проблеми с купето и таблото - РЕШЕНИ

Техническа и сервизна информация за Passat
shyne
Автомобил:
Двигател:

проблеми с купето и таблото - РЕШЕНИ

Мнениеот shyne » Пет 30 юли 2010 18:13

Здравейте. Карам passat 99год. дизел, 1,9/110 hp. Искам да питам по 2 въпроса и ако има някой, който може да ми даде насоки към проблемите ще му бъда благодарен. Имам проблем с предната дясна страна на купето вътре, на предната седалка пода стои влажен? Не_знам от какво е? Имам хладилна жабка,но ми казаха че е изключено да е от нея. Купето и седалките са прани, но другите страни са сухи, само тази стои мокра.
Това е едното, второто нещо което искам да питам е днес започна да ми мига датчика за свещите на таблото по време на движение, значи първоначално при палене изгася както трябва, но после като тръгна и започва да мига, иначе колата пали?
Това са нещата които искам да питам. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Re: проблем с купето и таблото

Мнениеот gr_kanev » Пет 30 юли 2010 18:17

И за двата проблема е писано многократно - потърси.
По 1 - вода при акумулатора, сервото; уплътнения врати/прозорци.
По 2 - изгоряла лампа на стоповете, евентуално стоп-машинка. Евентуално диагностика с ВАГ-КОМ може да помогне.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Пет 30 юли 2010 20:53

По т.1 може да бъде и конденза от климатика.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Съб 31 юли 2010 10:11

По т.1-може да е от капака на поленовия филтър.аз често го вадя и го изтупвам, те веднъж не бях сложил капака добре и навлажняваше точно под жабката.Не знаех и се уплаших за спукано редиаторче на парното,но като наместих капака(5-10мм влезе навътре) и няма ядове.
по т.2 -колегата го е написал най-добре. :beer

shyne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shyne » Нед 01 авг 2010 16:03

Благодаря колеги. За датчика на таблото се оказахте прави (игоряла крушка на стопа) смених я и сега всичко е добре, но май ми е игорял и третия стоп на задната врата горе. А за влагата в купето по-точно под жабката забелязах (както ме посъветва колегата), че палстмасата която се намира точно под чистачките в десния край е отлепена и между нея и предното стъкло има разстояние. Утре ще го залепя и дано е от него тая влага, че често вали и незнам...

SDB123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SDB123 » Нед 01 авг 2010 16:55

Привет колега
Ако съм те разбрал правино за коя пласмаса говориш (при затворен капак се вижда и е по цялата ширина на стъклото) не е в нея причината(мисля че не трябва да е залепена защото тя се откача за да се смени въздушния филтър). По скоро е от конденз от климатика (виж дали капе вода когато спреш след като си карам на пуснат климатик. Поогледай и около акумулатора дали има вода - ако има влагата вътре не е от климатика.
Успех

shyne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shyne » Нед 02 яну 2011 13:53

Проблема с влагата под жабката се оказа запушена тръбичка на климатроника, водата която трябва да тече извън купето влиза вътре. В тръбичката имаше всякакви гадоси-листа, пръчки кал... Изчистих тръбичката и сега всичко е наред. Благодаря за съветите.

Върни се в “Passat”