въпрос от дизел на бензин

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
molinare
Автомобил:
Двигател:

въпрос от дизел на бензин

Мнениеот molinare » Нед 01 авг 2010 21:40

здравейте преди време писах имам пасат 2 комби тди и главата е за ремонт и май и турбото купих така колата .въпроса ми е следния предлагат ми оборудван мотор от голф 3 само че бензинов 1,8 със всичко необходимо компютър скоростна кутия радиатор
напълно оборудван трудно ли е да направя смяната и дали си заслужава :?
:D

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос от дизел на бензин

Мнениеот Ljubon » Нед 01 авг 2010 22:37

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 01 авг 2010 22:41

Най-вероятно ще е проблем, скоростната кутия на Голф едва ли ще даде нормално ускорение на Пасата, максимална скорост - да. Отделно може да не издържи на напреженията от по-голямата тежеста на Пасата. Ако питаш мен продавай колата, ако ще и на части и друга дизел, бензин- каквото ти е на сърце.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 01 авг 2010 22:50

кутията е щанги и съединителя е с жило, за разлика от твоята. Не е проблем да я пригодиш, ама трябва бая смяна. Мотора е слаб, ако беше по мощен, можеше да останеш и с дизеловата кутия. На б3 1.8 рп слагат ССМ кутия която е доста дълга- 5-та 3000об 120км/ч и върви без проблем. Твоята от дизела да е малко по-дълга

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 02 авг 2010 22:50

Според мен,не по-скъпо ще ти излезе подмяна на главата с рециклирана такава(освен ако не ти е подарък мотора със скорости,щанги и други простотии).Нито ще е по-мощен,нито по-икономичен.
Опа,ма на тебе и турбото..нещо,но все пак си държа на мнението-не си заслужава подмяна,че и пререгистрация,че и евентуално продаване става проблем...Ако прецениш,че колата като цяло си заслужава-прави я,ако е "коруба"-в "Надин" ги взимат със спукани глави и прецакано турбо,е ефтинко,но взимат
Като казваш Пасат 2-ка,това сигурно е В3,а най-вероятно си с мотор SB(1,6)?...има ги по моргите

molinare
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот molinare » Нед 08 авг 2010 21:32

ами прави сте и благодаря ви много но просто да го хвърля ей така на моргата незнам ако търси някой за голф 3 нещо защото мотора е много добър каран е от жена адвокат.мотора е напълно оборудван, скоростна кутия всичко имам.компютър кабели.всичко е непокътнато;

Върни се в “Дизелови агрегати”