Смяна гумички или сегменти? Загрява в града! РЕШЕНО
- Spasov_G
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Смяна само на гумички или смяна и на сегменти?
И сега като за финал на темата кажи какви са ти впечатленията от всичко това което направи по двигателя. Средствата оправдават ли очакванията ти и ще си избиеш ли разходите от икономия на масло вече
. Хайде със здраве да си я караш и много безаварийни от мен.
- moreg
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: KR
- Контакти:
Spasov_G написа:И сега като за финал на темата кажи какви са ти впечатленията от всичко това което направи по двигателя. Средствата оправдават ли очакванията ти и ще си избиеш ли разходите от икономия на масло вече![]()
![]()
Еми засега 300 км след смяната на сегменти и гумички, маслото не е мръднало
Преди на 300 км едно 300 грама заминаваше
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Пиши ,по нататък като покараш как е!!Дано всичко е ОК ,доста пари даде.Успех

- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
moreg написа:Spasov_G написа:И сега като за финал на темата кажи какви са ти впечатленията от всичко това което направи по двигателя. Средствата оправдават ли очакванията ти и ще си избиеш ли разходите от икономия на масло вече![]()
![]()
Еми засега 300 км след смяната на сегменти и гумички, маслото не е мръднало![]()
Преди на 300 км едно 300 грама заминавашеБеше си като двутактова машина
А,на дълго кара ли?Защото и аз смених сегменти и гумички на клапаните и засега нищо.До морето и обратно минах 1500 км и долях вече един литър,че и малко отгоре.
В града спада нивото,но много малко.Незнам колко километра трябва да мина за да се напаснат новите сегменти
.- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
А,на дълго кара ли?Защото и аз смених сегменти и гумички на клапаните и засега нищо.До морето и обратно минах 1500 км и долях вече един литър,че и малко отгоре.
В града спада нивото,но много малко.Незнам колко километра трябва да мина за да се напаснат новите сегменти
.[/quote]
Не е нормално. Ако цилиндъра е много износен, няма да се оправи. Додето се напасне, пак си готов.
Може и в гумичките да е проблема, ама множко е загубата на масло.
.[/quote]Не е нормално. Ако цилиндъра е много износен, няма да се оправи. Додето се напасне, пак си готов.
Може и в гумичките да е проблема, ама множко е загубата на масло.
- moreg
- Контакти:
.[/quote]
Само надълго я карам, градско некарам! непипа и грам след ремонта! умирам си от кеф
като знам каква ламя беше преди това 
.[/quote]Само надълго я карам, градско некарам! непипа и грам след ремонта! умирам си от кеф
- M-I-T-A-K-A
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ще сменяш абсолютно всичко може да се пробваш на пълна синтетика ама ,според мен си му сипвай полусинтетика и си карай!
И наистина пробвай първо само с гумички!Ако са още оригиналните е съвсем възможно да ти дърпа по литър от тях!По безболезен вариант е!
И наистина пробвай първо само с гумички!Ако са още оригиналните е съвсем възможно да ти дърпа по литър от тях!По безболезен вариант е!
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
M-I-T-A-K-A написа:Ако ще сменяш абсолютно всичко може да се пробваш на пълна синтетика ама ,според мен си му сипвай полусинтетика и си карай!
Човека смени всичко ,ти явно не четеш
!!Колега радвам се !!Дано всичко е ОК!

- moreg
- Контакти:
Продължение на темата! значи появи се следния проблем
Колата загрява в града при ниска скорост! 1 ва - 2ра - 3 та скорост! на дълго няма никакви проблеми и стрелката си стои права и си върви супер
Обаче в града вчера стрелката отива доста в дясно и в жегата зумера и диода за водата два пъти се включиха и спирахме да изтине.
При пипане на долния маркуч, който влиза в радиатора, горещ е и не се пипа, което ме кара да мисля, че термостата е добре и отваря големия кръг!
Момчетата, които правиха ремонта на колата ми казаха, че след ремонта колата може да загрява на градско и познаха
Казаха, че водната помпа, трябва да прави по-голямо налягане и горе където е казанчето за антифриза да пръска силна струйка!
А водната помпа в момента просто плюе, затова щяла да загрява казаха те! казаха, че вътре във водната помпа турбинката и се износвала и затова може да загрява!
Давайте съвети!
Аз допускам че, предишния собственик е бил страшно немърлив и е гледал просто да продаде колата! и може да е сложил термостат от друг модел автомобил и затова да става това загряване в града!
Когато купихме колата беше в ужасно състоние и затова допускам и това!
Колата загрява в града при ниска скорост! 1 ва - 2ра - 3 та скорост! на дълго няма никакви проблеми и стрелката си стои права и си върви супер
Обаче в града вчера стрелката отива доста в дясно и в жегата зумера и диода за водата два пъти се включиха и спирахме да изтине.
При пипане на долния маркуч, който влиза в радиатора, горещ е и не се пипа, което ме кара да мисля, че термостата е добре и отваря големия кръг!
Момчетата, които правиха ремонта на колата ми казаха, че след ремонта колата може да загрява на градско и познаха
Казаха, че водната помпа, трябва да прави по-голямо налягане и горе където е казанчето за антифриза да пръска силна струйка!
А водната помпа в момента просто плюе, затова щяла да загрява казаха те! казаха, че вътре във водната помпа турбинката и се износвала и затова може да загрява!
Давайте съвети!
Аз допускам че, предишния собственик е бил страшно немърлив и е гледал просто да продаде колата! и може да е сложил термостат от друг модел автомобил и затова да става това загряване в града!
Когато купихме колата беше в ужасно състоние и затова допускам и това!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна гумички или сегменти? Загрява в града след ремонта?
Вентилатор включва ли? Има ли разлика в Т на двата маркуча на радиатора?
Това със загряването след ремонт е от монтьорския фолклор, досега не съм имал случай даже на шлайфан блок с нови бутала. Ако помпата няма дебит, ще се отрази и на извънградско. Виж дали е чиста питата на радиатора. Ако свалиш термостата, може да бръкнеш да разбереш дали са здрави лопатките на помпата и дали не превърта турбинката по оста.
Трудно е дистанционно, не съм от ония, дето по звук определят дали е прегряван мотора!
Това със загряването след ремонт е от монтьорския фолклор, досега не съм имал случай даже на шлайфан блок с нови бутала. Ако помпата няма дебит, ще се отрази и на извънградско. Виж дали е чиста питата на радиатора. Ако свалиш термостата, може да бръкнеш да разбереш дали са здрави лопатките на помпата и дали не превърта турбинката по оста.
Трудно е дистанционно, не съм от ония, дето по звук определят дали е прегряван мотора!
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Сам си си отговорил-помпата ти е за смяна най-вероятно!Провери си и термостата,все пак при извънградско въздушната струя охлажда здраво!
- batslav
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега изчетох ти цялата тема защото и на мен ми се случи да правя ремонт(и), на моите коли.Първо само малко инфо за голф 3 2.0 8v части и труд 400 лева.(човек от плевен ми го прави).За вектрата 2.0 16V части пак от ауто плюс(гьотце)сегменти гумички + свещи и още каквото трябва + масло цената беше 670 лева,включва шлайф и там другите неща(човек от Ямбол ми го прави).Дано съм полезен на някой като цени.В София за опела ми искаха от 1200 до 2500 за труд и части 

- batslav
- Автомобил:
- Двигател:
Май ще се повторя като колегите но загряването може да е само от водна помпа или износен термостат.Имах един колега с подобен проблем на дизел но там се оказа ,че гарнитурата на главата нямала дупка смисъл не била за неговия мотор и отваря два пъти.Дано при теб не е това.
- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
значи,не съм чел цялата тема но от последното ти мнение колега и аз съм на мнение,че трябва да си смениш водната помпа.
при мен струята в казанчето наистина е силна дори на ниски обороти.
аз правих основен ремонт на мотора и температурата на водата и маслото я държи значително по висока градско.но чак да ми святка лампата не съм стигал,най-много две стрелки разтояние след средата.
при мен струята в казанчето наистина е силна дори на ниски обороти.
аз правих основен ремонт на мотора и температурата на водата и маслото я държи значително по висока градско.но чак да ми святка лампата не съм стигал,най-много две стрелки разтояние след средата.
- moreg
- Контакти:
Хм значи на извънградско незагрява и си върви супер и стрелката си седи права! перката си включва нормално и на бързи и на бавни обороти!
При пипане на двата маркуча долния е малко по-студен от горния, но и двата са горещи!
Съмнявам се в две неща
Първо термостата дали е неговия си! и второ този маркуч горе, който отива от радиатора до казанчето да не е позапушен защото, мисля че не е оригиналния и плюе оттам помалко антифриз вместо струйка!
Водната помпа, мисля че е добре защото на дълго върви без да загрява но ще проверя и турбинката за счупени лопатки и дали не превърта в оста! но първо ще проверя термостата и маркуча и ще пиша какво е станало!
Благодаря за мненията!
Единствено ми е чудно преди ремонта нямаше загряване в града! явно сега двигателя работи по-стегнато или нещо от тоя сорт
и затова и загрява в града и си показва рогцата къде иска промяна!
При пипане на двата маркуча долния е малко по-студен от горния, но и двата са горещи!
Съмнявам се в две неща
Първо термостата дали е неговия си! и второ този маркуч горе, който отива от радиатора до казанчето да не е позапушен защото, мисля че не е оригиналния и плюе оттам помалко антифриз вместо струйка!
Водната помпа, мисля че е добре защото на дълго върви без да загрява но ще проверя и турбинката за счупени лопатки и дали не превърта в оста! но първо ще проверя термостата и маркуча и ще пиша какво е станало!
Благодаря за мненията!
Единствено ми е чудно преди ремонта нямаше загряване в града! явно сега двигателя работи по-стегнато или нещо от тоя сорт
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”