Проблем с дюзите на Ауди А8 3.3 ТДИ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
lz1kka
Автомобил: Audi S7
Двигател:
Контакти:

Проблем с дюзите на Ауди А8 3.3 ТДИ?

Мнениеот lz1kka » Пет 30 юли 2010 16:48

Здравейте...
След основен ремонт на двигателя на А8 3.3 ТДИ се оказа, че и с дюзите на комън рейла имало проблеми. Миналата седмица ги бях оставил в бош, взеха ми маса пари за да ги вкарат в нормите ръчно и след като ги върнахме на колата се оказа, че нищо не им е наред. Мерили с полеви тест, че колата като е студена работи перфектно, но влезне ли в работна температура, всички дюзи започвали да връщат прекалено много от обратната нафта. От там айде обратно в бош-а и сега ми казват, че и на 8-те дюзи трябва да им се сменят разпръсквачите и клапанчетата, които съответно стрували, към 250 лв. двете!
Имате ли идея дали този проблем с обратната нафта също подлежи на донастройка и като цяло дали няма по-безболезнен вариант. От къде евентуално могат да се поръчат тези разпръсквачи и клапанчета по-евтино?

Потребителски аватар
niki7878
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с дюзите на Ауди А8 3.3 ТДИ?

Мнениеот niki7878 » Пет 30 юли 2010 19:42

Колега с разпръсквачите мисля, че ще мога да ти помогна обаче с клапанчетата не съм сигурен. Прати ми на Л.С. номерата на разпръсквачите и ще ти дам цена.

Потребителски аватар
batsasho1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batsasho1 » Съб 31 юли 2010 8:27

Върни им ги да си ги оправят... какво по- точно прави колата, че са остановили повече излишно гориво?

Потребителски аватар
lz1kka
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lz1kka » Съб 31 юли 2010 11:00

Когато колата е студена казват, че работи перфектно, но щом достигне работна температура първо започва да пуши малко отзад дори и на свободен ход и второ няма достатъчно налягане понеже прекаленото количество обратна нафта разтоварвала цялата система. Усеща се дори на место като се завърти волана как двигателя все едно всеки момент ще изгасне. До колкото знам са мерили количеството с полевия тест с епроветките. Изкушавам се обаче да си взема колата за да си го направя и аз. Измамници по сервизите под път и над път, а мен много ме съмнява и 8-те дюзи да са за основен ремонт. Сега ми минават с номера в Бош, че понеже съм им бил платил вече 560лв. като ми сменяли разпръсквачите и клапанчетата нямало да ми взимат за труд. Нищо, че за тези 560 лв. те ми гарантираха перфектно настроени и работещи дюзи в норми. Преди няколко дена като ги взимах да ги карам към другия сервиз ми повториха 5 пъти, че не могат да ми дадат гаранция 1 година, както ако ми ги бяха ремонтирали основно още тогава. Сега като отивам ме посрещат с изречението "Еее нали ти казахме, че не можем да ти дадем гаранция" :beat_butt2 Та понеже ми обявиха към 120лв. за разпръсквач и още 140 лв за клапан, а дюзите са тамън 8, капки студена под се стичат бавно по челото ми... Да не говоря, че още тогава се бяхме разбрали да ми сменят 2 от разпръсквачите понеже те нямало да могат да се вкарат в нормите само с настройки. Не само, че чаках 2 седмици за доставка на пустите му части ами вчера дори разбирам, че изобщо нищо не са сменяли а само били настройвали на стенда дюзите да влезнели в параметри... :banana

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Съб 31 юли 2010 14:36

Човече, имаш А8 3.3 ТДИ и те облива пот от сумите, които ти искат за ремонти. Щом караш такъв автомобил суми от 500лв. според мен не би трябвало да те плашат. Не ми се връзва да карам А8 и да се притеснявам дали ще ми вземат 200лв повече или по-малко. Поддръжката там е в 4 цифренно измерение. :)

Потребителски аватар
joro09
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro09 » Съб 31 юли 2010 15:12

K написа:Човече, имаш А8 3.3 ТДИ и те облива пот от сумите, които ти искат за ремонти. Щом караш такъв автомобил суми от 500лв. според мен не би трябвало да те плашат. Не ми се връзва да карам А8 и да се притеснявам дали ще ми вземат 200лв повече или по-малко. Поддръжката там е в 4 цифренно измерение. :)

Не е редно да го надцакват с парите като кара А8!

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Съб 31 юли 2010 15:17

joro09 написа:
K написа:Човече, имаш А8 3.3 ТДИ и те облива пот от сумите, които ти искат за ремонти. Щом караш такъв автомобил суми от 500лв. според мен не би трябвало да те плашат. Не ми се връзва да карам А8 и да се притеснявам дали ще ми вземат 200лв повече или по-малко. Поддръжката там е в 4 цифренно измерение. :)

Не е редно да го надцакват с парите като кара А8!

Разбира се, че не е редно по принцип да те надцакват и да караш голф 2. Но ми стана интересно, че се притеснява от такива суми и не се връзва с колата която кара. Логиката е, че щом имаш такъв автомобил трябва да си наясно с разходите по него и да можеш да ги покриваш. :)

Потребителски аватар
lz1kka
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lz1kka » Нед 01 авг 2010 12:38

Обърни внимание, че току що съм правил основен ремонт на двигателя, да не ти казвам на каква стойност, та съм сигурен че и ти да беше на мое място и ти отдавна щеше да си започнал да си правиш сметката.

Не е приятно да те правят на маймуна, ако ще да става въпрос и за 100 лева. Парите не растат по дърветата.

Та моля нека говорим по същество...

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Пон 02 авг 2010 9:48

Колега,не ги оставяй така да те въртят.Ако имаш документ за ремонта пробвай по всякакъв начин да ги натиснеш тия майстори -Отиди директно при шефа им или направо в Комисия за защита на потребителите ако не се разбират :beat_butt2

Потребителски аватар
policaqqq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот policaqqq » Сря 04 авг 2010 20:32

моята кола е доста по-проста с 2 пъти по малко цилиндри но прави същия проблем и съм след основен ремонт. Какво ли не направих, и вече си мисля че или някой клапан не затваря добре, или някой сегмент не е улегнал както трябва. Остана да си купя нови разпръсквачи, понеже събрах една купчина от моргите, но ефекта е че почва да работи по меко мотора, пак като го карам извесно време ми падат оборотите, и губя мощност, в следствие и некачествената работа на мотора в работна температура. Не го казвам на 100% сигурен, но и това не трябва да се изключва като вариянт. Поздрави и успех в начинанието и дано я оправят. :да:

Върни се в “Дизелови агрегати”